Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 14:46 Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Maluch przybłąkał się na podwórko domu, w którym mieszka jovanna. Zwietrzyły go psy. Jovanna i jej mąż próbowali złapać kociaka, ale schował się w piwnicy domu. Znalazł sobie kryjówkę w barku starej meblościanki i gdy przyjechałam złapanie go nie było problemem. Kocurek ma 3-4 miesiące, jest dzikusem i awanturuje się w klatce. Możliwe, że jest do oswojenia. Pilnie szuka dt, który podejmie się jego oswojenia lub znajdzie mu bezpieczne miejsce dla wolnożyjących kotów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie kwi 18, 2010 14:55 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Nie wypuszczajcie go, taki kociak oswoi się w kilka dni. Góra tydzień.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie kwi 18, 2010 14:59 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Cameo pisze:Nie wypuszczajcie go, taki kociak oswoi się w kilka dni. Góra tydzień.

Albo i nie. Szylkretki u Mirki, złapane chyba w podobnym wieku, nie oswoiły się. Dużo zależy od charakteru kota, bo już nie jest w dobrym do oswajania wieku.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie kwi 18, 2010 15:06 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Może ktoś do domu na wsi chciałby takiego kociaka.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie kwi 18, 2010 16:37 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Sorry Mirka ze cie obarczylam tym kociakiem. Niestety ja go zatrzymac nie moglam co ci wyjasnilam a ponadto moje psy by mu zyc nie daly. Trzeba przyznac ze ma charakterek ;)... Nie dal sie moim suczkom, fukal prychal i z pazurami sie rzucal do ich wielkich pyskow. A tym dwom spodobalo sie meczenie biedaka ze kazde wyjscie na podworko to bylo sprawdzanie gdzie tez ten kociak siedzi. Nie zeby chcialy mu zrobic krzywde, czysta psia ciekawosc. Kotek byl tak przerazony ze nie moglam go zlapac. Meza ugryzl przez gruba rekawice i noc spedzil w piwnicy. Chociaz tam mial spokoj bo psy wstepu nie mialy. Zjadl chrupki namoczone ktore mu tam postawilam i ostatecznie znalazl sobie miejsce w barku mebloscianki... Juz na mnie nie fukal ;)... Dobrze ze znam Mirke... Jakos nie chcialabym go zawozic do schronu. A u Mirki bedzie mial porzadna opieke do czasu wyadoptowania...
Kotek jest bardzo charakterny dlatego zaproponowalam imie Zadzior. ;)
Jak juz Mirka wrocila do domu to sunie koniecznie musialy sprawdzic piwnice ;)...
ObrazekObrazek

jovanna

Od: Czw lut 23, 2006 12:16

Post » Nie kwi 18, 2010 16:40 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

jovanna pisze:Sorry Mirka ze cie obarczylam tym kociakiem. Niestety ja go zatrzymac nie moglam (...)

Naprawdę nie mogłaś? Uważasz, że to takie super obarczanie Mirki 53-cim kotem? :roll: :roll: :roll:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie kwi 18, 2010 16:54 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Jovanna nie mogła zatrzymać kociaka i nie musi tłumaczyć się z tego publicznie.
Kociak mógł jechać do schroniska lub do mnie. W sumie niewielka to różnica, ale do mnie było bliżej. :wink:

Mały przestał płakać i położył się do legowiska gdy wyściełałam je kocykiem. Wcześniej zjadł trochę mokrej karmy.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie kwi 18, 2010 16:56 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

A gdzież to Jovanna napisała że super? Bo jakoś doczytać się nie mogę :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie kwi 18, 2010 16:57 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Słodki pingwinek niech szybciutko znajdzie domek :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie kwi 18, 2010 18:49 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Jana pisze:
jovanna pisze:Sorry Mirka ze cie obarczylam tym kociakiem. Niestety ja go zatrzymac nie moglam (...)

Naprawdę nie mogłaś? Uważasz, że to takie super obarczanie Mirki 53-cim kotem? :roll: :roll: :roll:

Nie chce sie klocic... Ale ty chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Moze przeczytaj to pierwsze zdanie jeszcze raz. Przepraszam w nim Mirke za to ze tym kociakiem ja obarczylam.
Wiecej komentowac twojej wypowiedzi nie mam zamiaru. Widze ze bardzo lubisz na kazdym kroku sie czepiac wszystkiego co tyczy Mirki.

Mirka, dziekuje ze podjelas sie go przyjac.
ObrazekObrazek

jovanna

Od: Czw lut 23, 2006 12:16

Post » Pon kwi 19, 2010 8:21 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

On przyppmina mi mojego 15 letniego kocurka, który poszedł na wyrwanie zębów i już 2 godziny po zabiegu wisiał podobnie na klatce i tak się wydzierał że zamiast do 5 był tylko do 3 bo straszył zwierzęta w lecznicy a dotego miał jeszcze kroplówke w łapce więc musiałam szybko rzucić to co robiłam i poniego biec.

Tak więc trzymam kciuki za Zadziorka. Niech dostanie jak najlepszy domek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

hermionka

Od: Czw wrz 03, 2009 18:27

Post » Pon kwi 19, 2010 13:46 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Jak takiedo "zadziora" oswoić:)

Bella & Timonka

Od: Pt kwi 02, 2010 21:34

Post » Pon kwi 19, 2010 18:42 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

dać mu dużo miłości i przedewszystkim nic na siłę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

hermionka

Od: Czw wrz 03, 2009 18:27

Post » Pon kwi 19, 2010 18:47 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

A jak tu dać miłość, gdy na mój widok warczy i prycha. Do kotów stojących przy klatce wdzięczy się i mruczy.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon kwi 19, 2010 19:39 Re: Mały pingwinek do oswojenie pilnie szuka DT-Bydgoszcz.

Jest śliczny ,jak moja Misia :1luvu: Ja oswajałam dzikusa smakołykami i starałam się jak najczęściej głaskać i brać na ręce nawet jeśli tego nie chciał,żeby zrozumiał,że człowiek nie jest groźny.Jak drapał i gryzł owijałam w ręcznik ,brałam na ręce i głaskałam po główce. Teraz jest super pieszczochem ale jak to długo trwało to zależy od kociaka.Trzymam kciuki za oswajanie. :D
ObrazekObrazek

anial

Od: Sob lis 01, 2008 23:42

[następna]