Jeszcze mnie wywiozą gdzieś

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
estre pisze:Ja się tylko zastanawiam co będzie jak wyjdzie jakaś salmonella albo co![]()
Jeszcze mnie wywiozą gdzieś
Kazia pisze:Ale.
Jeśli nie uda sie wykryć trichomonasa w labie, to prostym testem może być podanie tinidazolu "w ciemno". Jeśli będzie trafienie, to biegunka powinna ustąpić prawie natychmiast. I wtedy można sie zastanowić co robić dalej. Tinidazol jest tani i łatwo dostępny (ale trzeba pamiętać o wątrobie, więc wszystko pod okiem weta)
estre pisze:candida albicans
Kazia pisze:Trichomonasa
Kazia pisze:Twoje koty mają te biegunkę już długo, więc wątroby też mogą mieć nadwątlone. W innej sytuacji, powiedziałabym, że podanie leku przez 3 dni nie byłoby bardzo niebezpieczne, a gdyby poskutkował, wiedziałabyś bez badania, co jest kotu.
Jednak tutaj, lepiej to zrobić pod okiem weta.
Wysyłanie do badania rzeczywiście mija się z celem.
Ale z tego co ja zrozumiałam, samo badanie polega na wypatrzeniu tego Trichomonasa, trudność jest żeby wiedzieć, na co się patrzy. Może spróbuj porozmawiać z labem sama...z kierownikiem, z kimś kto te badania wykonuje. Może uda się trafić na kogoś ciekawskiego kto zechce zdobyć nowe doświadczenie.
Jasmina pisze:estre pisze:candida albicansKazia pisze:Trichomonasa
Ja bym wybrała tę candidię, brzmi jakoś sympatyczniej, a ten trichomonas - na obrazku mu bardzo nieładnie patrzy z pyska, wredota
![]()
Pozwalam sobie na głupie dowcipasy - ale współczuję, ja też nie znoszę niejasności i bezradności. Ale może to już sam finisz - no bo co one jeszcze mogą mieć - to w końcu nie jest ani "Alien", ani "Egzorcysta" tylko Silesia Blues
Pozdrowionko i zdrówko![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter i 32 gości