Napiszę na razie tajemniczo, że w sobotę zaczynamy wielką akcję-sterylizację kotów z Serocka. Jest ich tam ok. 60 sztuk. Na pierwszy ogień idą kotki w ciąży.
Będziemy bardzo potrzebować wsparcia finansowego, może DT dla chorych kotów. Na pewno ogłaszaczy dla kotów, które nadają się do DS.
A ja dodam jeszcze, że te parę razy kiedy byłyśmy w Serocku - zawsze wieziemy żarcie dla kotów (od dobrych ludzi ). W sobotę też coś zawieziemy dzięki hojnym darczyńcom. Jak się dowiedziałam dzisiaj, skończyło się znowu jedzenie. Ja sobie nawet nie wyobrażam ile potrzeba, żeby nakarmić takie stado.
Iwona, do sterylki jest 20-30 kotek (kocurki praktycznie wszystkie wykastrowane). Lecznica jest przygotowana na weekendowa akcje. Takiej akcji jeszcze nie robilismy... Ale to konieczne, inaczej tam sie zrobi jeszcze gorszy horror.
I nie ma się co oszukiwać, samą kastracją/sterylizacją nie poprawimy losu tych kotów. Ogłoszenia więc będą bardzo potrzebna. Koty są tam karmione głównie kluskami i kurzymi kadłubkami. Oby kobita tylko chciała współpracować, i koty do nowych domów oddawać.
mogę pomóc w ogłaszaniu,w miarę moich możliwości komputerowych.To nie lenistwo tylko przykry przymus. .Mam stary(bardzo stary )komp i danie kilku ogłoszeń to często kilka godziny.Niektóre portale nie otwierają sie wcale i już.Wyjściem jest danie w jednym ogłoszeniu kulku kotów .Wtedy robię (a własciwie córka)zbiorcze foty.Tylko to trochę zmniejsza szansę na szybki dom(tak mi sie wydaje).Jednak przy dużej ilości jest jakimś wyjściem. Foty i tekst poprosze o przesłanie na maila m.aska@wp.pl kciuki za akcje!
Samochód mam załadowany straszliwą ilością transporterów i workami z jedzeniem. Trzymajcie dalej kciuki za jutrzejszą akcję. Ja muszę wstać o 5:30. W sobotę rano - to po prostu chore.