Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 11, 2010 20:41 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Sąsiad twierdzi, iż nie ma między nimi antypatii, więc ewentualna każda kombinacja jest możliwa. I że gdy do nich ostatnio przychodzi to ciągle chciałyby być głaskane, i jeszcze i jeszcze i jeszcze ;))
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

shenn

Od: Wto wrz 11, 2007 7:18

Post » Nie kwi 11, 2010 21:07 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

No wyglądają na fajne kociszcza ....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon kwi 12, 2010 21:15 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Z moich dwóch spotkań wynika to zdecydowanie. Są fajne :-)

ps-udało nam się dziś złapać jednego malucha z podwórkowej burej szajki. Siedzi w łazience i boi się okrutnie. Ciekawe, co zastaniemy rano... Choć odchowałam trochę już tymczasów to w sumie znów nie wiem, co mam robić...

shenn

Post » Wto kwi 13, 2010 6:49 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

na pewno będziesz miała rozrywkowo ;)

agiis-s

Post » Wto kwi 13, 2010 18:40 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Tja, już się zaczęło. W nocy nie ruszył się z miejsca ale w ciągu dnia wyszedł zza kosza na bieliznę i przeniósł się na drugi koniec łazienki - za toaletę. Siuśnął i zjadł trochę karmy ale siedział wciśnięty w kącik. Jak przyszło do złapania drania to biegał po ścianach... Wspinał się po kafelkach na wysokość metra i po uszczelkach okiennych. Wrzeszczał przy tym a złapany za kark szalał. W końcu go wpakowaliśmy i pojechaliśmy i... okazało się, że przychodnia TOZu do 17 tylko czynna, o czym nie wiedzieliśmy... W oczekiwaniu na autobus szukaliśmy w internecie innego weta w okolicy (z naszymi jeździmy do Zdrojów ale dziś nie mielibyśmy transportu) i trafiliśmy do niejakiego Zawodnego na osiedlu Kaliny. Mogę streścić chętnym szczegóły ale w skrócie - wróciliśmy z kotem do domu, bez niczego. Nawet go nie obejrzał... Więcej tam nie pójdę. A jutro Adama nie ma cały dzień a ja wątpię, że złapię małego sama, także wizyta u weta czeka do czwartku. Jestem lekko wk... I mocno martwię się o małego, o pchły, robale i o nasze koty (niby mały zamknięty w łazience, ale wiadomo...)...

Taki mały offtopic, przepraszam...

shenn

Post » Wto kwi 13, 2010 19:00 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

:evil: było dzwonić
do Zawodnego nie chodź to patałach
jakbyście w czwartek chcieli transportera (wersja fiat panda) to daj znać

chyba ze ktoś jutro może bo ja do 17.00 pracuję od 8.00

agiis-s

Post » Wto kwi 13, 2010 19:23 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Nie mam do Ciebie numeru ;))) Generalnie ilość moich znajomych mających koty można policzyć na palcach jednej ręki i to jest ból...

Jeśli chodzi o transport to TOZu, gdzie mam nadzieję potraktują nas jako DT, to mamy bezpośredni autobus spod samego domu- nie jest problem. Jak z naszymi jeździmy to męczę brata lub rodziców. Damy radę w czwartek. Byle kot dał się schwytać. Chyba, że jutro uda mi się samej, ale wątpię.

Prędzej potrzeba mi porady - jak zyskać przychylność małego złośnika?

shenn

Post » Wto kwi 13, 2010 20:08 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

shenn pisze:
Prędzej potrzeba mi porady - jak zyskać przychylność małego złośnika?

tu najlepiej sprawdza sie ciotka kya, ale coś nam ostatnio zacichła ;)

generalnie cierpliwość ci będzie potrzebna

agiis-s

Post » Śro kwi 14, 2010 6:29 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

agiis-s pisze:na pewno będziesz miała rozrywkowo ;)

No i wykrakała :P

Kot otrzymuje robocze imię Kamikadze... O północy zbudził mnie łomot w łazience. Weszłam - kot siedział na drążku od zasłonki prysznicowej a połowa rzeczy z górnych półek leżała na ziemi... Na półki nie ma jak wskoczyć, są za wysoko, to samo z drążkiem. Ale ten paskud musiał wspiąć się po wiszących obok spodniach, postrącać połowę rzeczy, przejść po świetlówce, zrzucić kubek ze szczoteczkami, spaść (bo raczej nie zawrócić), po czym wspiąć się jeszcze raz i przeskoczyć na drążek... Rano znów była część rzeczy postrącana. A kot przeszedł w fazę aktywnego buntu - warczał na mnie jak się zbliżałam, parę razy pomachał łapą sycząc. Co będzie dalej? Chyba powinnam osobny wątek mu założyć, bo się offtop robi...

shenn

Post » Czw kwi 15, 2010 13:08 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

:ryk: Kamikadze boski wiatr ...
zdjęcia proszę:)

agiis-s

Post » Pt kwi 16, 2010 19:06 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Sąsiad wczoraj skarżył się, że coś mu serce ostatnio szwankuje i nie dalej jak dzień wcześniej ledwo sobie ze wszystkim poradził (oporządzenie piwnicy i nakarmienie podwórkowców w dwóch miejscach) ... Robiło mu się słabo, musiał co chwilę przerywać... Co będzie z kotkami gdy... Tfu tfu. Co jeszcze mogę zrobić, żeby zwiększyć szanse na domek?

shenn

Post » Pt kwi 16, 2010 20:41 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

podniosę!!!!
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt kwi 16, 2010 21:33 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Dziś znów trafiliśmy na sąsiada - wyglądał dobrze i dość dobrze się czuł. Koty jak zwykle zdrowe i piękne. Mała zaczęła kręcić się dookoła nas, przychodząc na mizianki a to do mnie a do do TŻ, czasem z radości ocierała się o ścianę. Prawie weszła mi na kolana i w ogóle wyglądała jak w 7mym niebie. Ta kicia potrzebuje kogoś, kto będzie ją kochał i kochał i kochał ;-))). Średnia i Kocurek-Rafałek zaciekawieni wyglądali z piwnicy - wciąż są trochę onieśmieleni. Ale już za chwilę przemykali pośpiesznie koło nas sprawdzając jak zareagujemy ;-) Średnia nawet przez chwilę dała się pogłaskać i nie uciekła od razu :-). Potem przez parę chwil dali nam pokaz zabawy z kawałkiem futerka - Mała aż się zasapała ;-).

Kociaki naprawdę są przesłodkie! Warto warto warto warto pokochać :-)

shenn

Post » Nie kwi 18, 2010 9:59 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

Wczoraj sąsiad opowiadał, jak to koty, gdy jeszcze mogły wychodzić na spacery, wracały do piwnicy na brzęk kluczy. Obecnie, gdy spacery nie wchodzą w grę a koty co wieczór mają godzinkę lub dwie na wybieganie się po piwnicznych korytarzach, wracają do pomieszczenia na zawołanie. Wystarczy, że sąsiad powie, że mają wracać a one już hop hop i są w środku. Czasem, gdy trzeba koty przywołać szybko, zawoła "do budy" i one w trymiga przybiegają. Takie to usłuchane futerka :-)

Kto nie chciałby takiego usłuchanego kota? ;-)

shenn

Post » Nie kwi 18, 2010 10:00 Re: Zabierz nas z piwnicy! Trzy super koty czekają! [Szczecin]

agiis-s pisze::ryk: Kamikadze boski wiatr ...
zdjęcia proszę:)

Foty i cały topic są tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=110238 :-)

shenn

[poprzednia][następna]