COCOLANDIA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 5:18 Re: COCOLANDIA

Cześć z samego rańca.Mała Dzikusko nie jesteś mała tylko WIEEEEEEEEEEEEEElka.Cieszę się ogromnie ,że Cocunia już nie jest jedynaczką.Sugestie cioteczek padły widać na podatny grunt.Gratulacje .Niech maleństwo dobrze Ci się chowa i nie sprawia tylu kłopotów co Coco.[Udało mi się pierwszej składać gratulacje,z czego nie ukrywam też się cieszę :mrgreen: ]Ciekawa jestem,którą adoptowałaś mniejszą czy większą?I tak słowem nie pisnąć a fe :oops: ,ale niespodzianka.Jak zwykle z zainteresowaniem będę śledzić losy teraz już dwóch panienek 8O
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Nie kwi 18, 2010 5:31 Re: COCOLANDIA

kocurzyca41- Dziękujemy :oops:
Adoptowaliśmy tę mniejszą. Przed nami znowu wyzwanie. Zapomniałam już jak to jest mieć w domu takiego szkraba. To zupełnie jakbym niemowlaka przygarnęła. Karmienie o stałej porze, rozrabianie mleczka, przytulanie na rękach itp. Cola jest bardzo otwarta, nie zdążyła jeszcze widać przeżyć takich złych doswiadczeń jak Coco. Nie boi się ludzi, a nawet do nich lgnie. Dopomina się pieszczot.

Moje obie Panienki już po śniadanku. Coco bawi się myszką w przerwach ofukuje drzwi łazienki. Cola zaliczyła do kuwetki pierwsze siusianie. Trochę jej w tym pomogłam, ale i tak się chyba liczy. :mrgreen:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Nie kwi 18, 2010 5:51 Re: COCOLANDIA

Pierwszy qpal zrobiony! Niestety nie do kuwetki, tylko w kącie łazienki. Najważniejsze, że jest :ryk:

Obrazek Obrazek
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Nie kwi 18, 2010 6:14 Re: COCOLANDIA

No pewnie,że się liczy :D Troszkę Ci zazdroszczę tego wyzwania :oops: Takie śliczne,puchate maleństwo,do tego pieszczot się dopomina,a zapieściłabym.Ale muszą wystarczyć wirtualne głaski od cioteczki,proszę przekazać koniecznie :1luvu:O masz i qoopal jest :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Nie kwi 18, 2010 7:31 Re: COCOLANDIA

Mała Dzikuska pisze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cuuudna! :1luvu: :1luvu: A to od Kasi 86? :D Fajnie! W jakim ona jest wieku? I już qpka jest? No pięknie! Mala się szybko aklimatyzuje! :D Ale się cieszę Dzikusko! Naprawdę!!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie kwi 18, 2010 7:54 Re: COCOLANDIA

Cola urodziła się 1 marca i dziś mija dokładnie 7 tygodni. :)
Teraz słodko śpi, a Coco dorwała myszkę Malutkiej i szaleje z nią po pokoju. :ryk:
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Nie kwi 18, 2010 7:56 Re: COCOLANDIA

kocurzyca41 pisze:No pewnie,że się liczy :D Troszkę Ci zazdroszczę tego wyzwania :oops: Takie śliczne,puchate maleństwo,do tego pieszczot się dopomina,a zapieściłabym.Ale muszą wystarczyć wirtualne głaski od cioteczki,proszę przekazać koniecznie :1luvu:O masz i qoopal jest :ok:

Głaski przekazane. I jednej i drugiej, co by żadna poszkodowana nie była. :D
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Nie kwi 18, 2010 8:20 Re: COCOLANDIA

Obrazek

Wygrzewam się na słoneczku. I jak mi sierść pięknie lśni. :1luvu:
Trochę złą minkę mam. Nie dziwcie się! Duzi konkurencję do domu sprowadzili, trzeba teraz będzie się nimi dzielić z tą małą, rudą kulką, która nawet miauczeć porządnie nie potrafi. Nie to co ja, miau, miau, miau...
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Nie kwi 18, 2010 8:29 Re: COCOLANDIA

Cocuniu, nauczysz ją wszystkiegpo! :ok: :ok: :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie kwi 18, 2010 8:32 Re: COCOLANDIA

No tak teraz Cocunia jest zazdrosna o małą rudą kuleczkę,ale z czasem się przekona,że fajnie jest we dwie. :oops: Już się poprawiam i wirtualne całuski w śliczne nonio dla Cocuni przesyłam :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Nie kwi 18, 2010 10:36 Re: COCOLANDIA

Cieszę się, maleństwu trafił się taki dobry domek. Dziękuje. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

To zdjęcie jeszcze ze swoja siostrzyczką u mnie.

