S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 14:27 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Czy ogłoszenia naszych kotw na wystawę juz sa gotowe?
No bo jutro ostatni dzień kiedy by można podrukować.

Przyszło mi jeszcze coś takiego do głowy. Specjaliści od marketingu powinni sie na tym znać.
Wydaje mi sie, że osoby, które przyjdą na wystawę powinny byc ubrane w odpowiednie, przyciągające kolory. Jaki kolor najbardziej według badań wabi? Może warto o tym pomyśleć.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw kwi 08, 2010 16:15 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

ogloszenia porobione :wink:

chociaz-jak masz czas i gdzie moznaby podrukowac te łzawe allegra fivków-treśc-co Wy na to?

zajrzałam na bloga Ronni i znów sie zryczałam

podzwoniłam ciut po adoptusiach

pozdrawiam od Lunki, Gordona,Daszy, Królewicza,burasa i biało-burego z piątki po zmarłym,Leksusa, Piotrusia,Srebrnej puchatej z akcjii, Judyna i Judytki, 2 podrostek z rodzinki ostatniej i od Ingi.

Inga chorowała,ale juz jest dobrze- jej Duża mysle ,ze tu do nas zajrzy-posłałam własnie linka do wątku :wink:

niech będzie ładnie w weekend- kawkę na dworze w parku fajnie wypić :wink:
a na wystawie jestesmy bez kotów, więc jest luzik psychiczny :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 08, 2010 17:12 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Mam pytanie. Czy można coś z czymś takim zrobić? jestem wstrząśnięta, wkurzina i gotowa iść na wojnę, niech mnie ktoś tylko popchnie we właściwym kierunku :evil: http://www.allegro.pl/item973270233_sko ... ml#gallery
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw kwi 08, 2010 17:13 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

to ja też wrzucę cos na poprawę nastroju ;)
juz kilka dni temu miałam to zrobić i ciągle zapominam :oops: Dominik niejadek pozdrawia ze swojego domu :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
U reszty "naszych" niekochanych też ok. Gandi baaardzo przyjaźni się z sunią. Emilka rośnie i pokazuje charrrakter;). Dyzio przeszedł mały nawrót kataru , ale już ok, bardzo kocha się z psami i kocim braciszkiem. Niedługo będzie szedł na ciacha ;)

em.em.

Od: Wto kwi 07, 2009 5:08

Post » Czw kwi 08, 2010 17:23 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

pomponmama pisze:Mam pytanie. Czy można coś z czymś takim zrobić? jestem wstrząśnięta, wkurzina i gotowa iść na wojnę, niech mnie ktoś tylko popchnie we właściwym kierunku :evil: http://www.allegro.pl/item973270233_sko ... ml#gallery

Nie mam słów!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Czw kwi 08, 2010 18:55 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Pomponmamo to co przychodzi mi do głowy to napisać do serwisu allegro, że taka aukcja jest niedopuszczalna i poprosić o jej wycofanie, nie wiem jak się to ma do ustawy o ochronie praw zwierząt, zadzwonić do dziewczyny ( jest podany numer telefonu), jako wolnotariuszka fundacji SOS i powiedzieć jej co się o tym myśli , napisać maila bezpośredenio do niej a w sprawie tej aukcji i zażądać natychmiastowego wycofania. Zapytać skąd ma te kocie futerka postarszyć TOZ - em Jeśli coś napiszesz to ja chętnie powielę treść do moderatora i tej kobity wysyłając ze swojego konta. Szlag mnie trafia

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Czw kwi 08, 2010 19:00 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Piękny Dominik :D
i zupełnie nie wygląda na niejadka :wink:

cieszę sie z wiesci od adoptusiów
dobrze, ze jest dobrze :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw kwi 08, 2010 19:07 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

em.em-dzieki za dobre wieści :D

pomponmamo-nie wiem co zrobić, ale cos sie powinno, ja nie wiem nawet czy to zgodne z prawem jest.ale wiecie ,ze ja ciapowata, wykłócać się nie umiem.
Moze zapytaj tez gdzies na KŁ

Mała1

Post » Czw kwi 08, 2010 19:15 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

na koci-łapci był juz watek dotyczacy tego allegro,
ale nie pamietam czy udało sie cos zadziałać :oops:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw kwi 08, 2010 19:35 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

czesc, ja to wlasnie w tej chwili wyslalam vivie! najlepiej zglosic od razu na policje, sa bandy specjalizujace sie w wylapywaniu kotow na futra, kradna wychodzace, zwabiaja je hormonami, dzialaja na terenie uni, w niemczech dsie o tym duzo pisze, wiec nalezy uwazac. jak np. kot zniknie natychmiast zglasza sie to tutaj na policje, podaje tekst tego co wyslalam vivie:

