Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 09, 2010 11:56 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

witam widzę że i u was same kłopoty .
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Pt kwi 09, 2010 13:14 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

panimama pisze:witam widzę że i u was same kłopoty .

Witam Panimama. :D A co u Was też jakieś kłopoty? :roll:

Własciwie u nas to normalka, trudno żeby było inaczej....Tyle tylko że czasem te kłopoty są naprawde Bardzo Duże. :| A najgorsza opcja to taka, kiedy niewiele można samemu zrobić w danej sprawie. :|

Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt kwi 09, 2010 13:42 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Serum bardzo mi przykro :(
ja tez o tej chorobie nigdy nie slyszalam :roll:
tylko prosze nie zakladaj odrazu najgorszego,trzeba byc dobrej mysli,cuda sie zdarzaja ,a i nawet najbardziej zaawansowana choroba moze sie cofnac :wink: Afi to taki przsympatyczny koteczek,jego buzka w ogole nie pokazuje zadnych symptomow wksazujacych na chorobe,ja w tych oczkach widze szczescie i chec zycia.zaciskam mocno kciuki za Afiego :ok:

o haskych tez nie wiedzialam ze potrafia byc agresywne :roll:
z tymi z kotrymi mialam do czynienia bynajmniej nie byly tym wiekszy dla mnie szok 8O
co do pitbuli stafordow itd to inna bajka.uwazam ze na te psy powinno sie miec pozwolenie,wtedy mniej swirow mogloby je posiadac a i ulicy tym samym staly by sie spokojniejsze -choc o ciut :evil:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt kwi 09, 2010 13:53 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Wiora chodzi mi o rasę haski nie w odniesieniu do ludzi lecz kotów. To pies, jak wczesniej napisała Elzbieta. :| Tutaj to ma kluczowe znaczenie.Ten sam pies w stosunku do ludzi moze być przyjacielski.Łasić sie, bo człowiek kojarzy mu sie z jedzeniem. Zaś w stosunku do kotów moze byc wrogi.Zwłaszcza jeśli chodzi o jedzenie. Dziwnym trafem większość psich lap znajduje sie na działkach gdzie ludzie dokarmiają koty. :| Mnie sama zastanowiło to ,ze zimą tyle karmy zostawiałam i na drugi dzień nie było po niej sladu.Poczatkowo myślałam ze to ptaki...Ale nie taką ilość. Wiem ile było jedzenia, kiedy odjeżdzalam a koty juz odchodzily, bo były najedzone.Do momentu kiedy znalazłam te ślady psich łap na swojej dzialce i wywleczony kocyk z budki. :|
Facet nie karmi psów normalnie. Potwierdza to Gospodarz jego Alejki. Jesli wsadzi ta sukę do kojca, który w koncu może zbuduje, to.....Generalnienie jest mu to nie na rekę i obawiam się że poprostu tego nie zrobi
.

iza71koty

Post » Pt kwi 09, 2010 14:01 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Pamiętam ta sukę matkę, jak dwa lata temu biegała po Alejkach zimą. Skóra i kości. :| Teraz psy sa trochę lepiej odzywione. Ale rozumiem chyba dlaczego. :roll: Cały długi sezon, chyba najdłuzszy od wielu lat, gotujemy ciagle korpusy. To chyba dobra zanęta..... :evil:

iza71koty

Post » Pt kwi 09, 2010 14:26 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

niestety przez ludzki debilizm zawsze cierpia zwierzeta
ale wiem ze sie to kiedys na nas ludziach zemsci .

wiora

Post » Pt kwi 09, 2010 19:43 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

jesteśmy już po pierwszej akcji ....Afi miał upuszczoną krew i kroplówkę.....oraz rtg płuc....dziwne cienie sa na nich i serduszko znacznie powiększone :cry: ale nie mamy nadal jasnego obrazu co do diagnozy ....we wtorek ciąg dalszy.......zniósł wszystko dosyć dzielnie.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Pt kwi 09, 2010 20:05 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Karta Praw Kota i Obywatela

Jestem kotem i posiadam pewne niezbywalne prawa:

