Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... badania krwi s.90

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 16, 2010 16:51 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

estre pisze:A u Chesterka pojawiła się krew w kupie :cry:
Być może to jednak Clostridium difficile... (bakteria powodująca rzekomobłoniaste zapalenie jelit)

Dwa lata temu u moich dwóch kotów krew w kupalu była jednym z najbardziej charakterystycznych objawów rzęsistka... Mimo, iż czasem zdarzają się nam gorsze kupale, to od kiedy przeleczyliśmy je ronidazolem-krew (odpukać) od dwóch lat nigdy nie powróciła.

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Pt kwi 16, 2010 16:54 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

P. estre - P. się słucha kingi w :!:
Mój brat miał problemy z zapaleniem żył (ale on waga +cukrzyca), i to wyglądało, że 8O 8O 8O (oszczędzę drastycznych szczegółów)
Tu się nie ma co pieścić - tu trzeba dużo wypoczywać z kończynką w górze ( i nie mam na myśli tradycyjnego gestu rąsią przed Adolfem). On zaczął to leczyć późno - tak, że potem był na L-4 ze cztery miesiące. Ja profilaktycznie zmówię paciorek, ale Pani zadba też o siebie, Pani Kochana :1luvu: :ok:
Jasmina

Post » Pt kwi 16, 2010 16:58 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

margo22 pisze:
estre pisze:A u Chesterka pojawiła się krew w kupie :cry:
Być może to jednak Clostridium difficile... (bakteria powodująca rzekomobłoniaste zapalenie jelit)

Dwa lata temu u moich dwóch kotów krew w kupalu była jednym z najbardziej charakterystycznych objawów rzęsistka... Mimo, iż czasem zdarzają się nam gorsze kupale, to od kiedy przeleczyliśmy je ronidazolem-krew (odpukać) od dwóch lat nigdy nie powróciła.

Wet będzie jutro to pogadamy o tym ronidazolu :)

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pt kwi 16, 2010 17:02 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Jasmina pisze:P. estre - P. się słucha kingi w :!:
Mój brat miał problemy z zapaleniem żył (ale on waga +cukrzyca), i to wyglądało, że 8O 8O 8O (oszczędzę drastycznych szczegółów)
Tu się nie ma co pieścić - tu trzeba dużo wypoczywać z kończynką w górze ( i nie mam na myśli tradycyjnego gestu rąsią przed Adolfem). On zaczął to leczyć późno - tak, że potem był na L-4 ze cztery miesiące. Ja profilaktycznie zmówię paciorek, ale Pani zadba też o siebie, Pani Kochana :1luvu: :ok:

Zobaczę jak będzie we wtorek, jak coś zapisuję się na czwartek na to badanie.

estre

Post » Pt kwi 16, 2010 17:24 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

estre pisze:I po wizycie.
Dostałam zastrzyki, antybiotyk i maść.
Nakazano zrobić badanie żył. Bo to najwidoczniej tutaj leży problem.
Wizyta u specjalisty to rok czekania. Prywatnie 140 zł.
Makabra. Na razie planuję iść do apteki po te leki, a potem pomyślę o badaniu :roll:
Zwolnienia póki co nie wzięłam. Kontrola we wtorek rano.

Tak wyglada nasz służba zdrowia , niestety :(
Nie pozostaje Ci nic innego tylko miec nadzieje ,ze leki pomogą ,a termin ustal na wszelki wypadek.
oby pomogło :ok: :ok: :ok: :ok:
a badanie we czwartek? dobrze zrozumialam?
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt kwi 16, 2010 18:17 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

trawa11 pisze:Tak wyglada nasz służba zdrowia , niestety :(
Nie pozostaje Ci nic innego tylko miec nadzieje ,ze leki pomogą ,a termin ustal na wszelki wypadek.
oby pomogło :ok: :ok: :ok: :ok:
a badanie we czwartek? dobrze zrozumialam?

Mam nadzieję, że pomogą...
Te badania robią tylko we czwartek. Pomyślę o tym sobie jeszcze, jak coś, to we wtorek mam się zapisać.
Może w innej przychodni będzie ciut taniej...

estre

Post » Pt kwi 16, 2010 18:18 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Pozdrawiamy :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt kwi 16, 2010 18:38 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Oj to się porobiło 8O
Kciuki za Twoją nóżkę i kocie brzuszki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Sama robisz zastrzyki ? 8O A jakie ,jeśli można wiedzieć ? Co Ci lekarz przepisał ?
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt kwi 16, 2010 18:55 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Sama sobie robię bo to podskórne są...
Lekarka powiedziała co i jak i mam sobie robić.
Zastrzyki: Clexane - Enoxaparinum natricum (przeciwzakrzepowy)
Antybiotyk: Dutor
Maść: Heparin, ale mogę go używać dopiero po skończeniu zastrzyków.

estre

Post » Pt kwi 16, 2010 19:21 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Oby pomogły :P :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt kwi 16, 2010 20:51 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

:ok: :ok: :ok: wracaj szybko do formy :kotek: czekają :mrgreen:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Sob kwi 17, 2010 8:25 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Rozmawiałam z wetem, mamy przyjechać z Czesiem na jakieś zastrzyki...
Później pojadę.
Dam znać co i jak.

estre

Post » Sob kwi 17, 2010 8:38 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

tillibulek pisze:wczoraj dalam troche surowego mieska... zobaczymy jaki bedzie dzisiejszy urobek.... :strach:
Margo22, a Ty podajesz surowizne?

tilibulek-obecnie nie daję surowizny-jakiś czas temu trochę podawałam-ale nigdy nie przeszliśmy całkowicie na nią. Teraz próbujemy karmę d/d. Oby urobek był lepszy :twisted:

Estre, kciuki za Chesterka i Prezeska :ok: :ok: :ok:

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Sob kwi 17, 2010 9:04 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Ja daję surowiznę :mrgreen:
Ciekawe co tam wet postanowił :roll: Kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Sob kwi 17, 2010 9:06 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Witamy i trzymamy kciuki za zdrówko...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]