SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 15, 2010 20:18 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Pamiętacie tego Pana?
Obrazek
Obrazek

Ostatni osiągnięcia - pozbawienie domowników większości zastawy stołowej poprzez wiszenie na suszarce - spadła suszarka wraz z wiszącym a także wypadły kołki ze ściany :strach: 8O
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 15, 2010 20:20 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

slabe kołki dali rozporowe to nie wina kota :ryk: :ryk:
krynia08

Post » Czw kwi 15, 2010 20:29 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw kwi 15, 2010 21:57 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

JaEwka pisze:Te dwa maluchy z tyłu nie są czasem u Figaro na tymczasie? Chyba, że są jeszcze jakieś inne 8O
Z powodu żałoby i uroczystości żałobnych zajęcia na mojej uczelni zostały odwołane więc w niedziele pójdę do schroniska.

A ja prawdopodobnie przesunę wyjazd na za tydzień, więc mogę wybrać się z Tobą :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw kwi 15, 2010 22:01 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Gibutkowa pisze:Pamiętacie tego Pana?
Obrazek
Obrazek

Ostatni osiągnięcia - pozbawienie domowników większości zastawy stołowej poprzez wiszenie na suszarce - spadła suszarka wraz z wiszącym a także wypadły kołki ze ściany :strach: 8O

:ryk:
A takie to było niewinne w tej schroniskowej klatce :ryk:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw kwi 15, 2010 22:01 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

bober_ek pisze:TŻ urobiony :wink: Byliśmy w schronisku, pojawił się nowy miot - 5 kociąt z matką (numer 547), w schronie od 13.04. Kotka bardzo fajna, miziasta, widać że była kotem domowym. Maluszki czyste, zadbane, troszkę starsze od tych biało-burych maleńtasów. Kocięta będą wydawane do domów jak tylko zaczną same jeść. Będę się dowiadywać o te nowe maluchy, chciałabym wziąć je do siebie, szkoda tylko że nie mogłam ich "zarezerwować" na swoje nazwisko :( Byłabym trochę o nie spokojniejsza, nie chciałabym po prostu żeby były wydane za wcześnie.
Co do miotu biało-burego to nic nie udało nam się dowiedzieć, Pani tam pracująca nic nie wiedziała nt zdeformowanej łapki jednego z maluchów, a ja bałam się wkładać ręce do klatki, żeby to sprawdzić, skoro kotka jest dzika :oops: Spotkałam dr-a Raka (chyba :oops: ), on niestety też nie był mi w stanie udzielić żadnych informacji co do łapki malucha.
Trzymajmy więc kciuki, żeby wszystkie maluszki w zdrowiu i komplecie doczekały się swoich domów.

8O Jak to nie mogłaś zarezerwować? Nigdy w schronie nie odmówili rezerwacji 8O
Leśna, czy Ty mogłabyś to załatwić albo chociaż dowiedzieć się o co chodzi? Przecież i tak nie będą ich wydawać dokąd nie będą samodzielne, nie rozumiem :roll:
Ja zrobiłam ogłoszenie dla maluszków z Kleciny które za 3-4 tyg dopiero będziemy przekazywać do adopcji i już mam chętnych, tylko wybieram w domkach, maluszki przynajmniej mają szansę na bardziej odpowiedzialne domy.

Agness78

Post » Czw kwi 15, 2010 23:03 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Nie słyszałam o umowach wolontariackich ze schroniskiem :oops: Koty na DT zabieram od lipca zeszłego roku i nikt ode mnie nie wymagał posiadania takiej umowy. Bądźmy dobrej myśli, że maluchy doczekają w zdrowiu te 2-3 tygodnie, aż się usamodzielnią. W baraku kotów póki co na szczęście mało i oby tak było jak najdłużej. Dobranoc Wszystkim.
Obrazek
Elroy Amibial*PL

bober_ek

Od: Pt sty 04, 2008 21:04

Post » Pt kwi 16, 2010 8:42 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Boberek może podpisać tą umowę-ułatwi jej to wiele spraw, ale dziewczyny musiałybyście pomóc w formalnościach.
Kruszynko z tego co wiem, to Kicia ma poł pokoju do zawiezienia do Opola i nie może się doczekać, aż ktoś od niej to weźmie-sama jej tam zawozilam kilka rzeczy.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt kwi 16, 2010 8:52 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Boberku - taką umowę można podpisać u kierowniczki schroniska.

