Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 07, 2010 5:51 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Wczoraj napisałam na szybko, bo nie miałam już mocy, ale dzis piszę, że mały czarny glutek będzie kotkiem niewychodzącym. Jego najważniejszym pańciem będzie 11 letni chłopiec. Był u nas z mamą. Państwo już od dawna przygotowywali się do przyjęcia kotka, o którym marzył synek. Chopak sam ze swoich oszczędności uzbierał na całą wyprawkę, kupił wszystko, nawet obczytany był :mrgreen: Kotek, na którego czekali poszedł szybciej do adopcji, więc szukali nowego. Mysiałybyście zobaczyć minę chłopaka, jak czarna mała żmijka wyskoczyła z klatki prosto na niego i go całowała, obśliniała, wchodziła na głowę i ją udeptywała. Mały była taaaaki szczęsliwy. Trzymał małego glutka na rękach, ten mu się obcierał o twarz, a chłopak mówił: "Ty będziesz moim najlepszym przyjacielem". Myślę, że domek będzie dobry.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro kwi 07, 2010 6:47 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

:1luvu: :1luvu: :1luvu: aż się łezka w oku kręci
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro kwi 07, 2010 8:09 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

super :ok:

a co z tą ciężarną kotką?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 07, 2010 8:32 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Została wysterylizowana w sobotę :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro kwi 07, 2010 8:33 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magaaaa pisze:Została wysterylizowana w sobotę :ok:

dzięki za info :D :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro kwi 07, 2010 9:57 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

CoolCaty pisze:Moje glutki mają ujemne testy FelV/FiV. Dzis oboje mieli kastracje. Wieczorem czarnulek pojechał do swojego nowego domku.

Dzięki CC ! Same dobre wieści :dance:

Z tym domkiem czarnuszka chyba będzie trzeba podpisać umowę adopcyjną tą z Głowna... Dopytam się jeszcze.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro kwi 07, 2010 10:52 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

CoolCaty pisze:Jego najważniejszym pańciem będzie 11 letni chłopiec. Był u nas z mamą. Państwo już od dawna przygotowywali się do przyjęcia kotka, o którym marzył synek. Chopak sam ze swoich oszczędności uzbierał na całą wyprawkę, kupił wszystko, nawet obczytany był :mrgreen: (...) Mysiałybyście zobaczyć minę chłopaka, jak czarna mała żmijka wyskoczyła z klatki prosto na niego i go całowała, obśliniała, wchodziła na głowę i ją udeptywała. Mały była taaaaki szczęsliwy. Trzymał małego glutka na rękach, ten mu się obcierał o twarz, a chłopak mówił: "Ty będziesz moim najlepszym przyjacielem".

się wzruszyłam... :D

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro kwi 07, 2010 13:36 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

CC ,coraz bardziej Cię lubię :ok:
Ty super wieści dajesz :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Śro kwi 07, 2010 16:43 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

CoolCaty pisze:Wczoraj napisałam na szybko, bo nie miałam już mocy, ale dzis piszę, że mały czarny glutek będzie kotkiem niewychodzącym. Jego najważniejszym pańciem będzie 11 letni chłopiec. Był u nas z mamą. Państwo już od dawna przygotowywali się do przyjęcia kotka, o którym marzył synek. Chopak sam ze swoich oszczędności uzbierał na całą wyprawkę, kupił wszystko, nawet obczytany był :mrgreen: Kotek, na którego czekali poszedł szybciej do adopcji, więc szukali nowego. Mysiałybyście zobaczyć minę chłopaka, jak czarna mała żmijka wyskoczyła z klatki prosto na niego i go całowała, obśliniała, wchodziła na głowę i ją udeptywała. Mały była taaaaki szczęsliwy. Trzymał małego glutka na rękach, ten mu się obcierał o twarz, a chłopak mówił: "Ty będziesz moim najlepszym przyjacielem". Myślę, że domek będzie dobry.

Faaaajnie :1luvu: Jedenastolatek powinien dotrzymać kroku superpieszczochowi - rozrabiace, młody jest.
A tamten wymiziany przez koty amstaff - nie doznał kryzysu osobowości?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro kwi 07, 2010 18:38 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Uwielbiam happy end'y :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Śro kwi 07, 2010 18:59 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Też jestem pod wielkim wrażeniem :!: i strasznie się cieszę :D :dance:
Ale jeszcze tyle koteczków czeka w Głownie. Są w beznadziejnej sytuacji. Nikt tam nie adoptuje zwierzaków ze schroniska :placz: Smutne.
Takie piękne kociaczki :flowerkitty:
(zdjęcia :arrow: zob. pierwszy post wątku -POLECAM !)
Aż chciałoby się je wszystkie stamtąd zabrać i przytulić !

kotekŁatek

Od: Sob cze 09, 2007 19:10

Post » Śro kwi 07, 2010 19:03 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

kotekŁatek pisze:Też jestem pod wielkim wrażeniem :!: i strasznie się cieszę :D :dance:
Ale jeszcze tyle koteczków czeka w Głownie. Są w beznadziejnej sytuacji. Nikt tam nie adoptuje zwierzaków ze schroniska :placz: Smutne.
Takie piękne kociaczki :flowerkitty:
(zdjęcia :arrow: zob. pierwszy post wątku -POLECAM !)
Aż chciałoby się je wszystkie stamtąd zabrać i przytulić !

A może na DT byś jakiegoś wzięła ? :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Śro kwi 07, 2010 19:43 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Wejdźcie proszę na wątek Laleczki.
Okazało się że kotka jest ciężarna.
Jeśli ona jest ciężarna, to większość kotek w przytulisku też może być już niestety zaciążona...

Dlatego te DT są tak potrzebne...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro kwi 07, 2010 19:48 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

o cholera jasna!! je trzeba posterylizować!!
:(
co to za przytulisko, co trzyma niewysterylizowane kocury i kotki razem!! :evil: to zakrawa na rozmnażalnię :evil:
DT bardzo potrzebne.... :(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro kwi 07, 2010 19:52 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Ostatni post nika28 mnie poraził 8O . Jestem w szoku :?
:twisted: :twisted: :twisted:

Borówka16, ja na początku roku adoptowałam dwie kotki z łódzkiego schroniska (jedna wycofana) i chcę się na nich skupić. Nie czuję się na siłach być Domem Tymczasowym. Mogę tylko podczytywać wątki na forum i czasami wspomóc finansowo (tu też się już zaoferowałam).

kotekŁatek

Od: Sob cze 09, 2007 19:10

[poprzednia][następna]