estrella pisze:jest ożywiony i wesoły.
Jest BARDZO ożywiony i BARDZO wesoły... Oby nowy DT znalazł się jak najszybciej.
Moderator: Moderatorzy
estrella pisze:jest ożywiony i wesoły.
Dyktatura pisze:Zamieściłam też Bastera tu: http://tozkoszalin.isgreat.org/node/54
Kleo pisze:Trzymam kciuki za nowy DT pieska
To nie tak, że Baster nie nadaje się do mieszkania. Nadaje się, ale musiałby trafić pod opieką osoby w pełni świadomej tego, jaki to pies, że może niszczyć, że przez jakiś czas może mieć probemy z czystością, że prawdopodobnie będzie wymagać klatki kennelowej, do pracy z nim potrzeba mnóstwo cierpliwości i wsparcia reszty domowników, natomiast "wybieganie" to nie kilometrowy spacer po parku, ale naprawdę poważne wyzwanie, tym bardziej utrudnione, że Bastera nie można spuszczać i trzeba radzić sobie z bieganiem, przeszkodami i aportami na lince treningowej (10-12 metrów).
Jeśli znajdzie się taki pasjonat rasy, jej niezależnego charakteru, szanujący potrzebę ruchu, z wyrozumiałą rodziną i sąsiadami, na tyle ostrożny, żeby Bastera nie "zgubić" podczas np. podczas wchodzenia do domu (Basti uwielbia się prześlizgiwać przez szczelinię między drzwiami, a futryną), czy na spacerze, to tak - wg mnie Baster może być psem domowym.
Dyktatura pisze:Miałam kilkoro chętnych na Bastera jednak jak wnioskuję nie nadaje się on do mieszkania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości