MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2010 13:37 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

Przypomnę, jak wyglądają malunie:
Obrazek
Domek pilnie potrzebny! :!:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pt kwi 02, 2010 16:48 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

-Anula- pisze:Przypomnę, jak wyglądają malunie:
Obrazek
Domek pilnie potrzebny! :!:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob kwi 03, 2010 12:50 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

Podrzucę! Nie byłoby dobrze, gdyby za 2 tygodnie maluchy poszły do pierwszej lepszej osoby, ktora przyjdzie adoptowac malutkiego kotka i g... będzie wiedzieć o tym jak sie nim opiekowac.
Otrzymuje tereaz sporo telefonó od ludzi chcacych ode mnie kota - i straszne jest to, co słyszę, po porstu straszne..... większość traktuje kot jak rzecz, zabawkę....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto kwi 06, 2010 21:42 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

Czy ktoś coś wie?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro kwi 07, 2010 8:35 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

:?:

:(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Śro kwi 07, 2010 11:12 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

Czy są jakieś nowe wieści?

W sobotę pod wieczór oglądałam w TVP INFO reportaż o akcjach SM.
Bardzo wielkie było moje zaskoczenie, gdy po pokazaniu łapania kilku ok. 2-msc kociaków stwierdzono, że zostaną zawiezione do p.I z K. - a nie jak zawsze - na P. 8O
Mam wrażenie, że to nie przypadek... :roll:
Ostatnio edytowano Śro kwi 07, 2010 16:50 przez -Anula-, łącznie edytowano 1 raz

-Anula-

Post » Śro kwi 07, 2010 11:14 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

jak mozna traktowac zwierzeta jak zabawki - to chore :evil:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro kwi 07, 2010 12:51 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

A czy te kociaki z reportażu o SM były chore albo osierocone? Pytam, bo nie oglądałam.
Bo ja nie rozumiem np. wyłapywania dzikich zdrowych maluszków, żeby trafiały do schronu/azylu, czekając w nieskończoność w klatce?...

Przy okazji podnoszę wątek.
Czuję się bezsilna, pomóc rękoma, domem nie mogę.
Ale nadal podtrzymuję skromne wsparcie fin. dla DT.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro kwi 07, 2010 13:21 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

Też ogladałam ten reportaż :evil: Kociaki z mamą żyły w piwnicy w przedszkolu. SM kociaki zabrała do p. I. Przepisy nakazuja SM zawieźć na Paluch, ale w realu jest tak, że i niektór5zy strażnicy SM i lecznice, które obsługują SM, kombinują na własną rękę, często po koleżeńsku współpracują z fundacjami, z dzielnicowymi DT, " kocimi przedszkolami". Przynajmniej ja wiem jak to wygląda w mojej dzielnicy.

I oczywiście w reportaźu nie chciało się nikomu zadać pytania: co dalej? :evil: Mama w przedszkolu została... I do zobaczenia do następnych kociaków!

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro kwi 07, 2010 14:37 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

nie wiem co z maluchami, spróbuję zasięgnąć języka. najgorsze, ze oni je moga wydać niebawem, każdemu kto się zgłosi - już tak wczesniej było... jesli trafią na mało obeznany domek, długo nie pożyją... :?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw kwi 08, 2010 9:49 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

Never pisze:nie wiem co z maluchami, spróbuję zasięgnąć języka. najgorsze, ze oni je moga wydać niebawem, każdemu kto się zgłosi - już tak wczesniej było... jesli trafią na mało obeznany domek, długo nie pożyją... :?

Kobito, nie dramatyzuj :wink:

Z tego, co mi powiedziano, nikt ich nie wyda jeszcze przez wiele tygodni...

Wczoraj próbowałam się dodzwonić i nic, dziś rano rozmawiałam z OŻK przez tel. i dowiedziałam się, że kociaki są zdrowe, jedzą i nic niepokojącego się nie dzieje.

Trzymajmy kciuki, oby tak dalej! :kotek:

Ale szukanie domków nie zaszkodzi :)
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Czw kwi 08, 2010 10:44 Re: MALUSIE KOCIAKI NA PALUCHU- PILNIE DOM lub umrą...

Kociaki zniknęły ze strony kwarantanny. :evil:
Coś za wcześnie... :evil:

Czy to coś znaczy :?: :?: :?: :?: :?:

-Anula-

[poprzednia][następna]