KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 13, 2010 21:54 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

widzę, że Pumek zniknął...
może załóżcie mu osobny wątek,
napiszcie dokładnie co on dostaje, jaką kroplówkę, tabletki,
gdzie on jest, czy za każdym razem na kroplówke jedziecie do lekarza
może mój Maciuszka bedzie w stanie pomóc, tzn. doświadczenie przy nim, bo wiem, że dużo trzeba samemu...

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Śro kwi 14, 2010 11:35 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Prążek pisze:widzę, że Pumek zniknął...
może mój Maciuszka bedzie w stanie pomóc, tzn. doświadczenie przy nim, bo wiem, że dużo trzeba samemu...

Pumek juz 3 tydzien na kroplówkach. Latmy z Beata na zmianę. Od kilku dni coraz mniej jadł a wczoraj juz nic nie tknął. Więc znowu do weta. Zrobiliśmy znowu badania.
Było:
mocznik 112mg/dl, keratynina powyzej 6mg/dl/
A po wczorajszych badaniach jest:
mocznik 60mg/dl, keratynina 4,2 mg/dl
Chyba skoro lepiej sie poczuł to nerkowe jedzenie juz mu nie smakuje. Suchego nawet nie tknie.
Teraz kroplówki 2-3 razy w tygodniu i dostał jeszcze preparat wzmacniający Vetoquinol Ig-PRO DC w paście.

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro kwi 14, 2010 14:32 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Wiem że macie dużo kotów ale wklejam bo może ktoś wypatrzy:
cynamon i wanilia pisze:konińskie, i nie tylko, kobiety, DT na cito potrzebny dla kotki :!:
wczoraj do lecznicy została przyniesiona kotka po wypadku, nie wiadomo jakim, ze zwichniętą żuchwą i uszkodzoną błoną bębenkową. Kotkę przynieśli ludzie, którzy znaleźli ją u siebie w ogrodzie, w bardzo złym stanie, krew lała się z ucha, podobno masakra. ale już opanowana, żuchwa poskładana, nawet jadła już mokre jedzenie. dość chwiejnie trzyma się na nogach przez to uszkodzone ucho. w tej chwili jest u tych ludzi, którzy ją znaleźli, ale na max 2-3 dni, trzymają ją w skiperze pożyczonym. w domu dziecko z bardzo silną alergią a na ogrodzie dwa psy z morderczymi zapędami w stosunku do kotów. Kotka raczej niesterylizowana, bardzo miziasta, możliwe że w czasie rujki :( na razie opieka nad nią polega na podawaniu antybiotyku, jutro państwo maja się z nią stawić na zastrzyk. jakby co, transport zorganizujemy, lekarstwa zapewnimy...
apel o DT, żeby bida nie musiała do schronu trafić...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 15, 2010 9:04 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Podrzucę :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw kwi 15, 2010 18:54 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Może być coś takiego? Nie chciałam dawać kolorowego tła bo tak się oszczędniej drukuje.
Obrazek

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw kwi 15, 2010 19:19 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

o rany, dzięki za tak szybki projekt!
Ja tak tylko z przyzwyczajenia zawodowego bym proponowała - dać akcent na książkę - okładkę -może większa?

Z ramką? Bo teraz "oko leci" na te dynamicznie rozrzucone zdjęcia z ramką - na dole.
Chodzi mi o taki układ gdzie słowo "tygrysy" w haśle będzie wiodło do okładki i słowa "tygrysy" w tytule.
W tytule słowo jest żółte - może tym kolorem nawiązać?

sorrrki.....nie marudzę, tylko podziwiam, bo nie umiem zrobić tylko zawsze oceniałam :roll:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw kwi 15, 2010 19:38 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

pokombinuję :-)

ewung

Post » Czw kwi 15, 2010 21:04 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

może tak - piszcie jak coś zmienić mam
Obrazek

ewung

Post » Czw kwi 15, 2010 22:05 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

natasza25 pisze:

