Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 25, 2010 10:46 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Dzwoniłam do schroniska, dziś mają podpisywać umowy, na ich stronie ma się znaleźć lista lecznic i ilość sterylek, na cały Gdańsk mają około 360 sterylizacji.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw kwi 15, 2010 12:16 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Na Kaprów darmowe sterylki się skończyły :( Było 40 miejsc (w zeszłym roku 45), wykorzystane zostały w ciągu 3 tygodni. Sama lekarka zdziwiona jest, że ludzie tak się sprężyli. Widocznie wzrasta świadomość wśród ludzi dot. konieczności sterylizacji kotek. Szkoda, że miasto w tym roku sfinansowało mniej sterylizacji (360), niż w zeszłym roku (400).
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw kwi 15, 2010 13:02 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Dziewczyny w Brzeznie ja osobiscie zarezerwowałam kilkanascie sterylek, narazie 3 wykorzystałam, na Przymorzu, Zabiance Gdyńska 1, tez maja sporo, o tyle lepiej ze lekarz moze z marszu kotkę przyjąc, mam do niego bezposredni nr na kom, w Brzeznie tylko na termin i to na 9 rano, inaczej przepadnie...

Mam taka sprawe, na Piastowskiej, przy domkach szeregowych jest stado kotów, z tego stada wziełam w zeszlym roku kocurka, ktory juz u mnie został...dziewczyna prosiła o pomoc, przeszlo bez echa zeszlej jesieni, teraz kilka kotek w ciazy, czy ktos chciałby w tym pomoc, wet na Gdyńskiej jest b blisko, ale dziewczyna ktora sprawe nagłasniała poprostu fizycznie nie ma jak tego wykonac, pracuje po kilkanascie godz. na dobe i nawet tam nie mieszka, mieszka tam jej TZ, srednio przychylny całej akcji....prosze o pomoc...

Czy któras z was, która jets upoważniona do podpisywania list, ma po drodze do weta w Brzeznie? musze podpisac te ostatnie sterylki a nie chce Agi marczak gonic z Banina.... na Zabiance wetowi wystarczy upowaznienie dla danej osoby od opiekuna spolecznego...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 15, 2010 14:07 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Niestety nie mam po drodze... Czy to bardzo pilne? A może zapytać weta, kto w okolicy jest na liście? Do mnie też dzwonią obcy ludzie z prośbą o podpis.
Obrazek

maria_z

Post » Czw kwi 15, 2010 14:11 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Marea pisze:Mam taka sprawe, na Piastowskiej, przy domkach szeregowych jest stado kotów, z tego stada wziełam w zeszlym roku kocurka, ktory juz u mnie został...dziewczyna prosiła o pomoc, przeszlo bez echa zeszlej jesieni, teraz kilka kotek w ciazy, czy ktos chciałby w tym pomoc, wet na Gdyńskiej jest b blisko, ale dziewczyna ktora sprawe nagłasniała poprostu fizycznie nie ma jak tego wykonac, pracuje po kilkanascie godz. na dobe i nawet tam nie mieszka, mieszka tam jej TZ, srednio przychylny całej akcji....prosze o pomoc...

Takich miejsc jest niestety wiele... ciężko pomóc - brak czasu :( Potrzebna nam druga Agnieszka Marczak :)
Obrazek

maria_z

Post » Czw kwi 15, 2010 17:50 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Marea: znam kogoś w tych domkach szeregowych na Piastowskiej, w tym rzędzie przy pizzeri. Tam jest ogromne stado burasów, dokarmiane przez staruszki, mieszkające w tych domkach. Czy chodzi o to stado ? Znajomi, którzy tam mieszkają są skłonni pomóc w wyłapaniu i sterylkach, bo stado grzebie im w ogrodzie i paskudzi w kwietnik, a jest coraz większe...ale finansowo nie, tylko bardziej logistycznie. Mogę cię z nimi ustawić na pw (nie są na miau).
Cholerka, znów nie wykazałam się czujnością i nie zdążyłam na Kaprów z kotami z ulicy Westerplatte :twisted:
Maria_z, czy ta piękna kocia budka przy kamienicy to Twoje dzieło ??? :)

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Czw kwi 15, 2010 19:44 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Mrata pisze:Marea: znam kogoś w tych domkach szeregowych na Piastowskiej, w tym rzędzie przy pizzeri. Tam jest ogromne stado burasów, dokarmiane przez staruszki, mieszkające w tych domkach. Czy chodzi o to stado ? Znajomi, którzy tam mieszkają są skłonni pomóc w wyłapaniu i sterylkach, bo stado grzebie im w ogrodzie i paskudzi w kwietnik, a jest coraz większe...ale finansowo nie, tylko bardziej logistycznie. Mogę cię z nimi ustawić na pw (nie są na miau).
Cholerka, znów nie wykazałam się czujnością i nie zdążyłam na Kaprów z kotami z ulicy Westerplatte :twisted:

