Witam Państwa serdecznie. Myślę, że to forum to najlepszy grunt na jaki może trafić moja ankieta. Serdecznie zapraszam do wypełnienia ankiety na temat zachowań psów towarzyszących. Wydaje mi się, że w wielu domach po za kotami mieszkają również psy oraz inne zwierzątka.
mnie nie pasuje pytanie o długość spacerów, mój pies ma ponad 14 lat i choćbym się starała suma spacerów nie jest dłuższa niż 30 min. Dolar już po prostu nie ma siły za dużo chodzić. gdy był w pełni sprawny spędzaliśmy w sumie 2-3 godziny w parku, który mam po drugiej stronie ulicy.
Z przechodzeniem przez drzwi nie bylo dla mnie odpowiedniej opcji. Wybralam "nie przywiazuje wagi" bo z czysto praktycznych wzgledow przy wychodzeniu (z domu do ogrodu) pies jest puszczany przodem, przy wchodzeniu do domu czeka az wejda ludzie. Po prosty przy drzwiach wejsciowych jest wasko i taka formula okazla sie najpraktyczniejsza.
persiak1 pisze:Mnie nie dziwi. Szkoleniowcy twierdzą ,że jak puszczasz psa pszodem to on może uznać ,że dominuje nad stadem czytaj rodziną.
Persiak zrewiduj swoje poglądy i podziękuj szkoleniowcom , którzy głoszą takie teorie. Więcej z tego szkody niż pożytku , u mnie jakoś psy wchodzą i wychodza przodem (bo jeszcze ich nie nauczyłam otwierac i zamykac drzwi), często jedzą przed nami, polegują na łózkach i żaden nie uznał się z tego powodu za głowę rodziny