Mam prawo chodzić po twojej twarzy, kiedy zechcę i w dzień i w nocy.
Mam prawo przyglądać się wszystkiemu, co się dzieje w łazience i odpowiednio to komentować. Co więcej, mam prawo pocvzytywać sobie każde zamknięcie drzwi za jawną obrazę.
Ma prawo obwąchiwać twoje buty, ażeby ustalić, czy się nie zadawałeś ani nie zabawiałeś z jakimś wysoce podejrzanym zwierzęciem lub czy nim się nie zajmowałeś.
Mam prawo asystować ci przy przygotowywanych wszelkich posiłków, spożywaniu ich i sprzątaniu.
Mam prawo budzić cię o trzeciej nad ranem, jeżeli nie odpowiada mi zawartość mojej miski.
Mam prawo przewrócić każdy pojemnik z wodą, którą uznam za niezdatną do picia.
Mam prawo używać nieparlamentarnych wyrażeń i zwrotów pod adresem wiewiórek i ptaków, które ośmielą się pokazać za moimi oknami.
Mam prawo przeglądać wszelkie produkty spożywcze, jakie zostaną przyniesione do Domu. Ponadto mam prawo mieszkać w każdej papierowej torbie lub kartonie., jakie znajdują się w domu, tak długo, jak będę miał ochotę.
Mam prawo fundować sobie drzemkę o każdej porze i w każdym miejscu , gdzie mi się podoba, bez obawy, że zostanę usunięty, tylko dlatego, że będziesz chciał sobie usiąść, umyć ręce lub popisać na komputerze.
Mam prawo sypiać na każdym urządzeniu, które jest ciepłe.
Mam prawo uczestniczyć w każdej zmianie poscieli i polować na Zjawy Urojone ukrywające się pod kołdrą.
Mam prawo zachować wyniosłą rezerwę, kiedy zbesztasz mnie za to, że przez pomyłkę wziąłem twoje palce za rzeczowne Zjawy Urojone ukrywające się pod kołdrą.
Mam prawo mordować rolki papieru toaletowego, które w przeciwnym razie mogłyby w nocy na ciebie napaść.
Mam prawo do twojej całkowitej uwagi, zawsze gdy zabierasz się do czytania albo do pracy.
Wreszcie mam prawo być kochany, wygłaskiwany, rozpieszczany i zabawiany, gdyż, jak ci wiadomo, wszystko, co najlepsze w życiu, wywołuje mruczenie.
A gdybyś niechcący zbłądził, łaskawie ci wybaczę. W końcu jesteś tylko człowiekiem, ale i tak cię kocham.
Twój KOT
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Pt kwi 09, 2010 20:09 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Serum :D :ok:
Zjawy Urojone ukrywające się pod kołdrą mam i ja....

Trzymam mocno kciuki za Afika :( .
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt kwi 09, 2010 21:15 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

kurcze Serum -Niunia przemowila Twoim glosem 8O
wszystkie punkty sie zgadzaja,z naciskiem na papier toaletowy,przebywanie ze mna w lazience,oraz chodzenie po twarzy o kzadej porze dnia i nocy :evil: :wink:

wiora

Post » Sob kwi 10, 2010 0:02 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Serum Karta Praw Kota i Obywatela....REWELACJA!!!

Teraz w końcu rozumiem ciągle porozlewaną wodę przy miskach... :|
Mąż się prawie popłakał ze śmiechu. :D

iza71koty

Post » Sob kwi 10, 2010 0:08 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Honoratka - Opiekun Wirtualny - Serum

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Honoratka w swietnej kondycji i zdrowiu. Apetyt dopisuje. Nie zbyt bardzo lubi kiedy robię jej zdjęcia a szkoda bo jest bardzo fotogeniczna.Ostatnio tuli sie do nóg i pozwala na głaskanie. :D

iza71koty

Post » Sob kwi 10, 2010 0:16 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Czarne siostry bliżniaczki czyli Biedroneczki. Czarna Biedroneczka - Opiekun Wirtualny IZA&ANIA

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Biedroneczki mimo straty swojego lokum, trzymaja sie dobrze. Witaja mnie z wielka radoscia. Jedza z apetytem. Uroczo sie tula do siebie. Ostatnio miałam okazję usłyszeć chyba po raz pierwszy, jak miauczy Czarna Biedroneczka. :D Jej siostra jest bardziej wygadana i często mówi cały czas. Czarna Biedroneczka jest bardziej skromna i cichutka.

iza71koty

Post » Sob kwi 10, 2010 0:31 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Młodziutka przy plaży. Została sama. Ale dobrze sobie radzi. Jej braciszek odszedł tragicznie zima tego roku.

Jest urocza. :D Prosimy o imię dla Kici .

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Sob kwi 10, 2010 0:41 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kotka z Tęczy. Czarna Siostrzyczka Stokrotki.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

[poprzednia][następna]