Te szeregowe domy stoją równolegle ups prostopadle raczej :lol: do Piastowskiej, zaraz tu na poczatku przy Skrzyzowaniu z Chłopską, za pawilonami, stado jest duze, to wiem, swojego malucha zgarnelam w pazdzierniku a tam bylo jeszcze jego rodzeństwo ktore teraz ma okolo 9ciu miesiecy + duzo dorosłych kotow, jasne dawaj kontakt na PW, im wiecej osob z tych domów się zaangażuje tym lepiej, wet blisko, sterylki darmowe, wazne by im zależało na dobru kotów...

Pozdr
Obrazek

Marea

Post » Pt kwi 16, 2010 5:57 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Poszedł PW :)

Mrata

Post » Pt kwi 16, 2010 7:11 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Mrata pisze:Cholerka, znów nie wykazałam się czujnością i nie zdążyłam na Kaprów z kotami z ulicy Westerplatte :twisted:

Budka na Liczmańskiego? To z Urzędu Miasta :) Podpowiedziała mi Marea i szybciutko załatwiłam. Piękna, prawda? Nawet sąsiedzi nie narzekają.

Co do kotów z Westerplatte to nawet o nich i o Tobie myślałam, ale jak poszłam na Kaprów, to już było tylko 10 miejsc, a wiedziałam o dwóch osobach, które miały kilka kotek do wyłapania w innych miejscach. Jak tu wybierać które najpierw, a które później? Może trzeba pomyśleć o pismach do urzędu? A na Kaprów umówiłam się na sterylizacje dla PKDT po preferencyjnych cenach :) :) :)
Obrazek

maria_z

Post » Pt kwi 16, 2010 7:37 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Dziewczyny jesli z dowozem kotow do innej lecznicy nie macie problemow typu transport Weci wam przyjmą koty z innych rejonów niż te które planowo sa w rozpiskach, po co płacic skoro można wykorzystac te darmowe...
Obrazek

Marea

Post » Pt kwi 16, 2010 9:47 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Jasna sprawa, to wiem, ja myślę o okresie późniejszym, jak już wyczerpane zostaną wszystkie darmowe miejsca.
Obrazek

maria_z

Post » Pt kwi 16, 2010 10:09 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

aha, no to super ze taniej wam będą ciachac w ciągu roku też :-)
Obrazek

Marea

Post » Pt kwi 16, 2010 11:15 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Właśnie, to ta budka- no, no, to się urząd postarał. Ja własnie z dowozem mam największy kłopot, bo samochodu nie mamy, a ja 12 godzin jestem poza domem, więc złapac jeszcze tak, trzymać, jak w miarę spokojne tak, ale wozić już nie. A po ile zniżka na Kaprów ? Może coś uzbieram, bo po tych mrozach chyba tylko jedna płodna została- za to juz z taaaakim brzuchem...

Mrata

Post » Pt kwi 16, 2010 11:56 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Możemy się umówić, że jak złapiesz kotkę, to zawieziemy/zawiozę ją na Żabiankę (ul. Gdyńska, tel. 58 557 92 36). Tylko może zadzwoń wcześniej i zapytaj, czy można kotkę przywieźć bez wcześniejszego umawiania i o której godzinie. Płatne sterylki odłóżmy na później.
Obrazek

maria_z

Post » Pt kwi 16, 2010 14:33 Re: Gdańsk darmowe sterylki!!!!

Na Matejki już nie ma wolnych miejsc :( a mi zostało jeszcze w Gdańsku 13 kotek do wysterylizowania - 11 na Akademii, jedna na Matejki i jedna z Politechniki. 3 kotki już wyleczyłam i wysterylizowałam prywatnie z pomocą finansową PKDT i znajomych, na Akademii zrobiłam w sumie 6 a na Politechnice 8 i jedną na Matejki, gdyby nie te darmówki nic by się nie dało zrobić, ale jest ich stanowczo za mało. Warto by było napisać pismo do UM Gdańska z prośbą o kolejne dofinansowania, zwłaszcza, że prywatne osoby poświęcają swój czas na łapanie kotek, wszystko organizują sobie same, sprzęt, transport... Może jakaś petycja? Nie wiem do końca jak to wygląda w Gdańsku. Może macie jakiś pomysł?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]