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie kwi 18, 2010 10:49 Re: COCOLANDIA

Ślicznie razem wyglądały :) Cieszę się, że Cola nie ma żadnych oznak "osierocenia". Nie widać po niej, by tęskniła za siostrzyczką. Staramy się z nią przebywać jak najwięcej. Wczoraj jeszcze trochę kichała, ale dziś już jest ok. Nosek czysty. Myślę, że to kichanie było wynikiem zmiany otoczenia, klimatu, temperatury itp. Pamiętam, że Coco też przez coś takiego przechodziła i wet mnie wtedy uspokoił, że to nie kk.

A tu Cola w transporterku, w całej swojej puchatej okazałości. :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Nie kwi 18, 2010 11:23 Re: COCOLANDIA

Mała Dzikuska pisze:świat Małej Dzikuski i Dużego Miziaka

Obrazek

A tak się zaczęło... Różowo nie było :oops:

TU NASZE POCZĄTKI

ObrazekObrazek

I NASZ CYTAT PRZEWODNI
"(...)
- Chodź pobawić się ze mną - zaproponował Mały Książę. - Jestem taki smutny...
- Nie mogę bawić się z tobą - odparł lis. - Nie jestem oswojony.
- Ach, przepraszam - powiedział Mały Książę. Lecz po namyśle dorzucił: - Co znaczy "oswojony"?
- Nie jesteś tutejszy - powiedział lis (...)
- Nie - odrzekł Mały Książę. - Szukam przyjaciół. Co znaczy "oswoić"?
- Jest to pojęcie zupełnie zapomniane - powiedział lis. - "Oswoić" znaczy "stworzyć więzy".
- Stworzyć więzy?
- Oczywiście - powiedział lis. - Teraz jesteś dla mnie tylko małym chłopcem, podobnym do stu tysięcy małych chłopców. Nie potrzebuję ciebie. I ty mnie nie potrzebujesz. Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeżeli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla ciebie jedyny na świecie. (...)
Lis zamilkł i długo przypatrywał się Małemu Księciu.
- Proszę cię... oswój mnie - powiedział.
- Bardzo chętnie - odpowiedział Mały Książę - lecz nie mam dużo czasu. Muszę znaleźć przyjaciół i nauczyć się wielu rzeczy.
- Poznaje się tylko to, co się oswoi - powiedział lis. - Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie!
- A jak się to robi? - spytał Mały Książę.
- Trzeba być bardzo cierpliwym. Na początku siądziesz w pewnej odległości ode mnie, ot tak, na trawie. Będę spoglądać na ciebie kątem oka, a ty nic nie powiesz. Mowa jest źródłem nieporozumień. Lecz każdego dnia będziesz mógł siadać trochę bliżej..."

Antoine de Saint - Exupery

piękny cytat:)

W sam raz pasuje do mojej dzikiej Szylki, kota którego nie ma :mrgreen:
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Nie kwi 18, 2010 11:40 Re: COCOLANDIA

Z Cotunią to długa i wyboista droga była.
Tak sobie dziś z TŻ rozmawialiśmy na ten temat. Jak ważne są doświadczenia koteczków z dzieciństwa.Cola po jednym dniu u nas jest bardziej proludzka i miziasta niz Coco po 2 m-cach. Jesli, więc można mlucha wyrwać z takiego "dzikiego" świata, to trzeba to robić jak najszybciej. (Oczywiście przy zachowaniu zasad bezpieczeństwa i zdrowia kociąt.)

Teraz przy Coli, Coco wydaje się taka duża, dojrzała, dorosła, choć nadal szaleje jak dzieciak...
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Nie kwi 18, 2010 11:41 Re: COCOLANDIA

miauczy kotek pisze:piękny cytat:)
W sam raz pasuje do mojej dzikiej Szylki, kota którego nie ma :mrgreen:

Witaj miauczy kotku - Miło nam było Cię poznać :D
Obrazek

Mała Dzikuska

[poprzednia][następna]