[WRO] Silver nie żyje :( Biegaj za TM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 10, 2010 17:45 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

W górę kochana :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob kwi 10, 2010 21:17 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

alleluja! zadzownila dzis do mnie pani zainteresowana silver! problem jest jednak taki, ze poszukuje towarzyszki zabaw dla kocurka swojego. ja uczciwie przyznalam, ze silver nie jest brykaczem i z zabawa moze byc ciezko. ma sie do czasu mojego przyjazdu zastanowic czy jest zainteresowana i czy chce przyjechac obejrzec silver.
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Sob kwi 10, 2010 22:32 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

yosia pisze:alleluja! zadzownila dzis do mnie pani zainteresowana silver! problem jest jednak taki, ze poszukuje towarzyszki zabaw dla kocurka swojego. ja uczciwie przyznalam, ze silver nie jest brykaczem i z zabawa moze byc ciezko. ma sie do czasu mojego przyjazdu zastanowic czy jest zainteresowana i czy chce przyjechac obejrzec silver.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob kwi 10, 2010 23:44 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

Yosia to rożnie może być. W końcu Silver jak była z Gray to z tego co pamiętam to chyba inicjowała jakieś tam zabawy :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 11, 2010 0:48 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

u mnie nic takiego nie robi :(
Obrazek

yosia

Post » Nie kwi 11, 2010 13:59 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

Silver nie proponowałą zabawy. Co do łapki - to tak uważam, że trzeba sprawe przemyśleć. Wiadomo ta łapka nigdy już nie bedzie sprawna - owszem ma czucie. Mateusz przeswietlał jej łapkę i mowil że cały nadgarstek jest strzaskany i jedynie co można zrobic to wyprostować albo jej amputować. Ale skoro miałą czucie itd to sie wstrzymałyśmy z Mruczeńką. Wiec w tym momencie jest tylko kwestia ewentualne umowienie sie u Gruszki czy Mateusza:( Jak już wspomniałąm - wydaje mi sie że ona znajdzie szycbciej dom będąc bezłapka :(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie kwi 11, 2010 16:23 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

Jeżeli nie ma szans na to żeby kiedykolwiek stan łapki się poprawił to wydaje mi się, że amputacja to dobre wyjście. Usztywnianie łapki nie wydaję mi się czymś dobrym, nie wyobrażam sobie jak miałaby ganiać ze sztywną kończyną. A zwierzęta na 3 łapach doskonale sobie radzą. I tak samo uważam, że byłaby większa szansa na domek.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie kwi 11, 2010 16:30 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

To Yosia dowiedz sie ile kosztuje amputacja u Gruszki... Rozmawiałam też z Kruszyną na temat amputacji łapki ona jest wsumie tez za... Napisałam do Mruczeńki chce żeby ona też podjęła decyzję wkońcu to ona Nas wodziła do Gruszki i wogole :(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie kwi 11, 2010 18:21 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

Moim zdaniem trzeba się oprzeć na opinii chirurga np. dr Gruszki. Ja osobiście byłabym za pozostawieniem lapki, ponieważ to dla niej oparcie. Są plusy i minusy każdego wyboru...Najlepiej byłoby zapytać zainteresowanej :kotek: Poczekajmy jednak na opinię doktora.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie kwi 11, 2010 18:40 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

najlepszym ortopedą we Wrocławiu jest doktor Bieżyński i proponuję skonsultować się z nim. Moim zdaniem lepsza sztywna łapka niż jej brak, skoro ma w niej czucie to trzeba próbować ją uratować.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie kwi 11, 2010 21:52 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

molly88 pisze: Rozmawiałam też z Kruszyną na temat amputacji łapki ona jest wsumie tez za...

Stwierdziłam, że moim zdaniem, choć może to okrutne, prawdopodobnie będzie miała większe szanse na dom, będąc trójłapką :( Co do mojego bycia "za a nawet przeciw", to też wstrzymałabym się do konsultacji z dr Bieżyńskim.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon kwi 12, 2010 11:07 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

jutro pojdziemy do gruszki i z nim porozmawiamy co on o tym sadzi.

