***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 22:49 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Dostałam wczoraj taką wiadomość :ryk:

slajd numer 1
Witam. Na tym zdjeciu Psujka "myje" Gamonia (moze nie bardzo to widac ale tak jest). Niebywale jaka sielanka. Pierwszy raz zobaczylam ze leza razem. Do tej pory widzialam tylko jak razem sie tluka :-).
Obrazek

slajd numer 2
Znosil to cierpliwie przez jakies 5 minut a potem wyniosl sie na dywan :-)
Obrazek

Gamoń jest śliczny 8O
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Sob mar 20, 2010 10:28 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Noo czyli dobrze będzie :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon mar 22, 2010 19:48 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

O tak , Gamoń jest śliczny. To duży kotek o małym rozumku. Potrafi spaść na plecy z parapetu siadając - no cóż tyłek się nie zmieścił :lol: , zrzucić z parapetu jedyny stojący na nim kwiatek przesunięty na bok aby zapobiec zrzuceniu , wejść do muszli klozetowej lub kosza na śmieci w poszukiwaniu mocnych wrażeń i wiele innych. Swoje imię zyskał kiedy wskoczył na szafkę i postanowił zaprezentować jak bardzo mnie lubi , podbił mi głowa rękę w której niosłam herbatę. Pól kubka poleciało na mnie na niego i na podłogę. Dobrze że nie lubię gorącej. Czasem się zastanawiam czy on aby nie udaje że jest taki niebardzobystry, kiedyś zerwał końcówkę z listwy przy panelach i wetknął mi ją do buta innym razem zastałam doniczkę na podłodze tak jak by była zdjęta a nie zrzucona, pewnie to praca zespołowa :wink: . Poza tym jest niewiarygodnie żarłoczny. Suchej karmy prawie nie gryzie tylko zagarnia niczym gęś i łyka czym prędzej żeby jeszcze "podzielic się " z Psujką jej porcją.
Martwi mnie tylko jedno. Koty niesamowicie hałasują wieczorem i bladym świtem. Przewalają się po mieszkaniu niczym orda tatarska jak bym miała nie dwa a piętnaście kotów. Na razie nikt pode mną nie mieszka bo sąsiad zmarł w zeszłym roku ( wielka szkoda bo starszy pan był niemal całkiem głuchy i pewnie moje kotzille by mu nie przeszkadzały). Mieszkanie już jest wystawione na sprzedaż a trudno liczyć na wyrozumiałość kogoś kogo łomot wyrywałby ze snu codziennie przed piątą :( .
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Pon mar 29, 2010 23:20 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

No i masz problem rozwiązany teraz to jest o 6 a nie 5. :D bo czas przesunęli.
Moja sąsiadka wstaje o piątej i składa tapczan i szura i łomocze bo to na kólkach druga codzień o świccie się kąpie i woda z prysznica wali po kafelkach-to jest blok a nie kościół, nie wymyślajmy sobie sztucznych problemów.
koty drapią właścicieli kłócą się hałasują w nocy chorują bo tak ich Pan Bóg stworzył idealne są maskotki z marketu, pozdrawiam i mam jedną radę zaakceptować koty takie jakie są.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Śro mar 31, 2010 14:21 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

No tak Iwono , dzięki za garść złotych myśli. Chyba nigdy nie miałaś naprawdę upierdliwego sąsiada. Ten z dołu zanim ogłuchł był prawdziwym ekspertem. Kiedyś sąsiad z góry wiercił a z dołu tradycyjnie walił w kalafiory. Zeszli się obaj u nas pod drzwiami .
Ale porzućmy ten temat bo są ciekawsze. Gamoń dziś zabłysnął 2 razy. Przyszłam rano z nocnej zmiany i od razu wzięłam się za kuwetę żeby szybko mieć z głowy i położyć się. Potem jeszcze miski , wietrzenie Gamonia i śniadanie. Jem a tu nagle jakiś lament. Idę, patrzę, a kuweta stoi otworem do ściany...ups.. ale kiciek sobie poradził , odsunął i "złożył ofiarę" tam gdzie trzeba. Kiedy wstałam to okazało się że Gamoń "zagospodarował" skorupy z jajka które nieopatrznie zostawiłam na blacie. Były wszędzie. Jak już posprzątałam to znalazłam jeszcze spory kawałek... zakładając buty , był w środku.. Psotny kotek.
cukier krzepi

jokototo

Post » Śro mar 31, 2010 14:33 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

prezenciki w bucie, skad ja to znam:D
cudne te koty!
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Od: Śro gru 16, 2009 10:52

Post » Czw kwi 01, 2010 18:22 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

oto jeszcze zdjęcie kotów http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d07ef3cd045afcb4.html . Tutaj nie umiem dodać :( , jest tam 8 albo 9 fotosów , nie wiem dokładnie. Jak by ktoś chciał obejrzeć.
cukier krzepi

jokototo

Post » Czw kwi 01, 2010 23:39 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Obejrzałam cudeńka wyglądają ślicznie i widać,że są szczęśliwe :1luvu:

iwonac

Post » Pt kwi 02, 2010 10:52 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Obrazek

Wesołego Alleluja wszystkim!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw kwi 08, 2010 14:30 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

łatwiej kotka pogrubasić niż go potem pocienkować :wink: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6c141ab42bfeaf3d.html
i jeszcze trochę wiosny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04cca49ec7664aaf.html
cukier krzepi

jokototo

Post » Czw kwi 08, 2010 15:37 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Obrazek

ODJAZD :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a co do wiosny...
przecież on chyba też juz jest ...noo ... ???
8O
Obrazek

florida_blue

Post » Czw kwi 08, 2010 22:14 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

:ryk: :ryk: :ryk: ekstra zdjęcie

iwonac

Post » Pt kwi 09, 2010 11:24 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

florida_blue pisze:Obrazek

ODJAZD :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a co do wiosny...
przecież on chyba też juz jest ...noo ... ???
8O

owszem, z moherowych pomponów zostały mu już tylko moherowe berety ale jakoś amory mu nie przeszły, może ma jakiś zapasowy komplet...?
cukier krzepi

jokototo

Post » Śro kwi 14, 2010 9:55 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

florida_blue pisze:Obrazek

Zdjęcie extra :ryk:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Sob kwi 17, 2010 17:00 Re: ***KALEKA zjawiskowo piękna malutka kicia ma DOMEK

Kleo, a to drugie widziałas ?
Obrazek

florida_blue

[poprzednia][następna]