Po urazie kręgołsupa-w DT u PIXIA- operacja kręgosłupa (?)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 14, 2010 19:46 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

ellza1 pisze:Dlaczego taka cisza ..... ? Co u chłopaka ?

Jeśli chodzi o Tofika , to nie żyje...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro kwi 14, 2010 19:52 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

Jak to, co się stało??

Mój Tofik też nie żyje :cry: :cry: W sobotę 10.04 :cry: :cry:

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Śro kwi 14, 2010 19:55 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

o jejku co się stało? :(
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Śro kwi 14, 2010 19:58 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

A bohater tego wątku nie ma na imie Barnaba przypadkiem...? Bo ja juz sie gubie...

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro kwi 14, 2010 20:18 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

Tak, bohater wątku ma na imię Barnaba, i jak najbardziej żyje i ma sie dobrze- chce na kolana i chce się bawić :)

koteczek555, współczuję z całego serca, ale bardzo prosze, żebyś o swoim kocie opowiadała w jego wątku, bo robi się tutaj galimatias.
Ostatnio edytowano Śro kwi 14, 2010 20:28 przez kordonia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro kwi 14, 2010 20:20 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

W takim razie kogo dotyczyła wypowiedź Taizu?? Kordonia ja tylko dodałam, do tego co powiedziała Taizu, bo jak przeczytałam, że Tofik nie żyje to aż mnie serce ścisnęło, bo mój też miał na imię Tofik

koteczek555

Post » Śro kwi 14, 2010 20:27 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

koteczek555 pisze:W takim razie kogo dotyczyła wypowiedź Taizu?? Kordonia ja tylko dodałam, do tego co powiedziała Taizu, bo jak przeczytałam, że Tofik nie żyje to aż mnie serce ścisnęło, bo mój też miał na imię Tofik

Podejrzewam., ze wypowiedź taizu dotyczyła Twojego kota i była podyktowana tym, ze tuż przed jej wpisem wklejałas na tym watku info o swoim kocie.
Obrazek

kordonia

Post » Śro kwi 14, 2010 20:34 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

kordonia pisze:
koteczek555 pisze:W takim razie kogo dotyczyła wypowiedź Taizu?? Kordonia ja tylko dodałam, do tego co powiedziała Taizu, bo jak przeczytałam, że Tofik nie żyje to aż mnie serce ścisnęło, bo mój też miał na imię Tofik

Podejrzewam., ze wypowiedź taizu dotyczyła Twojego kota i była podyktowana tym, ze tuż przed jej wpisem wklejałas na tym watku info o swoim kocie.

Właśnie o to mi chodziło, miałam wrażenie, że pytanie dotyczyło Tofika Koteczka

taizu

Post » Śro kwi 14, 2010 20:39 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

Aha. Zrozumiałam to inaczej. No niestety nie udało nam się :cry: :cry:

A Barnaba hop po domek

koteczek555

Post » Śro kwi 14, 2010 20:42 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

dobrze, że Barnaba ma sie dobrze :1luvu:

taizu

Post » Sob kwi 17, 2010 10:28 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

Co u Barnaby , ślicznego węgielka :1luvu: , jak się miewa ?

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Nie kwi 18, 2010 7:49 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

A więc zaczynamy intensywne poszukiwania domu, trafił na naszą stronę adopcyjną:
http://www.toz.szczecin.pl/?id=poczekalnia_new_koty

