[2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob kwi 10, 2010 17:19 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Siasia pisze:Nie powinna , ale jak widać każdy ma inne priorytety :?

ale nikt wczesniej o takiej sytuacji nie myslał i nie brał pod uwagę
tym bardziej organiatorzy

i przysłaniam sie za tym
ze kocia wystawa
nie jest za bardzo rozrywkowa
owszem koty śpiewają-- ale mało ludzkim głosem
grać raczej nie grają
hodowcy kotów zazwyczaj się zachowują przyzwoicie

a żałobę można mieć w sercu

Isia23

Od: Nie lut 11, 2007 22:07

Post » Sob kwi 10, 2010 17:55 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Majorka pisze:Osobiście uważam, że wystawa powinna się odbyć w celu zapewnienia celów, ku jakim została zorganizowana. Ludzie wpłacili pieniądze by wziąć udział w tej wystawie i otrzymać certyfikaty. To jest czysta, merytoryczna strona tej imprezy. Imprezy towarzyszące zaś - to już jest kwestia indywidualna, ale moim zdaniem powinny zostać odwołane.

kasa, kasa, kasa, ale ok, jeśli wystawę można przełożyć, to już pieniędzy za dojazd, rezerwację hotelu nikt nie zwróci.

wiesz pomijając fakt, że rozgrywki np. ekstraklasy (piłka nożna) są imprezą masową odwołaną z automatu to:
1.ludzie kupili bilety (wydali kasę na bilety, ale i na dojazd z innego miasta) i mieli iść kibicować swojej drużynie (to ich hobby)
2. rozgrywki takie też mają określony cel merytoryczny, chodzi w końcu o wyłonienie Mistrza Polski. A jednak i takie ważne imprezy są odwołane (głównie ze względu na liczebność)

niewątpliwie jest to trudne zagadnienie, czy odwoływać czy też nie. Narzucać komuś żałobę czy też nie. I oczywiście można mieć żałobę w sercu, ale czy z żałobą w sercu można się dobrze bawić, cieszyć? A wystawy nie są tylko po to żeby zdobywać certyfikaty, są po to także żeby się dobrze na nich bawić. Więc żałoba w sercu nijak ma się moim zdaniem do wystawy, no sorry. Ale ok, w końcu na wystawach się nie tańczy, nie śpiewa zazwyczaj 8) . Właściwie moglibyśmy się tu długo spierać o to czy odwołać czy nie, ale po co? Mam nadzieję, że takie dylematy już nigdy więcej nie zmącą radości kocich wystaw. Czego Wam i sobie życzę.

Majorka pisze:Termin żałoby narodowej zahacza o pierwszy dzień wystawy w Szczecinie. Według mnie trzeba oddzielić sens merytoryczny wystawy od ludycznego.

nie zahacza. Żałoba trwa do piątku 16 kwietnia.
http://wielkopolska.naszemiasto.pl/arty ... ,id,t.html

scarlett

Od: Pon lis 20, 2006 14:41

Post » Sob kwi 10, 2010 17:59 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Majorka pisze:A czy jutro wystawa się odbędzie?

:?:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Sob kwi 10, 2010 18:15 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

ewkaa pisze:
Majorka pisze:A czy jutro wystawa się odbędzie?

:?:

Oczywiście....
Obrazek

AF

Od: Nie lip 20, 2008 17:41

Post » Sob kwi 10, 2010 19:03 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

scarlett pisze: rozgrywki np. ekstraklasy (piłka nożna) są imprezą masową odwołaną z automatu to:.

