Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 09, 2010 7:21 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Racja ,jedź zobaczyć Puchatkę to się w niej od razu zakochasz :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Pt kwi 09, 2010 7:37 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

miauczy kotek pisze:Ja kupuję klatki na rynku, używane z Niemiec :mrgreen:

A na jakim rynku? Gdzieś w Pabianicach?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt kwi 09, 2010 7:40 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

CoolCaty pisze:
miauczy kotek pisze:Ja kupuję klatki na rynku, używane z Niemiec :mrgreen:

A na jakim rynku? Gdzieś w Pabianicach?

właśnie... też jestem ciekawa
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt kwi 09, 2010 8:05 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

A jakie klatki? Takie dla gryzoni z plastykowym spodem czy całe metalowe?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt kwi 09, 2010 8:19 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Chciałam tylko zameldować, że u Whiskaski-Muszelki wszystko w porządku (w przeciwieństwie do Niuni - mojej drugiej tymczaski... :( ) - jeździmy na zastrzyki z antybiotyku, ale znacznie mniej już fluka - niestety nie mniej rujkuje.... :evil:

Dziewczyny - czy jest jakaś zasada odnośnie szczepienia/sterylki - w jakiej kolejności trzeba to zrobić, jak już się wyleczymy z kk?

Będę dzisiaj Muszelce robiła ogłoszenia, jak zdążę - mam nadzieję, że jakiś dobry domek ją wypatrzy :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt kwi 09, 2010 8:28 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

jak kicia wyzdrowieje, to jakiś tydzień po antybiotyku można ją zaszczepić. Odczekać 2 tygodnie i wysterylizować.
:ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt kwi 09, 2010 8:38 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magdaradek pisze:jak kicia wyzdrowieje, to jakiś tydzień po antybiotyku można ją zaszczepić. Odczekać 2 tygodnie i wysterylizować.

Dziękuję Magdo!!!!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt kwi 09, 2010 9:49 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

na zwyczajnym rynku w Pabianicach.

W czwartek i soboty przyjezdzają z tak zwanymi wystawkami z Niemiec. Są to rzeczy używane od kubków po meble.
Trafiają się kontenerki, kuwety, drapaki i klatki królicze. Podobno raz nawet była klatka-łapka chociaż w to mi akurat trudno uwierzyć.

Ja sobie skompletowałam już całkiem niezły składzik kocich gadżetów.

Klatki chodzą średnio po 50 zł, ale ja się zawsze targuję.
To są takie typowe klatki dla królików domowych. Plastikowy spód. Czasem zdarzają się nawet składane.
Są w różnym stanie. Większości brak zaczepów po bokach, ale to można samemu próbować jakoś dorobić. Przy kotach w miarę łagodnych nie ma w ogóle problemu.
Czasem są lekko pordzewiałe i brudne, no ale wiadomo, że za taką cenę, to super nówki się nie dostanie.

Ja mogę spróbować zaglądać, jeśli ktoś z Was byłby chętny.
Ale muszę uprzedzić, że nie zawsze są te klatki. Wiadomo, taka specyfika tego ryneczku.
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Pt kwi 09, 2010 10:33 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

abradaque pisze:Co z Puchatką? Wypatrzyłam ją we wtorek w ale gratce, wysłałam maila pod podany adres i na razie nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Szukałam w necie jakiś innych stron, gdzie byłaby Puchatka i jakiś inny kontakt i tak trafiłam na forum miau. Wysłałam PW do Cool Catty i na razie nie dostałam odpowiedzi...
Ale na razie się nie poddam:!:

Jeśli napisałaś meila do mnie, to nie doszedł, odpisuje na każde zapytanie...
Witamy na miau :)

joluka pisze:Będę dzisiaj Muszelce robiła ogłoszenia, jak zdążę - mam nadzieję, że jakiś dobry domek ją wypatrzy :ok:

No to kciuki :ok: :ok: za najlepszy domek !

