PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 17:30 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Basica pisze:
Aleksandra59 pisze:Nie ma sprawy - przesyłam Ci PW 8)

bardzo dziękuję za przepisy, wypróbuję je w najbliższym czasie ( w niedzielę )

dzisiaj wrócił do mnie z adopcji biszkoptowy chłopak, Pani oddała go mówiąc, że kot jest chory i nie stać jej na utrzymanie kota, kot podobno pawikuje od niedzieli i ma biegunkę, odbyt krwistoczerwony.... zawiozłam go do lekarza.... nie ma objawów chorobowych, temperatura i brzucho w porządku, kot wychudzony do granic możliwości (połowa oddanego kota wróciła) podano mu tylko leki wzmacniające..... a ja mam wybujałą wyobraźnię... pomóżcie podjąć decyzję, myslę, że z uwagi na brak objawów choroby i ten krwisty odbyt, kot był wykorzystywany w niecnych celach....jak to można sprawdzić, czy mozna za to ścigać, czy to tylko moja wyobraźnia podpowiada :evil:

8O 8O 8O 8O Nie, no to chyba nie jest możliwe... 8O 8O 8O 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw kwi 08, 2010 17:40 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Owszem Pomponmamo, to niestety jest możliwe, całkiem niedawno czytałam o panu co robił to ze swoim psem i wszyscy sąsiedzi wiedzieli ale nikt nie reagował :(
A co do kocich skórek, należy takie rzeczy zgłaszać na policję jednak efekt będzie taki, że sprzedaż zejdzie do podziemia, bo głupi ludzie nie mogą pojąć, że kocia skórka grzeje dopóki kot jest w środku :(
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw kwi 08, 2010 17:45 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

No... ale kot by się chyba bronił? Przecież ma pazury! mam nadzieję, że rozerwał komuś co tylko mógł! :evil: :evil: :evil: :evil: Normalnie nie mieści się to w moim światopoglądzie! Niech mnie ktoś uszczypnie i obudzi z tego koszmaru :cry:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw kwi 08, 2010 18:20 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

pomponmama pisze:Jestem zła :evil: Nie, to za mało powiedziane - jestem wkurw.... :evil: :evil: :evil: Niech mi ktoś powie, co można zrobić z czymś takim? http://www.allegro.pl/item973270233_sko ... ml#gallery

Niemozliwe,zeby na to nie było jakiegoś paragrafu kurcze.. :evil:
Ja na allegro się nie znam wcale ale czy można takie ogłoszenia zamieszczać wogóle gdzie kolwiek :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Koszmar normalnie. :evil: :evil:

pomijam już fakt z jakiego zwierza te skóry pochodzą
Ostatnio edytowano Czw kwi 08, 2010 18:22 przez becia_73, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw kwi 08, 2010 18:22 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Powinni skalpy takich dewiantów sprzedawać na allegro :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw kwi 08, 2010 19:23 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Obrzydlistwo. Z tego, co słyszałam, na szczęście Allegro ma tę zaletę, że można zgłosić do moderatorów, a oni reagują, trzeba by tylko poszukać jakiegoś paragrafu w ich regulaminie. Pociesza mnie to, że nikt nie kupił.
Co do molestowania kota - wet nie powiedział? Moja Kawa ma czasem zaczerwienione, a nikt jej nie molestuje, wydaje mi się, że to mogą być po prostu kłopoty z wydalaniem - może mało pije i duży wysiłek albo przeciwnie - od biegunki.
Zdjęcia kotów kiedyś wsadzę, za dużo wysiłku z pomniejszaniem, wrzucaniem i linkowaniem i mi się nie chce.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw kwi 08, 2010 19:28 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

PS. Zapomniałam - z tego, co mi się wydaje i co słyszałam, powinno to podlegać odpowiedzialności karnej z ustawy o ochronie zwierząt (czasem pojawiają się takie tematy w wiadomościach), jakkolwiek nie będzie to proste. Można podesłać temat na tvn i polsat.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw kwi 08, 2010 19:39 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Napisalam info do allegro, czy takie ogłoszenia są tam dopuszczalne...teraz tylko trzeba obserwować czy aukcja nadal bedzie.
Ale moze ją zapisac jakoś ,żeby tak na wszelki wypadek dowodzik jakis był :evil: tylko niestety niewiem jak to zrobic :cry:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw kwi 08, 2010 21:11 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

becia_73 pisze:Napisalam info do allegro, czy takie ogłoszenia są tam dopuszczalne...teraz tylko trzeba obserwować czy aukcja nadal bedzie.
Ale moze ją zapisac jakoś ,żeby tak na wszelki wypadek dowodzik jakis był :evil: tylko niestety niewiem jak to zrobic :cry:

Ta aukcja już się skończyła - nie było ofert kupna. Ale żeby został po niej ślad zrobiłam zrzut z ekranu - w 2 częściach są wszystkie dane, kto za ile, nr aukcji i nr telefonu.

Obrazek Obrazek
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw kwi 08, 2010 21:21 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

barba50 pisze:
becia_73 pisze:Napisalam info do allegro, czy takie ogłoszenia są tam dopuszczalne...teraz tylko trzeba obserwować czy aukcja nadal bedzie.

Ta aukcja już się skończyła - nie było ofert kupna. Ale żeby został po niej ślad zrobiłam zrzut z ekranu - w 2 częściach są wszystkie dane, kto za ile, nr aukcji i nr telefonu.

Obrazek Obrazek

Nie wiem co napisać ..... Jestem w szoku . To musi mieć konsekwencje - jak to zrobić???? prokurator ??? Jeżeli Allegro nie zadziała to my musimy coś zrobić ............

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw kwi 08, 2010 22:20 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Zwróćcie uwagę Dziewczyny, że ta aukcja ma ponad 17 tys wejść, moim zdaniem ta sprawa zbulwersowała nie tylko nas i została zamknięta przez Allegro. Myślę, że uznano przedmiot aukcji za 'niedozwolony'.
Ale czy dalej coś z tym zrobią? :/

Część regulaminu, p/pkt 11 http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/z2.php
Może jutro uda mi się zgłębić podane tam źródło.

Jeszcze jeden link tak na szybko: http://www.kietoutuvat.mellicent.warmia ... ,2751.html - to wypowiedź odnośnie podobnej sprawy.

Spokojnej nocy Siostrzyczki.
Obrazek

kotolog

Od: Pon wrz 21, 2009 17:41

Post » Pt kwi 09, 2010 6:39 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Nie wiem, co napisać :(
To jest tak prymitywne, podłe i obrzydliwe, że brak słów ... :cry:
Takich dewiantów powinni wieszać na najbliższej latarni :evil:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt kwi 09, 2010 7:24 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

http://www.wykop.pl/link/340887/skory-z ... e-allegro/
Tu są jakieś komentarze do tej aukcji..ale też różne niestety
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt kwi 09, 2010 8:07 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Witajcie Siostry.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt kwi 09, 2010 8:22 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - kawał dobrej roboty s. 25

Nie wiem co napisać...

Koty nie są zwierzętami hodowlanymi, czy zabijanie ich na skórki nie podlega pod znęcanie się nad zwierzętami? Jeśli tak, to również handel nimi byłby zakazany i karany... Poza tym np. ubojnie zwierząt mięsnych, ale i futerkowych muszą spełniać odpowiednie warunki i mieć pozwolenia -czy sprzedawca ma takie dokumenty? Może faktycznie zgłosić do prokuratury?

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

[poprzednia][następna]