Wystawy to raczej spotkanie wewnątrz korporacji , oczywiscie spotkanie ogolnodostępne , ale członków korporacji , zrzeszenia itd . Nie czas i miejsce na rozwijanie watku ale z tego co do mnie dotarło z Chorzowa wystawa sie odbędzie decyduje sie tylko kwestia - bez udziału osób z zewnatrz. Myslę ze wielu to nie zadowoli ale chyba to jedyny kompromis jaki moze w tej sytuacji być .W koncu życie toczy sie dalej czy tego chcemy czy nie .
Obrazek
Zdjęcia z ŁÓDŻ 22.11.2015. Wystawy - Galerie zdjęć - zapraszam http://www.andamira.pl/koty/galeria-wystawy-tekst/

spinoo

Od: Śro wrz 12, 2007 18:39

Post » Sob kwi 10, 2010 20:19 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

spinoo pisze:
scarlett pisze: rozgrywki np. ekstraklasy (piłka nożna) są imprezą masową odwołaną z automatu to:.

Wystawy to raczej spotkanie wewnątrz korporacji , oczywiscie spotkanie ogolnodostępne , ale członków korporacji , zrzeszenia itd . Nie czas i miejsce na rozwijanie watku ale z tego co do mnie dotarło z Chorzowa wystawa sie odbędzie decyduje sie tylko kwestia - bez udziału osób z zewnatrz. Myslę ze wielu to nie zadowoli ale chyba to jedyny kompromis jaki moze w tej sytuacji być .W koncu życie toczy sie dalej czy tego chcemy czy nie .

Wystawy to żadne spotkanie wewnątrz korporacji... nie dorabiaj teorii. Po co ??
Wystawę organizują i biorą w niej udział ludzie dorośli którzy jeśli tylko beda chcieli wymysla tysiace powodów dla którzych ta tragedia ich nie dotyczy.
Bardzo nieładnie jest że podczas żaloby narodowej wystawa odbywa się tak jakby nic sie nie stało.
Pozdrawiam
Obrazek

AF

Od: Nie lip 20, 2008 17:41

Post » Sob kwi 10, 2010 20:38 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Przykre :( Mogę tylko podpisać się pod słowami AF. Wystawa to impreza, czy edukacjna czy nie to sprawa drugorzędna - w obliczu takiej tragedii nie powinna się odbyć. Czasem warto być najpierw człowiekiem, a dopiero potem hodowcą :|

buba

Od: Pon lut 17, 2003 14:22

Post » Sob kwi 10, 2010 21:00 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

buba pisze:Przykre :( Mogę tylko podpisać się pod słowami AF. Wystawa to impreza, czy edukacjna czy nie to sprawa drugorzędna - w obliczu takiej tragedii nie powinna się odbyć. Czasem warto być najpierw człowiekiem, a dopiero potem hodowcą :|

I ja podpisuję sie pod Waszymi słowami.

Jest mi ogromnie wstyd, że w obliczu takiej tragedii, względy praktyczne/ekonomiczne przeważyły i organizatorzy zdecydowali się kontynuować wystawę kotów rasowych. Wstyd mi za hodowców, ktorzy w niej będą uczestniczyć...

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Nie kwi 11, 2010 8:50 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Pięć lat temu, byłam uczestnikiem wystawy w Warszawie i z powodu śmierci JP II odwołano drugi dzień wystawy. Nikt sie nie burzył ani nie tłumaczył, że to "impreza wewnątrz klubowa" i że zapłaciliśmy za dwa dni.

Przykro mi to mówic, ale śmierć prezydenta oraz wielu innych osób nie jest aż tak ważna.

Proszę Organizatorów pooglądajcie troszkę transmisję z Warszawy z pod pałacu Prezydenckiego z kościołów w całej Polsce, może to da Wam do myślenia.