witam, na allegro znajduje sie takie oto ogloszenie!:
http://www.allegro.pl/item973270233_sko ... ml#gallery

znalazlam ten link na stronie wolnotariuszy z katowickiego schroniska dla zwierzat, bo zastanawiaja sie co z tym mozna zrobic, chcieli zadzwonic i postraszyc pania, ze to nielegalne ale moze lepiej od razu na policje?
podany jest numer telefonu osoby zajmujacej sie sprzedarza tych skor.
nie wiem jak w polsce polozenie prawne, ale do niemiec wwoz kocich futer z chin zabroniony! polozenie zwierzat w tym kraju i bestialstwo znane;
a zabijanie kotow na futra na miejscu w niemczech zabronione i karalne, mozna pojsc za to do wiezienia. niestety zdarzaja sie wypadki kradziezy kotow domowych (wychodzacych) przez grupy kryminalne specjalizujace sie w tej dziedzinie i dzialajace na terenie caej uni europejskie, wiec moze to taka grupa!
ja bym z tym poszla jak najszybciej na policje
pozudrawiam

e-mail: biuro@viva.org.pl
tuata link na strone vivy, jezeli jeszcze cos takiego znajdziecie zgloscie natychmiast, z tym mozna do sadu przeciwko tej pani, niech eyjasni skad ma, organizacje na rzecz zwierzta moga ja zaskarzyc
iza od bagirki
pozdrawiam was i napisze potem wiecej co z bagirka, bo teraz musze leciec.
dziasiaj sie bawila jak rozbojnik, porozrzucala wszystko co mialam na biurki, juz regularnie spaceruje po mieszkaniu, ciao iza

http://viva.org.pl/index.php?id=274
Ostatnio edytowano Pt kwi 09, 2010 15:20 przez Isi, łącznie edytowano 1 raz

Isi

Od: Śro lut 17, 2010 18:17

Post » Czw kwi 08, 2010 19:55 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

witaj Isi- bagirkowy domku :D
dzieki za wysłanie linka do vivy

Mała1

Post » Czw kwi 08, 2010 19:58 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

to jeszcze raz ja, krotko, zgloscie toz i otoz animals o tym ogloszeniu i to jak najszybciej, nie dzwoncie aby postraszyc bo ogloszenie zniknie a z nim dowody o popelnianiu przestepstwa. jezeli ten ktos sprzedaje skory to ma kontakt do dostawcow, to moga byc kryminalisci, jezeli z polski, to policja moze wpasc na ich slad przez to ogloszenie. otoz animals interweniowal juz w sprawie pseudo schroniska dla psow, w ktorym zabijano je na smalec, poszli tam z ukryta kamera as potem zaskarzyli wlascicielke do sadu. wiec zgoscie to do nich i niech oni dzialaja dalej, dla pojedynczej osoby mogloby to byc nawet niebezpieczne a straszenie spowoduje tylko znikniecie ogloszenia i sladow po sprzedawcy, no tewraz juz naprawde lece iza

Isi

Od: Śro lut 17, 2010 18:17

Post » Czw kwi 08, 2010 21:10 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Lidka pisze:Przyszło mi jeszcze coś takiego do głowy. Specjaliści od marketingu powinni sie na tym znać.
Wydaje mi sie, że osoby, które przyjdą na wystawę powinny byc ubrane w odpowiednie, przyciągające kolory. Jaki kolor najbardziej według badań wabi? Może warto o tym pomyśleć.

Nie wiem jak z tym kolorem, ale w sprawie ubioru mam inny pomysł. ;-)
Na akcjach w SCC niektórzy wolontariusze mają koszulki z logo fundacji. Gdybyśmy wszyscy takie mieli, to coś takiego wygląda bardziej "profesjonalnie", widać kto uczestniczy w akcji, itp.
Albo wersja rozszerzona - z przodu koszulki logo niekochanych (z adresem strony), z tyłu logo fundacji. Przy okazji robilibyśmy za żywą reklamę. ;-) Dawno bym sobie zrobił coś takiego, ale nie wiem, gdzie znaleźć logo fundacji w odpowiedniej rozdzielczości. :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Czw kwi 08, 2010 21:13 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

jeśli chodzi o kolory przychylne i odstraszające, to do negocjacji nie nadaje się kolor zielony. Uczono mnie zawsze, żeby go unikać np. na spotkaniach handlowych.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 08, 2010 21:19 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Możemy też ustalić np. jednolity kolor ubrań. Myślę, że gdyby każdy miał np. coś fioletowego, niebieskiego itd. (chustkę bluzkę, etc.) to zaczęlibyśmy wyglądać jak grupa (myślę, że z koszulkami na weekend może być ciężko, ale przecież kolorystycznie coś ustalić możemy, a o koszuli postarać się na później ;)).

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

[poprzednia][następna]