Musze się wybrać na ten rynek w Pabianicach, kilka klatek by się przydało...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pt kwi 09, 2010 10:54 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

CoolCaty pisze:
abradaque pisze:Co z Puchatką? Wypatrzyłam ją we wtorek w ale gratce, wysłałam maila pod podany adres i na razie nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Szukałam w necie jakiś innych stron, gdzie byłaby Puchatka i jakiś inny kontakt i tak trafiłam na forum miau. Wysłałam PW do Cool Catty i na razie nie dostałam odpowiedzi...
Ale na razie się nie poddam:!:

Odpisze wieczorkiem. Prosiłaś o zdjęcia. Musze je dziś zrobić.
A może chciałabyś ją odwiedzić osobiście?
Kotka jest w Centrum dr Seidla - ul Pojezierska 93 (budynek Teco - Bałuty).
Zapraszam codziennie od 10 do 20.

No widzisz...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt kwi 09, 2010 11:36 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Szukamy transportu do Poznania dla 6-mies. Szarusi.

W końcu jakiś fajny domek się na małą zdecydował :)

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pt kwi 09, 2010 11:37 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magdaradek pisze:jak kicia wyzdrowieje, to jakiś tydzień po antybiotyku można ją zaszczepić. Odczekać 2 tygodnie i wysterylizować.

a co jeśli najpierw muszę zrobić sterylkę?
wróciła do mnie do ogródka koteczka, którą kiedyś dokarmiałam, muszę ją ciachnąć przed majowym urlopem, żeby nie zaciążyła (o ile już nie jest kotna). więc sterylkę chcę zrobić w niedzielę. mała nie była szczepiona p.wściekliźnie (za młoda była wcześniej, teraz ma ok.6m-cy). ile po sterylce odczekać ze szczepieniem? (tutaj weci robią wszystko naraz, poprzednią kotkę wetka za jednym zamachem zaszczepiła p.wścieliżnie i wysterylizowała, a odrobaczyła 5 dni po wszystkim...)
sorry, że zboczyłam z tematu Głowna, ale akurat podłapałam wątek poruszony przez joluka

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pt kwi 09, 2010 11:44 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

To jest bardzo dobry temat.
Mój Doktor powiedział mi przed starylką Laleczki, ze mimo niskiej ciąży najpierw ją wysterylizuje, a później ew doleczy jeśli te leki które ma nie dadzą rady (ale dadzą raczej, bo poprawa po nich była błyskawiczna); oprócz doxy mała jedzie jeszcze na długofalowej convenii; doxe kończymy jutro.
Odrobaczanie podałam pierwszy raz przedwczoraj, drugi raz - jutro (mala ma tasiemca, odrobaczamy milbemaxem.
Bedzie to pierwszy rzut odrobaczania, wet zapowiada serię kilku odrobaczeń różnymi preparatami.
Ze szczepieniem to na pewno sobie poczekamy i to więcej niż 2 tygodnie od sterylki.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt kwi 09, 2010 12:00 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

nika28 pisze:Szukamy transportu do Poznania dla 6-mies. Szarusi.

W końcu jakiś fajny domek się na małą zdecydował :)

jejku, ale super! wiedziałam, że długo w Głownie nie posiedzi :D

i jeszcze jakby Puchatce się poszczęściło, to już w ogóle by było przefajnie :D

co do kolejności sterylka-szczepienie, to mojej kici ogrodowej najpierw zaplanuję sterylkę a o szczepieniu na razie wetce nie powiem, żeby jej nie zaaplikowała wszystkiego naraz. odrobaczyłam ją wczoraj 1/4 tabl. biavermu (drobniutka ta moja kicia), za 2 tyg. podam kolejną dawkę... no a sterylka mam nadzieję za 2 dni (i mam nadzieję, że nie będzie to sterylka aborcyjna :roll: )

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pt kwi 09, 2010 12:40 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

nika28 pisze:Jeśli napisałaś meila do mnie, to nie doszedł, odpisuje na każde zapytanie...
Witamy na miau :)

Pewnie tak było, bo nawet potwierdzenia odczytu nie dostałam. Ale dzięki temu trafiłam na forum :D

Bardzo chętnie Puchatkę odwiedzę, ale niestety dopiero w poniedziałek :(
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

[poprzednia][następna]