Xyfiani

Od: Sob maja 14, 2005 19:26

Post » Nie kwi 11, 2010 10:06 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Zginęła głowa naszego państwa, a z nią 96 innych osób. Pomijając już czysto ludzki wymiar tej tragedii, wielką stratę poniosła cała Polska jako państwo (i to niezależnie od poglądów politycznych jej poszczególnych obywateli). Nie jestem zwolennikiem szafowania żałobą narodową, odgórnego nakazywania żałoby, ale uważam, że obecna sytuacja tej żałoby właśnie wymaga. I również uważam, że wystawa powinna zostać odwołana.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie kwi 11, 2010 10:55 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Wystawy to żadne spotkanie wewnątrz korporacji... nie dorabiaj teorii. Po co ??
Wystawę organizują i biorą w niej udział ludzie dorośli którzy jeśli tylko beda chcieli wymysla tysiace powodów dla którzych ta tragedia ich nie dotyczy.
Bardzo nieładnie jest że podczas żaloby narodowej wystawa odbywa się tak jakby nic sie nie stało.

Oberhexe pisze:Zginęła głowa naszego państwa, a z nią 96 innych osób. Pomijając już czysto ludzki wymiar tej tragedii, wielką stratę poniosła cała Polska jako państwo (i to niezależnie od poglądów politycznych jej poszczególnych obywateli). Nie jestem zwolennikiem szafowania żałobą narodową, odgórnego nakazywania żałoby, ale uważam, że obecna sytuacja tej żałoby właśnie wymaga. I również uważam, że wystawa powinna zostać odwołana.

zgadzam się w wami całkowicie.

scarlett

Od: Pon lis 20, 2006 14:41

Post » Nie kwi 11, 2010 14:20 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

koc-cat pisze:
Jest mi ogromnie wstyd, że w obliczu takiej tragedii, względy praktyczne/ekonomiczne przeważyły i organizatorzy zdecydowali się kontynuować wystawę kotów rasowych. Wstyd mi za hodowców, ktorzy w niej będą uczestniczyć...

Wstyd mi............. :( taka tragedia....
Pzdr.

edzia_k1

Od: Śro lip 04, 2007 22:17

Post » Nie kwi 11, 2010 15:56 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Również uważam, że wystawa w takim dniu jest pomyłką.....
Zgadzam się z przedmówcami całkowicie....to wielka tragedia dla całego narodu i powinniśmy z obywatelskiego obowiązku zachować się odpowiednio....jest mi wstyd, że ta wystawa się jednak odbyła

Świtezianka

Od: Czw kwi 10, 2008 15:33

Post » Nie kwi 11, 2010 18:10 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

A mnie wstyd nie jest. Byłam tam dzisiaj jako zwiedzająca, nie było zadnej fety , wszyscy lekko zamyśleni ,organizatorzy mieli przypięte czarne kokardki na znak żałoby , sędziowie szybko i sprawnie oceniali koty. Osobiście nie widzę w tym nic złego.

Apsik77

Od: Śro lip 29, 2009 16:31

Post » Nie kwi 11, 2010 18:33 Re: [2010-04-10] Chorzow 10-11.04.

Mnie też nie jest wstyd. Wiem z doniesień osób biorących udział w wystawie, że wszystko odbyło się bardzo spokojnie, wszyscy byli pod wrażeniem ogromniej tragedii, wystawcy, sędziowie i stewardzi .
"Wystawcy przypięli czarne wstążeczki do klatek, a sędziowie, stewardzi i organizatorzy mieli czarne wstążeczki przypięte do ubrań. W południe uczczono pamięć ofiar katastrofy dwiema minutami ciszy. Końcowa część wystawy ograniczyła sie do BISów - nie było BOBów ( wszystko według przepisów FIFe, co do wymogów wystawy międzynarodowej)".
Nie uważam, że to iż wystawa się odbyła należy sprowadzać wyłącznie "do kasy". Założenia wystawy zostały wykonane (ponad trzy setki kotów do oceny), wysiłek wystawców w ich przygotowanie, wysiłek organizatorów w organizację wystawy, co tu gadać, każdy kto kiedykolwiek organizował wystawę wie jak trudne jest to przedsięwzięcie i ile ono kosztuje, nie tylko w pieniądzu. Jestem pełna uznania dla organizatorów, którzy potrafili się odpowiednio znaleźć w tej sytuacji.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

[poprzednia][następna]