Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... badania krwi s.90

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 14, 2010 18:52 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Mnie nie trzeba dodatkowo denerwować, tyle nerwów mi styknie ;)

Żeby było dodatkowo wesoło, spuchła mi kostka jak balon. Boli przy każdym kroku. Zejście po schodach to wyczyn. A nic sobie w nogę nie zrobiłam :roll:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro kwi 14, 2010 21:06 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

a mnie od kilku dni stopa boli. Jak chodze to rwie potwornie! Ewidentnie kosc! A tez nic sobie nie zrobilam...
estre, oklad z kota sobie zrob :D

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro kwi 14, 2010 21:29 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

No to wreszcie jest wszystko jasne - dopadła Was ( w sensie: domowników) wirusowa odmiana hipochodrii - fatalnie się leczy i (UWAGA 8O ) przenosi się drogą płciową :oops: :oops: :oops:
Jasmina

Post » Śro kwi 14, 2010 21:48 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

estre pisze:Mnie nie trzeba dodatkowo denerwować, tyle nerwów mi styknie ;)

Żeby było dodatkowo wesoło, spuchła mi kostka jak balon. Boli przy każdym kroku. Zejście po schodach to wyczyn. A nic sobie w nogę nie zrobiłam :roll:

A nie użarła Cię meszka :?: nie masz takiego ciut czerwonego punkcika gdzieś na nodze :?: ranka maleńka ale jeżeli ktoś uczulony to nawet antybiotyki się podaje :roll:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Czw kwi 15, 2010 6:38 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Nie użarła mnie meszka (ani kot ;)), boli mnie kostka przeraźliwie.
No i w kostce spuchnięte.

Jasmina, jak coś wymyślisz to normalnie ze śmiechu można paść ;)

estre

Post » Czw kwi 15, 2010 7:03 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

margo22 pisze:
tillibulek pisze:
Metronidazol zadzialal, opanowal biegunke u mlodszej kici, u starszej jest duzo mniej krwi w kupie niz bylo, ale do idealu tym kupom jeszcze daleko. Są srednio twarde i baaardzo woniaste ;)

Wetka twierdzi, ze na metronidazolu osiaga bardzo dobre efekty w leczeniu dolegliwosci zoladkowych, czasem ta kuracje stosuje sie bardzo dlugo.... ale u nas miesiac i 1 tydzien to byl max.... :roll:

U nas jak była niezidentyfikowana biegunka-to też baardzo wolno to szło z metronidazolem-i miały go koty brać jakoś koło 6 tygodni. A co do twardości-to jeśli są "serdelki" to chyba ok? Nie muszą chyba być bardzo twarde?
A zapach to pewnie kwestia czasu - cała flora jelitowa musi się odbudować.

aha, u nas poczatkowo, tylko u jednej kici byla biegunka, ale ona jadla doslownie wszystko co tylko udalo jej sie dopasc, czyli np. spagetti, zupe fasolową, wylizywala kazdy garnek, ktory nieopatrznie zostawilismy w zasiegu jej wzroku....

wetka dala jej ten metronidazol mowiac, ze powinna go brac przez 2 tyg, a przeciagnelo sie to do ponad miesiaca, bo kupki ciagle nie idealne, ale jesli mowisz, ze powinno sie samo unormowac... to moze rzeczywiscie tak bedzie....

w sumie u mojej trzeciej kotki bylo tak, ze jak przyjechala z hodowli, to miala strasznie zagazowane jelita, nieciekawe kupy robila, puszczala bardzo smierdzace bąki, wetka probowala przestawic ja na Intestinal, ale nie bylo lepiej, no i dopiero jak zaczelam im dawac suchą Acanę z jagnieciną, to jej qpki sie unormowaly, teraz ma najladniejsze ze wszystkich, choc nigdy zadnych lekow nie brala :mrgreen:

wczoraj dalam troche surowego mieska... zobaczymy jaki bedzie dzisiejszy urobek.... :strach:
Margo22, a Ty podajesz surowizne?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw kwi 15, 2010 11:26 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Kup sobie maść na urazy i smaruj nóżkę .
Maść Arcalen bardzo pomaga .Córcia jak miała jakieś zwichnięcia ,czy urazy to właśnie tym smarowała i pomagało :ok:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-557- ... c-30g.html
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw kwi 15, 2010 11:43 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Dzięki amyszko! Wyskoczę z pracy i kupię :D

Dzwoniłam do laboratorium. Wyniki badania mykologicznego będą dopiero 20 kwietnia.
Pani nie udzieliła mi więcej informacji, ale podejrzewam, że coś tam wyrasta skoro tyle ma to trwać.
Oby candida! :ok:

estre

Post » Czw kwi 15, 2010 12:17 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

bardzo ciekawe....

za wyniki :ok: :ok: :ok: :ok:
niech bedzie candida jesli tak sie upierasz :mrgreen: :ok:

tillibulek

Post » Czw kwi 15, 2010 15:41 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Jasmina, jak coś wymyślisz to normalnie ze śmiechu można paść ;)[/quote]

Wiem, że czasem przeginam, życie jest wystarczająco popaprane, żeby jeszcze je traktować poważnie :roll: Ale mam naprawdę dobre intencje i życzę zdrówka :ok:
PS: Czyż jednak moja diagnoza nie jest atrakcyjniejsza od jakiegoś tam użarcia przez meszkę - :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jasmina

Post » Czw kwi 15, 2010 22:11 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

:ok: :ok: za slodziakow :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt kwi 16, 2010 6:37 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Jasmina pisze:Jasmina, jak coś wymyślisz to normalnie ze śmiechu można paść ;)

Wiem, że czasem przeginam, życie jest wystarczająco popaprane, żeby jeszcze je traktować poważnie :roll: Ale mam naprawdę dobre intencje i życzę zdrówka :ok:
PS: Czyż jednak moja diagnoza nie jest atrakcyjniejsza od jakiegoś tam użarcia przez meszkę - :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

Zdecydowanie :lol:

estre

Post » Pt kwi 16, 2010 6:39 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Kotulce ok, jakoś musimy dotrwać do wtorku...
Potem to już mam nadzieję będzie diagnoza i leczenie...

estre

Post » Pt kwi 16, 2010 6:58 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

powodzonka z diagnoza, niech to bedzie łatwo uleczalny problem :) :ok:

tillibulek

Post » Pt kwi 16, 2010 7:46 Re: Prezes i Chester. Cz. 5. Biegunki... cryptosporidia neg.

Jak kostka? :ok: :ok:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

[poprzednia][następna]