Duszkomiś - ktoś go pokochał. Został lubliniakiem :-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 1:10 Duszkomiś - ktoś go pokochał. Został lubliniakiem :-)

Zakładam osobny wątek buraskowi z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=100184&start=330

Duszek to młody kot w wieku około dwóch lat. Przybłąkał się w miejscu karmienia kotów wolno żyjących na początku jesieni. Był przez nie przeganiany, jednak jakoś sobie radził. Na początku listopada po prostu wszedł na ręce karmicielce i tak mi go przyniosła. Na rękach.
Okazało się, że to domowy, oswojony kot. Wypadł z okna? Dojrzał, zaczął brzydko pachnieć i wyrzucono go? Nie wiadomo.
Był chory. Natychmiast poszłyśmy do weterynarza. Miał zapalenie krtani i zapalenie spojówek tak silne, że nie mógł patrzeć spod opuchniętych, przekrwionych powiek.
W tej chwili jest już całkowicie zdrowy. Został odpchlony i odrobaczony. Miał zrobione testy na Fiv i Felv. Wyszły ujemne.
Jest dwukrotnie zaszczepiony. Został też wykastrowany.
Duszek jest dużym, pięknym, burym kotem z wielką misiowatą głową. Jest bury, pręgowany. Ma białe skarpetki, na przednich łapkach krótkie, na tylnych dłuższe.
Na piersi piękny biały żabot.
Nie wiem, jak wyglądało jego życie wcześniej. Mam wrażenie, że był bity. Na wyciągniętą w jego kierunku rękę reagował strachem. Kulił się. Potrafił w obronie mocno ugryźć lub podrapać. Teraz zdarza mu się to coraz rzadziej. Wobec mojego sporego, łagodnego psa zachowuje spokój.
Moich kotów się boi i ma z nimi ciągłe zatargi.
Duszek szuka domu. Spokojnego. takiego, który zrozumie, że kot nie od razu wskoczy na kolana i będzie chciał być głaskany. Domu, który da kotu czas na oswojenie.
Duszek będzie umiał wynagrodzić domkowi cierpliwość. Bo już teraz potrafi pięknie mruczeć i ocierać się. Zdarza się, że przyjdzie już trochę posiedzieć na kolanach, choć wciąż jest jeszcze bardzo nieśmiały.

To pierwsze zdjęcie Duszka w moim domu:

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie maja 23, 2010 19:42 przez hanelka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw kwi 08, 2010 5:28 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

Pierwsza!!!!
Melduję sie jako stała wielbicielka Dusia i jego rzecznik prasowy :lol:

lece do pracy ale wątek zapisałam!!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw kwi 08, 2010 7:32 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

melduję się w wątku Duszkomisia i wierzę, że teraz domek go zauważy :ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw kwi 08, 2010 8:24 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

znajdzie, znajdzie :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Czw kwi 08, 2010 9:46 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

ASK@ pisze:Pierwsza!!!!
Melduję sie jako stała wielbicielka Dusia i jego rzecznik prasowy :lol:

lece do pracy ale wątek zapisałam!!!!

Gratulacje!!! :D Godzina imponująca! :strach:

Beasia pisze:melduję się w wątku Duszkomisia i wierzę, że teraz domek go zauważy :ok: :ok: :ok:

ASK@ pisze:znajdzie, znajdzie :lol:

Znajdzie, znajdzie! Rzecznik prasowy Duszkomiśka wie, co mówi! :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Czw kwi 08, 2010 13:40 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

:mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Czw kwi 08, 2010 18:28 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

Duszkomisiu jaki jesteś piękny :1luvu: , Twój domek gdzieś jest, tylko jeszcze nie wie, że jest Twój :mrgreen:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Czw kwi 08, 2010 20:02 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

ellza1 pisze:Duszkomisiu jaki jesteś piękny :1luvu: , Twój domek gdzieś jest, tylko jeszcze nie wie, że jest Twój :mrgreen:

Bo te domki czasami takie jakieś mało gramotne są :mrgreen:
mają problemy z czytania ze zrozumieniem...serca potrzeb :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Czw kwi 08, 2010 22:13 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

ellza1 pisze:Duszkomisiu jaki jesteś piękny :1luvu: , Twój domek gdzieś jest, tylko jeszcze nie wie, że jest Twój :mrgreen:

Pocieszałam kiedyś Kurczaka od Avian używając tych samych słów. I wkrótce domek się znalazł. Absolutnie fantastyczny.
Ellza, może to są magiczne słowa? 8)

Duszkomiś świątecznie wiosenny :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

hanelka

Post » Pt kwi 09, 2010 4:48 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

witam zwierzaka o poranku :mrgreen:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt kwi 09, 2010 5:51 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

no to ktoś był wcześniej :mrgreen:
Teraz to przed wyjściem do dzików zamelduję sie u ulubieńca :!:
Foty piekne ,wiosenne :1luvu:
Duszek Misiaczek szuka DOMU!!!
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 09, 2010 9:35 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

Dziewczyny czy wy sypiacie kiedyś? :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Pt kwi 09, 2010 9:48 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

hanelka pisze:Dziewczyny czy wy sypiacie kiedyś? :mrgreen: :1luvu:

Ja spię, tylka ranny ptaszek jestem.Fakt ostatnio za mało tego snu.

Podrzucimy Duszka na górę listy.Duszek szuka domu w którym pokaże jak kot kocha ludzia. :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 09, 2010 10:25 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

Kardamon Ci jakieś dyrdymały opowiada na swoim wątku :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Pt kwi 09, 2010 10:58 Re: Piękny, bury Duszkomiś - pozwól mu się pokochać!

ASK@ pisze:
hanelka pisze:Dziewczyny czy wy sypiacie kiedyś? :mrgreen: :1luvu:

Ja spię, tylka ranny ptaszek jestem.Fakt ostatnio za mało tego snu.

Podrzucimy Duszka na górę listy.Duszek szuka domu w którym pokaże jak kot kocha ludzia. :1luvu:

Oj, pokaże, pokaże! To wspaniały kot! Sam na sam z człowiekiem stanie się najwspanialszym czułym przyjacielem.
Obrazek

hanelka

[następna]