mię: Barnaba
Rasa: wyjątkowa
Wielkość: adekwatna do wieku
Umaszczenie: czarne
Stan Zdrowia: po urazie kręgosłupa
Kastracja / Sterylizacja: tak
Upodobania i nawyki: Jako wolontariuszka spotykam się z różnymi zwierzętami. Małymi, dużymi, grubymi, chudymi oraz zdrowymi i chorymi. Ostatnia kwestia jest najważniejsza i na wagę złota. Chciałabym przedstawić niżej ofertę cudownego kocurka, który w tak krótkim życiu już wiele przeszedł. Kocurek ma na imię Barnaba, jest około półroczną puchatą kulką. Od kilku miesięcy przebywa w Elblągu w schroniskowej klatce. Trafił tam w bardzo złym stanie fizycznym. Co się stało? Możemy gdybać: ktoś go wyrzucił, potrącił, uderzył? Z pewnością ten maluch miał kontakt z człowiekiem, więc można podejrzewać, że tak krzywda spotkała go niestety z jego strony. Niestety okazało się, że czarnuszek jest po urazie kręgosłupa. Dzięki życzliwości pracownic schroniska zaczął on wychodzić na spacery po pomieszczeniu. Okazuje się, że po takim codziennym treningu kocurek zaczął normalnie stąpać, chodzić a nawet biegać. Okazało się, że do tego wystarczyło tylko okazać mu miłość i wsparcie. Jedyną konsekwencją urazu, jest to, iż Barnaba załatwia się niekontrolowanie. Jak sobie z tym radzi? Jego schroniskowa opiekunka "naciska" mu 3 razy brzuszek i dzięki temu zachowuje on czystość przez cały dzień. Czy w takim stanie ma on szansę opuścić to miejsce? Niestety znalezienie kogoś odpowiedzialnego, który będzie w stanie zaakceptować jego ułomność będzie bardzo trudne. Ale czy niemożliwe? Uważam, że są na tym świecie ludzie z ogromnymi sercami. Już nie raz pozornie nieadopcyjny zwierzak znalazł wspaniały dom, uszczęśliwiając tym samym rodzinę, do której trafił. Wierzę, że i w tym przypadku tak będzie. Trzymam ogromnie kciuki za jego przyszłość oraz za to, żeby odpowiednia osoba przeczytała to ogłoszenie. Pomóż Barnabie żyć normalnie!
Miejsce pobytu: schronisko, Elbląg
Uwagi: Oferta TOZ, dodano 17 kwietnia 2010, Jeżeli przyszła rodzina adopcyjna znajdzie się w innym miejscu w Polsce możliwy jest dowóz kocurka.
Kontakt: Opiekunka Magdalena: 510-244-149 email: internet.toz@o2.pl Gadu-Gadu: 20231936

Obrazek

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Nie kwi 18, 2010 7:56 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

Ogromna prośba do osób odwiedzających ten wątek.
Czy Barnaba mógłby liczyć na waszą pomoc w ogłoszeniach?
Szczecińskie portale wezmę na siebie ale ciężko mi będzie ogłasza go gdzieś dalej nie znając serwisów najbardziej popularnych w miastach. Czy ktoś nam pomoże?
Na naszej poczekalni podałam namiary na siebie tak aby zweryfikować osoby, które być może zadzwonią z tych okolic. Kordonia czy w całej reszcie mają być podane namiary na Ciebie?
Tak czy siak na pw poproszę nr kontaktowy. I jeżeli będziesz w najbliższym czasie w schronisku proszę o nowe fotki. Czy ktoś zechciałby prowadzić bloga dla Barnaby? To może zwiększyć jego szanse adopcyjne.
Pomożecie? W ofercie zaznaczyłam, że istnieje możliwy dowóz kocura ale finansami będziemy się martwić jak będą jakieś konkrety.
Kordonia proszę o wciśnięcie w temat wątku, że szukamy pomocy przy ogłoszeniach.

Pixia

Post » Pon kwi 19, 2010 7:48 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

Nie spadamy, prosimy o pomoc!

Pixia

Post » Pon kwi 19, 2010 17:51 Re: Po urazie kręgołsupa- maleństwo - schron Elblag

Tak, moga być namiary na mnie, jak najbardziej.
Dziękuję za pomoc :)

Ja ogłosze go na stronach elbląskich i na Allegro.

Poproszę wolontariuszki ze schroniska o jego nowe zdjęcia.
Obrazek

kordonia

[poprzednia][następna]