nie chce zeby to zle nie zabrzmialo, mowie tylko w kwestii technicznej, ze jesli silver w jakis sposob sie usprawni, to nie wiem czy bedzie mogla byc u mnie nadal, poniewaz obecnie jedynym miejscem gdzie silver nie wyjje muce jedzenia sa wysokosci, na ktore nie daje rady wskoczyc ze wzdledu na lapke. jesli po amputacji stanie sie bardziej sprawna, to nie wiem jak bedzie wygladalo karmienie. moze niektorym z was wydaje sie ze przesadzam, ale tak nie jest, silver naprawde jest w stanie zjesc wszytsko, zjadla nawet kawalek suchej bulki. z miski wyjada bez wzgledu na to ile jej sie nasypie, jesli nie od razu, to po chwili wraca i dojada do konca. pani, ktora wziela silver za pierwszym razem tez oddala ja przeciez ze wzgledu na to, ze nie daje zjesc innym kotom. boje sie tez wiec troche jak to bedzie z adopcja. teraz tej pani ktora dzwonila nic o tym nie powiedzilam, bo poki lapka jest, to problem da sie jakos rozwiazac, stawiajac druga miske gdzies wysoko. ale bez lapki to nie wiem co to bedzie :(
Obrazek

yosia

Post » Pon kwi 12, 2010 14:27 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

dziwczyny czemu nie chcecie skonsultować kotki u najlepszego ortopedy doktora Bieżyńskiego? on jest najlepszy we Wrocławiu i ma wielkie serducho dla bezdomnych kotów.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon kwi 12, 2010 14:52 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

A ja uważam tak - po konsultacji u weta koniecznie trzeba obgadać sprawę z potencjalnym domkiem. Nie chodzi o to że się Pani nie zdecyduje jak kotka nie będzie miała łapki ale jeśli są duże szanse na to że to będzie nowy domek Silver to uważam że powinien być o tym poinformowany i mieć także możliwość wyrażenia choćby własnego zdania na ten temat. Co do kwestii amputacji, zostawienia tak jak jest czy usztywnienia to się nie wypowiadam bo się nie znam - sama bym zasięgnęła opinii dobrego chirurga i dopiero potem podejmowała ewentualne decyzje.

Co do jedzenia to mogę coś z autopsji "doradzić". Mietek tez wyjadał wszystko włącznie z suchymi, kilkudniowymi bułkami wyjętymi ze śmietnika. Żeby "oduczyć" go tego, Mietek cały czas dostawał jedzenie - pełna micha 24 godziny na dobę. Po tygodniu zaczął już wybrzydzać i jak mu jakaś karma nie podchodziła to mógł cały dzień jechać na suchym, a i początkowo suchego nie tolerował - po czasie się do tego typu żarcia przekonał. Fakt - kilka razy tak się obżarł że miał brzuch jak balon i mu się cofało ale się nie shafcił, na co byliśmy tak czy inaczej też przygotowani. W takich przypadkach zawsze można kotu podać kapsułkę Espumisanu.
Wiem, że niektórzy takiego sposobu nie popierają ale jest to chyba jedyny skuteczny sposób, żeby kotu w głowie poprzestawiać pewne trybiki i żeby się przekonał, że jedzenie jest zawsze i nie trzeba jeść "na zapas".
Po takiej tygodniowej "kuracji" koty obydwa (Sibel od początku tak jadła, bez konkretnych pór posiłków) mają jedzenie praktycznie stale, każdy tyle na ile ma zapotrzebowanie w sensie jednej porcji - Sibel mniej bo już nie rośnie i tak nie biega intensywnie jak Mietek. Obydwa koty mają dobrą wagę. Jedynie w godzinach popołudniowych mają puste miski z mokrym (zanim wrócimy z pracy i napełnimy znów). Zwykle i tak wychodzą z tego 3 posiłki - koty same sobie tak ustawiły - poranny, późne popołudnie i posiłek nocny (dostają koło 23-24 jak idziemy spać). Czasem dostają mniej, bo jeszcze mają w miskach. Sibel zjada 100-150 g mokrego dziennie, Mietek zjada 200-300 g dziennie. Do tego suche cały czas (Sibel je więcej, Mietek mniej). Także ja osobiście polecam tę metodę ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 12, 2010 17:05 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

mawin pisze:najlepszym ortopedą we Wrocławiu jest doktor Bieżyński i proponuję skonsultować się z nim. Moim zdaniem lepsza sztywna łapka niż jej brak, skoro ma w niej czucie to trzeba próbować ją uratować.

popieram w zupełności! dziewczyny nie decydujcie wspólnie za lekarza - od tego są specjaliści! w tym przypadku ortopeda! nie wiem ile kosztuje wizyta, ale jak każda z Was zrzuci sie po 10-15 to pewnie na wizytę wystarczy

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]