Mru, dzięki za informację :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt kwi 16, 2010 8:58 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

jak ktoś chce kote to niech przyjdzie i zabiera a o nią się tu nie biją bo ona jest bardzo dzika. Ja nie wiem jak to jest z tymi rezerwacjami tzn. Wiem że w ogóle ich nie ma ale też wiem że raczej taka kota ma małe szansę na adopcję.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pt kwi 16, 2010 10:18 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

_leśna_ pisze:jak ktoś chce kote to niech przyjdzie i zabiera a o nią się tu nie biją bo ona jest bardzo dzika. Ja nie wiem jak to jest z tymi rezerwacjami tzn. Wiem że w ogóle ich nie ma ale też wiem że raczej taka kota ma małe szansę na adopcję.

Ale to chodziło raczej o maluchy, żeby takie bardziej "odchowane" poszły do domków, może już poszczepione, do kuwetki przyzwyczajone, do drapaka itp. , bo wiadomo jak to potem bywa - jak kuleczka jest mała i puchata to jest cacy, a jak zaczynają się problemy czy z kuweta czy z drapaniem mebli, to i po kilku dniach potrafią oddać kota. Z resztą co ja Ci będę pisać, sama najlepiej o tym wiesz, bo widzisz to na co dzień.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt kwi 16, 2010 11:25 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

ladysuzi pisze:Kociarze drodzy ...
Gremlinka dzis ode mnie pojechała, zostałam z Maciusią- persicą. Jednak mam pytanie do wszystkich dt- znajoma współlokatorki chce zaadoptować kota. Ma wymagania, dziewczyna: kot (nie kotka) , kastrowany, młody, najlepiej rudy , ale inne umaszczenia w razie braku ryżowców tez mile widziane...poradzicie? Pozdrawiamy z Maciusią!tzn ona średnio...nie ma kłaków na szyi i wokół uszu-jakoś udało mi się póki co chociaż te usunąć i tak się ucieszyła że do teraz jak na mnie patrzy to 'kapustę udeptuje' i się ślini niesłychanie mrucząc tak,że pomyliłam z wiertarką sąsiada...

Co tam u persiczki? Radzisz sobie? ustaliłaś coś ze strzyżeniem kotki?
Pisz co u Ciebie.... bo chyba już wszyscy zapomnieli że kicia u Ciebie :oops:
Jak będą jakieś problemy , pisz... napewno ktoś doradzi i pomoże :ok:

Agness78

Post » Pt kwi 16, 2010 15:31 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

no właśnie, co słychać u persicy? to chyba kocia babcia, prawda?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt kwi 16, 2010 15:32 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

Popatrzcie, może wam wpadnie gdzieś w oczy - możne komuś wypadł z okna lub balkonu i jest szukany.

http://www.dla-ciebie.eu/ogloszenia/207-bialy

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pt kwi 16, 2010 15:49 Re: SchronWro DOMOWE MIZIAKI PROSZĄ O DOMY fot. 69

_leśna_ pisze:Popatrzcie, może wam wpadnie gdzieś w oczy - możne komuś wypadł z okna lub balkonu i jest szukany.

http://www.dla-ciebie.eu/ogloszenia/207-bialy

Piękny ten biały :1luvu: I chyba tylko trochę brudny, bo tak poza tym to na dobrze wypasionego wygląda i całkiem zdrowego.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]