...

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Sob mar 20, 2010 18:27 Re: Koronkowo

to 3 chusteczki zamawiam :mrgreen: dasz radę do 25 kwietnia? :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Sob mar 20, 2010 18:33 Re: Koronkowo

Obrus teraz robię :roll: wielki w morde,wielgachny.Ze trzy lata bedę chyba dziubać.
:lol:
Nie obiecuję,ale będę pamiętać.
Legnica

Post » Sob mar 20, 2010 19:07 Re: Koronkowo

:ok:

PearlRain

Post » Nie mar 21, 2010 0:43 Re: Koronkowo

Qrdę, to choć fotki wklej - nsapisze Ci prawdę (na PW :wink: ). A tak wogóle to nie ma sprawy - mogę poczekać do czerwca!

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro kwi 14, 2010 17:31 Re: Koronkowo

Kołnierzyki sie suszą,jak wyschną wstawię foty.
Legnica

Post » Śro kwi 14, 2010 17:32 Re: Koronkowo

PearlRain pisze:to 3 chusteczki zamawiam :mrgreen: dasz radę do 25 kwietnia? :ok:

Zdążę :piwa: dzisiaj kończę ostatnią.Jeszcze tylko do pralki,pod zelazko i do koperty 8)
Legnica

Post » Śro kwi 14, 2010 17:35 Re: Koronkowo

to czekam na pw z detalami transakcji :ok: :1luvu:

PearlRain

Post » Pt kwi 16, 2010 8:27 Re: Koronkowo

Z czego są serwety, czy też z tych nici szwalniczych? ( chyba niemożliwe...).
Marzy mi się okrągła serweta na stół, taka spora, bo chcę że by opadała. jedna juz mam, ale jest z czegoś za grubego i snieznobiałego , a ja wole krem. I chyba jest źle zrobiona, bo na środku robi się czubek ( wiem, jakbym rozpięła na szpilkach na materacu, to by zniknął, ale ja oddaje do magla, albo prasuję). Mam sporo kremowej, chyba starej ( ale bardzo mocnej)..no nie wiem, nici? linki?. Przerabiałam starą duzą szydełkową firanę i zostało na dużą serwetę. Tylko nie wiem, czy nie jest to za grube. Jak to sprawdzić?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt kwi 16, 2010 19:30 Re: Koronkowo

Ten czubek na srodku faktycznie zniknie gdyby serwetę po ukrochmaleniu upiąć szpileczkami,a i wzór wygląda wtedy efektowniej.
Żeby sprawdzić czy grubosć nitki ci odpowiada to chyba najlepiej zrobić kawałeczek tzw. próbki,wszystko jedno jakim wzorem.Albo przymierz kawałek tej nitki do tej gotowej serwety,na pewno gdzieś w niej jest rzadszy wzorek nawet "rozsupłaj" odrobinę w palcach ,tak żebys miała choć odrobinkę jednej nitki i wtedy spróbuj porównać czy ta z której chcesz cos zrobić jest cieńsza,grubsza czy mniej więcej taka sama jak nitka w gotowej serwecie.
Legnica

Post » Nie kwi 18, 2010 21:17 Re: Koronkowo

Legnica pisze:Ten czubek na srodku faktycznie zniknie gdyby serwetę po ukrochmaleniu upiąć szpileczkami,a i wzór wygląda wtedy efektowniej.
Żeby sprawdzić czy grubosć nitki ci odpowiada to chyba najlepiej zrobić kawałeczek tzw. próbki,wszystko jedno jakim wzorem.Albo przymierz kawałek tej nitki do tej gotowej serwety,na pewno gdzieś w niej jest rzadszy wzorek nawet "rozsupłaj" odrobinę w palcach ,tak żebys miała choć odrobinkę jednej nitki i wtedy spróbuj porównać czy ta z której chcesz cos zrobić jest cieńsza,grubsza czy mniej więcej taka sama jak nitka w gotowej serwecie.

Ja sie nieprecyzyjnie wyraziłam. :D Wiem, jak porównać nitki. Ta biała z czubkiem też mi jest za gruba. Zastanawiam się, czy jak zrobię (to jest zamówię :oops: ) z tej co mam, to czy znów nie będzie za gruba. te Twoje na zdjeciach wyglądają na cieniutkie, ale może to tylko kwestia zdjęcia.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon kwi 19, 2010 14:25 Re: Koronkowo

Chyba tak,kwestia zdjęcia.W poście:obrusy,bieżniki...na trzech pierwszych zdjęciach:
-bieżnik żółty,z łączonych kwiatów-kordonek średniej grubości
-bieżnik "bazie"-bardzo cieniutki kordonek
-serweta z tulipanami-gruby kordonek
Legnica

Post » Pon kwi 19, 2010 14:29 Re: Koronkowo

Ten bieżnik "bazie",druga fotka,robiłam z grubego kordonka i bardzo cienkiego.Ten z grubego nie wyszedł dobrze.Myślę ze najważniejszy jest wzór i do niego dobrze byłoby dobrać kordonek.

Na przykład bieżnik ,na kolejnych fotkach,w środku którego są trzy kwiaty nijak nie wygląda dobrze z cienkiego kordonka.
Legnica

Post » Wto kwi 20, 2010 19:50 Re: Koronkowo

Kolejne chusteczki:
Obrazek
Legnica

Post » Wto kwi 20, 2010 19:54 Re: Koronkowo

Kołnierzyki:
ObrazekObrazek

słać?
Legnica

Post » Czw maja 06, 2010 19:06 Re: Koronkowo

Podobno to jest zrobione ręcznie na szydełku. Możliwe to? 8O