SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 09, 2010 18:15 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Gibutkowa pisze:
Kruszyna pisze:Czy któraś z Was ma na działce albo w domu kocimiętkę?

taką wysianą? ja próbowałam wysiać ale nie zdążyła bo moje koty ją uleżały zanim zdążyła wzejść. Mam taką suszoną jeszcze chyba. A po co Ci?

Pomyślałam, że w sezonie kociakowym przydadzą się gadżety na bazarki i chcę zatrudnić moją babcię do produkcji myszek wypchanych kocimiętką :lol:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt kwi 09, 2010 18:56 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

A jakby się taka bez koralików i inszych dodatków trafiła (boję się że coś zeżrą) to moje kotki chętnie się pobawią. Nawet kilkoma takimi myszkami :1luvu:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Pt kwi 09, 2010 20:22 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Mam bardzo przykra wiadomość. Malutki Zadziorek odszedł dzisiaj o 19,15. Poszliśmy jak pisałam wczesniej do veta. Vet usiłował założyć kroplówkę, ale nie dało się. Mały wpadł w śpiączkę. Przy vecie zrobił qpala i wtedy sie wydało wszystko. Mały Zadziorek miał tak silnie zniszczona wątrobę, że po prostu ja wydalał. Cieszyłam się, że zmienił kolor stolca, myślałam, ze teraz już będzie dobrze.A to był poczatek końca. Malutkiego przyniosłam na termoforze. JUż nie można mu było pomóc. W domu cały czas miałam go na rekach, bo od czasu do czasu płakał. Ostatnie pół godziny nie płakał, chyba juz nic go nie bolało.Odszedł cichutko i spokojnie.
Obrazek [ i ]
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt kwi 09, 2010 20:33 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Zadziorku [*] :cry: :cry: :cry:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt kwi 09, 2010 20:35 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

IKA 6 pisze:Mam bardzo przykra wiadomość. Malutki Zadziorek odszedł dzisiaj o 19,15. Poszliśmy jak pisałam wczesniej do veta. Vet usiłował założyć kroplówkę, ale nie dało się. Mały wpadł w śpiączkę. Przy vecie zrobił qpala i wtedy sie wydało wszystko. Mały Zadziorek miał tak silnie zniszczona wątrobę, że po prostu ja wydalał. Cieszyłam się, że zmienił kolor stolca, myślałam, ze teraz już będzie dobrze.A to był poczatek końca. Malutkiego przyniosłam na termoforze. JUż nie można mu było pomóc. W domu cały czas miałam go na rekach, bo od czasu do czasu płakał. Ostatnie pół godziny nie płakał, chyba juz nic go nie bolało.Odszedł cichutko i spokojnie.
Obrazek [ i ]

:cry: :cry: :cry: śpij słodko mały koci aniołku :(
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt kwi 09, 2010 20:48 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Szkoda kiciaka :(

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Pt kwi 09, 2010 21:16 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Boże ..... dlaczego? :cry:
IKA, czy wiadomo co mu było? Czy to jakaś wada genetyczna? czy jakaś choroba?
Tak ładnie wyglądał już na zdjęciach.... kurcze czemu los jest taki parszywy :crying:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob kwi 10, 2010 6:35 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Vet powiedział, że przyczyny mogły być różne. Od choroby matki, przez niedozywienie lub zjedzenie jakiejś trutki ( on bardzo łapczywie jadł).To mógł byc równiez rak watroby. Trzeba by było zrobić sekcję, a ja juz nie chciałam maltretować tego biednego ciałka. Nawet nie wiecie jak mi przykro, ze nie mogłam go uratować :placz: :placz: :placz: Koty w domu sa bardzo spokojne, jak zawsze gdy jeden z nich odchodzi :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Śpij spokojnie malutki Zadziorku. Będę zawsze pamiętała Cie jak skakałes na sztywnych łapkach z najeżoną sierścią do Maszki.....................................
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Sob kwi 10, 2010 7:31 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

IKA 6 pisze:Vet powiedział, że przyczyny mogły być różne. Od choroby matki, przez niedozywienie lub zjedzenie jakiejś trutki ( on bardzo łapczywie jadł).To mógł byc równiez rak watroby. Trzeba by było zrobić sekcję, a ja juz nie chciałam maltretować tego biednego ciałka. Nawet nie wiecie jak mi przykro, ze nie mogłam go uratować :placz: :placz: :placz: Koty w domu sa bardzo spokojne, jak zawsze gdy jeden z nich odchodzi :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Śpij spokojnie malutki Zadziorku. Będę zawsze pamiętała Cie jak skakałes na sztywnych łapkach z najeżoną sierścią do Maszki.....................................

IKA wspieram Cię myślami! domyślam się jak się zamartwiasz! do kotka miałaś szczególny sentyment - zoabczyłam to w Twoich oczach - najwazniejsze że miał miłość i opiekę, że nie umierał sam w klatce schroniskowej...... a ja go zapamietam, jak w podórży obserwoawał świat za szybą, pił mleczko conv na stacji benzynowej z kubeczka od herbaty :ok: i spał przytulony do mojej szyi...... trzymaj się IKA

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob kwi 10, 2010 16:08 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

IKO, bardzo mi przykro :( Zadziorku brykaj sobie kotusiu [*]
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob kwi 10, 2010 16:10 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Dzisiaj do domu pojechała 8-letnia kotka, podrzucona kilkanaście dni temu na teren zakładu, w którym pracuje osoba współpracująca ze schroniskiem :) Kotka została przygarnięta przez Panią ze Świdnicy, o której pisała JaEwka. Pani jest naprawdę bardzo fajna, kotusia bardzo dobrze trafiła. Mam obiecane zdjęcia, jak tylko dostanę, to wstawię :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob kwi 10, 2010 16:13 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob kwi 10, 2010 17:02 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Kruszyna pisze:Dzisiaj do domu pojechała 8-letnia kotka, podrzucona kilkanaście dni temu na teren zakładu, w którym pracuje osoba współpracująca ze schroniskiem :) Kotka została przygarnięta przez Panią ze Świdnicy, o której pisała JaEwka. Pani jest naprawdę bardzo fajna, kotusia bardzo dobrze trafiła. Mam obiecane zdjęcia, jak tylko dostanę, to wstawię :)

Super :) Bardzo się ciesze, że kotka znalazła domek :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Sob kwi 10, 2010 17:07 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Obrazek

JaEwka

Post » Sob kwi 10, 2010 20:16 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Dziwne są dla mnie takie ogłoszenia... Komuś się nie chciało przejrzeć ogłoszeń choćby na tej samej stronie? Albo jakby nie widział, że w każdej chwili może przejechać się do schroniska... :roll:
Obrazek

Kruszyna

[poprzednia][następna]