Pumek juz 3 tydzien na kroplówkach. Latmy z Beata na zmianę. Od kilku dni coraz mniej jadł a wczoraj juz nic nie tknął. Więc znowu do weta. Zrobiliśmy znowu badania.
Było:
Chyba skoro lepiej sie poczuł to nerkowe jedzenie juz mu nie smakuje. Suchego nawet nie tknie.
Teraz kroplówki 2-3 razy w tygodniu i dostał jeszcze preparat wzmacniający Vetoquinol Ig-PRO DC w paście.

moje doświadczenia z kroplówkami, jak Maciej i Kacperek miał "doły" to nawadnianie było 2x dziennie
przez kilka dni i potem wychodziły z tego
Kacperek też się buntował, to jadł puszki samo mięso z warzywkami, lub zupki- warzywa i mięso z ipakitiną to dawałam, odbił się od dna, bo jakbym katowała, żeby jadł renala, to by umarł z głodu, najważniejsze żeby jadł
sprawdził się też Mirtor na pobudzenie apetytu

a tak z ciekawości dlaczego, 2-3 razy w tygodniu kroplówki?
ale wcześniej dostawał częściej?
nie lepiej w domu je robić

Prążek

Post » Pt kwi 16, 2010 8:15 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Prążek pisze:
natasza25 pisze:

Było:

moje doświadczenia z kroplówkami, jak Maciej i Kacperek miał "doły" to nawadnianie było 2x dziennie
Kacperek też się buntował, to jadł puszki samo mięso z warzywkami, lub zupki- warzywa i mięso z ipakitiną to dawałam, odbił się od dna, bo jakbym katowała, żeby jadł renala, to by umarł z głodu, najważniejsze żeby jadł

Prążek co masz na myśli jedzenie inne niż renal, sprecyzuj proszę dokładnie bo po pierwsze zbankrutujemy na renalu (leczymy jeszcze inne tymczasy) a po drugie on nie specjalnie za tym przepada, wręcz nie smakuje mu. Znalazłam domową diete dla nerkowcow skladająca się z gotowanej wołowinki i warzyw ale nie wiem czy możemy mu to dawać, musze wetki zapytać.

Wyniki sie poprawiły więc go juz tak często nie katujemy kroplówkami, tak uznała nasza wetka, która ma naprawde ogromne doswiadczenie.

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt kwi 16, 2010 18:32 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 17, 2010 1:14 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

natasza25 pisze:
Prążek pisze:
natasza25 pisze:
Było:

Prążek co masz na myśli jedzenie inne niż renal, sprecyzuj proszę dokładnie bo po pierwsze zbankrutujemy na renalu (leczymy jeszcze inne tymczasy) a po drugie on nie specjalnie za tym przepada, wręcz nie smakuje mu. Znalazłam domową diete dla nerkowcow skladająca się z gotowanej wołowinki i warzyw ale nie wiem czy możemy mu to dawać, musze wetki zapytać.

Wyniki sie poprawiły więc go juz tak często nie katujemy kroplówkami, tak uznała nasza wetka, która ma naprawde ogromne doswiadczenie.

jutro już napiszę,
a właśnie po ile u Was karma?
kupujecie różnorodną kattovit itd.?

Prążek

Post » Sob kwi 17, 2010 5:51 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

Prążek, karma okropnie droga - do te pory rachunek na Pumka wyniósł jakies 500zł 8O
to jak kupujemy tą karmę od Pedro ze Szczecina ?

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob kwi 17, 2010 6:11 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

czy ma ktoś jakiś patent na złapanie kotki :?: viewtopic.php?f=1&t=105181

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob kwi 17, 2010 8:10 Re: WRO,50kotów i 1karmicielka!brak finansów na karmienie:(

ewung pisze:może tak - piszcie jak coś zmienić mam
Obrazek

hej hej!!!! dla mnie to dobry kierunek a co Wy myślicie?
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]