PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 17, 2010 15:47 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

koteczekanusi pisze:Też wolałabym, żeby mi się od razu wyświetliły miniaturki, ale już mi się nie chciało kombinować i czytać, jak to zrobić.

http://naforum.zapodaj.net/

Wrzucasz fotkę, a otrzymujesz adres fotki i kod do miniaturki. Kod kopiujesz, wklejasz do postu. Nawet taka blondynka (ciemna blondynka!) jak ja załapała i wstawia tylko miniaturki. Fotek wstawić nie potrafię :oops:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob kwi 17, 2010 15:48 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

jasdor pisze:
ola19 pisze:Ciekawe czy jakby stały obok siebie to rozpoznałybyśmy gagatki.
Pewnie teraz tak,bo chudzina z Rokiego ,ale za parę tygodni trochę się odchucha.

Moja to już wersja odchuchana :) Rok temu była jeszcze zabiedzona, tylko, że jeszcze pełnym uzębieniem dysponuje - to pewnie po kłapaczach byśmy rozpoznały. Moja to miziak straszny i bardzo grzeczna i ułożona, tylko siwieje od sposu, bo kiedyś całkiem czarna byłą, a teraz popielacieje. Cóż, starość nie radość :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

O matko! Przeczytałam ' wersja dmuchana" 8O 8O 8O 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob kwi 17, 2010 15:50 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ale cooooodowne Wasze fooootracze :1luvu: Ponapawałam się :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob kwi 17, 2010 16:04 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Dziewczyny, głupio mi, że to piszę, ale muszę.
Władowaliśmy się w koci koszmar: viewtopic.php?p=5859925#p5859925 :cry:
Koszty zabiegów będziemy musieli pokryć my. To ładne kilka tysięcy złotych. A do tego koszty przetrzymania, leczenie kociaków, żarcie, żwir...
Gdyby ktoś mógł i chciał nas jakoś wspomóc... :oops:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob kwi 17, 2010 16:17 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Aleba pisze:Dziewczyny, głupio mi, że to piszę, ale muszę.
Koszty zabiegów będziemy musieli pokryć my. To ładne kilka tysięcy złotych. A do tego koszty przetrzymania, leczenie kociaków, żarcie, żwir...

Aleba ubiegłaś mnie :wink: Właśnie chciałam oficjalnie zgłosić kandydaturę Jokota (czy Jokotu :roll: ) do kwietniowego głosowania. To co przeczytałam i zobaczyłam w wątku zjeżyło moje (siwe) włosy na głowie :strach:
Takich "obrazków" jeszczem nie widziała :crying:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Sob kwi 17, 2010 16:18 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

:strach: .......... może ludzie po prostu mają.........depresję :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob kwi 17, 2010 16:33 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

barba50 pisze:
Aleba pisze:Dziewczyny, głupio mi, że to piszę, ale muszę.

Aleba ubiegłaś mnie :wink: Właśnie chciałam oficjalnie zgłosić kandydaturę Jokota (czy Jokotu :roll: ) do kwietniowego głosowania. To co przeczytałam i zobaczyłam w wątku zjeżyło moje (siwe) włosy na głowie :strach:
Takich "obrazków" jeszczem nie widziała :crying:

Dzięki Basiu...
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob kwi 17, 2010 16:43 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ja też dziękuję. To nie do opisania słowami co się tam dzieje.
koszmar...

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Sob kwi 17, 2010 18:01 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ja wiem, że to jeszcze nie głosowanie - ale popieram kandydaturę Jokota. Odbierałam od Agneski leki jak pierwszy transport z Pułtuska przywiozła :( :cry:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob kwi 17, 2010 18:12 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Nie wiem co powiedziec. Ale ja w jokota wierze ! Mamy zatem 2 kandydatury i glosowanie edzie ciezkie...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob kwi 17, 2010 21:38 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Doczytuje o akcji jokota i jestem pod wrażeniem. Mam nadzieję, że tak duża i naprawdę rewelacyjnie zorganizowana akcja zyska poparcie i wsparcie.

Zastanawiam się tylko czy jola.goc sama gdzieś w Polsce i bez netu ma szanse na uzyskanie wsparcia? To nie jest głos przeciwko komuś... Tylko taka smutna refleksja o sile przebicia.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob kwi 17, 2010 22:02 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Dziękuję Czrownym za informacje i namiary.
Dzisiaj byłam zmuszona u weta zakupić karmę i kurka wodna cena mnie rozindyczyła, więc internetowe adresy wykorzystam, do Kakadu zajrzę.

No i próbuje ogarnąć Jokota zadanie 8O (jestem w szoku). A druga kandydatura na ten miesiąc to czyja :?: ( bo mi umknęło)

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob kwi 17, 2010 22:05 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

Druga kandydatura to jola.goc - karmicielka i opiekunka kotów. Zmaga się z własną chorobą, kocim nieszczęściem. Jest sama i ma bardzo słaby dostęp do sieci. :(
Zaraz zacytuję opis jej sytuacji.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob kwi 17, 2010 22:08 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Obiecany cytat:
Dorta pisze:
villemo5 pisze:Chciałabym zgłosić kandydatkę do kwietniowej pomocy Czarownic.

To Jola.goc i jej koty zdrojowe. Jola mimo własnej choroby odmawia sobie wszystkiego, by wykarmić zdrojowe stadko. Co i rusz trafia na koty w potrzebie.
Tu jedyny wątek, jaki znam:
viewtopic.php?f=1&t=86323&start=1500
Jola ma trudności z dostępem do sieci, więc i wsparcie trudniej.

Poproszę osoby, które wspierają Jolę o napisanie czegoś więcej o jej pracy.

Wspieram Jolę jak tylko mogę, ona ma bardzo wielkie serce dla kotów.
Mimo, że sama poważnie, przewlekle jest chora, to w zimie, w największe mrozy szła do kotów kilka razy z ciepłym mlekiem, oczywiście w nocy. W dzień tez zachodzi sprawdzając czy wszystkie są.
Obecnie przygarnęła chudziutką, malutką koteczkę, leczy ją obecnie i ze strachem mysli że to będzie kolejny kot w domu na stałe.
Kotka jest bardzo proludzka więc jej na pewno nie wypuści do zdroju jako kota wolnożyjącego.
Jakby było mało pod okno mieszkania przychodzi piękny biało-rudy kot, głośno domagając się jedzenia, Jola oczywiście zaraz wylatuje z domu z jedzeniem dla kota(niestety sąsiedzi się już dopytują ile to ona ma kotów)
Ponadto na parapet wskakują dwa koty, dla których jest to stała stołówka, jeden z nich zreszta często tam śpi.
Ostatnio Jola kastrowała i sterylizowała kilka kotów zdrojowych, na resztę brak kasy niestety.
Poniewaz byłam parę dni u Joli, to niestety widziałam że są już kleszcze, przydałoby się wsparcie na jakieś preparaty, bo Jola nie da rady wyciagnąć wszystkich kleszczy. Zresztą nie wszystkie koty podchodzą na tyle blisko żeby te kleszcze usunąć.
Dorta

Brak pracy, choroba, odcięcie od sieci (czyli od możliwości uzyskania wsparcia) - to wszystko mnie przygnębia jakoś...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob kwi 17, 2010 22:09 Re: PAKT CZAROWNIC XIV

No to rzeczywiście mamy trudny wybór :!:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

[poprzednia][następna]