Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 7:47 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Georg-inia pisze:można też kupić klatkę i w niej przetrzymać kotkę po sterylce, chociaż te 3-4 dni. Przynajmniej będzie mieć czysto - oczywiście o ile ktoś się tym zajmie :roll: proponowałyśmy to już wtedy, jak jeździłyśmy do Głowna...

To jest bardzo dobre rozwiązanie tylko potrzeba trochę chęci ze strony kierownictwa :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 08, 2010 10:08 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Nie odzywalam się, bo pomóc nie mogę, ale też mnie poraziła informacja, że kotki p sterylce nie mogą wrócić do schroniska, bo złe warunki. Tak jak piszą dziewczyny - jakaś klatka, może w lecznicy, w ostateczności łazienka, chyba jest w schronisku? pomieszczenie gospodarcze? nie wiem, na kilka dni może domowa łazienka któregoś z pracowników schroniska? Wszystko lepsze, i dla kotów, i dla kierownictwa schroniska, niż kolejne kociaki.

Jeśli koty tam będą się rozmnażać..... szkoda pisac...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw kwi 08, 2010 10:42 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Ale jakoś nic dziewczyny nie pisały wcześniej o miotach w Głownie, nie? :roll:
A nie chce mi sie wierzyć, zeby koty nie tego... :oops:
Ot, zagwozdka...

Rozmowy z kierownictwem to by chyba trzeba zacząc w tej sytuacji od USG dla wszystkich kotek - w sensie, ze powinni to zrobić; kolejny krok to oczywiście sterylki w pierwszej kolejności ciężarnych, a dalej pozostałych i kocurków.
Już niech tam sobie siedzą razem te koty, ale kastrowane na wejściu...
Ale zdaje się, ze takie rzeczy to tylko w erze... :roll:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw kwi 08, 2010 11:25 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magaaaa pisze:Ale jakoś nic dziewczyny nie pisały wcześniej o miotach w Głownie, nie? :roll:
Ot, zagwozdka...

Georg-inia pisze:a maluszki? myślisz, że przetrwają w takim środowisku, gdzie 90% kotów ma w najlepszym wypadku gila do pasa?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw kwi 08, 2010 11:28 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

To też, ale o miotach wcale nie było mowy...
To mnie właśnie zastanawia.

magaaaa

Post » Czw kwi 08, 2010 12:54 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Magaaaa, normalny wet bez usg wymaca ciążę.

A kotki i kocury - moim zdaniem - powinny być cięte od razu "na wejściu" do każdego schroniska czy azylu - o ile ogólny stan zdrowia na to pozwala.

Georg-inia pisze:
magaaaa pisze:Ale jakoś nic dziewczyny nie pisały wcześniej o miotach w Głownie, nie? :roll:
Ot, zagwozdka...

Georg-inia pisze:a maluszki? myślisz, że przetrwają w takim środowisku, gdzie 90% kotów ma w najlepszym wypadku gila do pasa?
Sytuacja jak sprzed kilku lat w moim bloku - koty są nosicelami bialaczki, maluszki umierają w wieku 3-4 mcy, ilość kotów nie wzrasta, więc karmicielki nie bardzo chętne byly do sterylek (teraz nie wiem, wtedy się z nimi rozstałam w średniej zgodzie :mrgreen: .
Ostatnio edytowano Czw kwi 08, 2010 14:45 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw kwi 08, 2010 13:55 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Podnoszę nasze bidy... :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Czw kwi 08, 2010 16:10 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Nie, nie pisałyśmy, bo ja tam jeszcze żadnego miotu nie widziałam.
Może kociaki są usypiane, nie wiem.
Ale fakt że Laleczka była w ciąży zwalił mnie z nóg :|
Tam jest jakaś klatka, ale dobrze byłoby zakupić kilka takich większych, chociażby po to żeby oddzielić chore koty od zdrowych...
No nic, pogadam z kierowniczką.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Czw kwi 08, 2010 16:38 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Może poweidz jej o ciąży Laleczki. Moze coś zrobi...

magaaaa

Post » Czw kwi 08, 2010 21:16 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magaaaa pisze:Może poweidz jej o ciąży Laleczki. Moze coś zrobi...

Miejmy nadzieję ,że da radę ,aby wszystkie kotki ,bądź przynajmniej część trafiały na steryki...
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Czw kwi 08, 2010 22:55 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Co z Puchatką? Wypatrzyłam ją we wtorek w ale gratce, wysłałam maila pod podany adres i na razie nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Szukałam w necie jakiś innych stron, gdzie byłaby Puchatka i jakiś inny kontakt i tak trafiłam na forum miau. Wysłałam PW do Cool Catty i na razie nie dostałam odpowiedzi...
Ale na razie się nie poddam:!:
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Czw kwi 08, 2010 23:00 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Ja kupuję klatki na rynku, używane z Niemiec :mrgreen:
Płacę średnio po 40-50 zł.
Osobiście posiadam już 6 :mrgreen: Ale nigdy dość.
Mogę ewentualnie jedną wypożyczyć, albo zakupić - ale faktury tam raczej nie dostanę... :roll:
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Czw kwi 08, 2010 23:02 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

abradaque pisze:Co z Puchatką? Wypatrzyłam ją we wtorek w ale gratce, wysłałam maila pod podany adres i na razie nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Szukałam w necie jakiś innych stron, gdzie byłaby Puchatka i jakiś inny kontakt i tak trafiłam na forum miau. Wysłałam PW do Cool Catty i na razie nie dostałam odpowiedzi...

i proszę nie poddawaj się, taka zawziętość jest na wagę złota :1luvu:
Cioteczki to na pewno docenią :mrgreen:
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Czw kwi 08, 2010 23:04 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Dzięki :)
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Pt kwi 09, 2010 5:56 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

abradaque pisze:Co z Puchatką? Wypatrzyłam ją we wtorek w ale gratce, wysłałam maila pod podany adres i na razie nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Szukałam w necie jakiś innych stron, gdzie byłaby Puchatka i jakiś inny kontakt i tak trafiłam na forum miau. Wysłałam PW do Cool Catty i na razie nie dostałam odpowiedzi...

Odpisze wieczorkiem. Prosiłaś o zdjęcia. Musze je dziś zrobić.
A może chciałabyś ją odwiedzić osobiście?
Kotka jest w Centrum dr Seidla - ul Pojezierska 93 (budynek Teco - Bałuty).
Zapraszam codziennie od 10 do 20.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia][następna]