Mufka i Luis - szykujemy się do DOMU -WSPÓLNEGO!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt kwi 02, 2010 17:48 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

no ładne macie te koty, trza je światu pokazać...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt kwi 02, 2010 18:46 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

rany julek, ewar co ja Ci zrobiłam że jesteś na mnie jakaś cięta strasznie??

a ja widziałam jak z Kubusiem nic się nie działo,
dzisiaj jak przyszłam i otworzyłam klatkę Mufki to ona nie bacząc na nic wyskoczyła od razu na zewnątrz:)

Luis jej nic nie robił, nawet chciał się z nią bawić ale ona nie pozwoliła mu się zbliżyć, syczała i prychała na niego
ale były oba koty w jednym pomieszczeniu razem i kłaki nie leciały
nie można od razu stawiać sytuacji że musi być sam, bo tego nie wiemy

Killatha, gdybym mogła to nikomu bym głowy nie zawracała, tylko już dawno miała te koty w domu ....

próbuję wstawić filmiki ale nie wiem jak .....
jak mi sie uda to oglądnięcie ::))

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Pt kwi 02, 2010 19:15 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

mam takie coś :oops:
kiepskie bo to z telefonu
ale zawsze coś ..
http://www.youtube.com/watch?v=gHIE4E-yZJg

http://www.youtube.com/watch?v=FrbwJvhJlgI

velvet

Post » Nie kwi 04, 2010 11:28 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

wczoraj Mufka znowu pobiegała, teraz to już standard ze wyskakuje z klatki jak przychodzę, nawet jak Luis chodzi..

ale wczoraj już nie dawałam rady, musiałam na dwie ręce się bawić, z jednej strony Mufka ze wstążeczką z drugiej Luis ze sznurówka :)

Luis strasznie chciał biegać z Mufką, zaczepiał ją łapką ale ona jest twarda, syczy przeokrutnie na niego, nie może jej dotykać byle kto :wink:

ale cisza na razie, allegro się skończyło, muszę odświeżyć,
fajnie by było jakby ktoś pomógł z ogłoszeniami ale przecież to moje koty więc sobie muszę radzić sama....

velvet

Post » Nie kwi 04, 2010 17:26 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Cieszę się, że Mufka się oswaja
to naprawdę piękna koteczka i szkoda byłoby gdyby poszła na zmarnowanie
i jak widzisz Mufce potrzebne jest Twoje towarzystwo, z tego co czytałam przy nikim innym tak się nie zachowuje

velvet pisze: ale cisza na razie, allegro się skończyło, muszę odświeżyć,
fajnie by było jakby ktoś pomógł z ogłoszeniami ale przecież to moje koty więc sobie muszę radzić sama....

jak każdy z nas choć czasami wystarczy poprosić
zauważyłam, że rzadko wchodzisz na inne wątki, jak więc ma zostać zauważony banerek Mufki
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon kwi 05, 2010 14:37 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

fajne kotki do fajnych domków proszę!
szkoda tych kotów bezdomnych...
oj...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto kwi 06, 2010 18:35 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

koty są naprawdę coraz fajniejsze

to słodkie stworzenia które chcą być kochane

Luis łobuzuje, ale nie w złym znaczeniu
biega bawi się jest kochaniutki

Mufka też chce się bawić, jak ją wypuszczam to biega za piłeczką, bawi się, cieszy
ale to tylko godzinka dziennie,
kurcze ona jest taka milutka
i na pewno nie tylko w stosunku do mnie taka może być
po prostu trzeba chcieć, nie bać się
mnie trochę kosztowało to bólu i blizn, ale się pogoiło a Mufka teraz tylko syczy czasem albo straszy zębami ale nie gryzie, myślę że jeszcze trochę czasu jednak do tego żebym mogła ja wziąć na ręce swobodnie

i tu jest ból, bo to przecież ciężko dla kota żyć w klatce ....
dlatego się motam, czy ją wypuścić czy nie ....

a domów ani widu ani słychu
mamy allegro, gumtree, ale gratki, vendito, animalie, adopcje

pisałam już nie raz na tym wątku że może ktoś jakby mógł to byłoby miło jakby powklejał gdzies ogłoszenia

odnośnie banerku - wiem że trudno go zauważyć, bo nie piszę na innych wątkach, ale nie mam czasu na siedzenie na forum,
czasem w pracy jak nie mam klientów i szef nie widzi to coś napisze ale rzadko
po pracy gonie do domu coś zjeść, i pędem do lecznicy bo późno
potem znowu chwilka w domu i idę karmić pozostałe bezdomniaki i jak wracam to ciemna noc,
nie mam naprawde czasem siły właczać kompa
i tak jest prawie codzień :(

a nie wchodzena wątki żeby tylko podrzucić bo przeczytałam ten wątek i się stosuję
viewtopic.php?f=13&t=39277

velvet

Post » Wto kwi 06, 2010 21:23 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

A kto jeszcze mógłby wziąć do podpisu banerek Mufki ?

Tutaj jest kod do skopiowania w podpis:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/_sm2][img]http://tnij.org/_sm2b[/img][/url]

Odnośnie "nie podbijania" wątków - jakieś "zaprzyjaźnione" można a nawet trzeba od czasu do czasu "upnąć" jeśli dawno (np od wczoraj) nikt się nie wpisywał:)
Na tamtym wątku cała afera dotyczy podbijania raz po raz kilkunastu wątków naraz - i to naprawdę jest nie fair.
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Śro kwi 07, 2010 13:05 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

no to ja hopsnę :twisted:

velvet

Post » Czw kwi 08, 2010 14:41 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Kto chce oswoić tego przytulaka ze sobą? Naprawdę warto dać jej dom!
Obrazek
Obrazek

graszka-gn

Post » Pt kwi 09, 2010 7:26 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Jeśli nikt jej nie pokocha, nie znajdzie się choćby DT, z lecznicy wyląduje "na polu" :(
Szkoda kici :|

graszka-gn

Post » Sob kwi 10, 2010 7:42 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

Rozmawiałam wczoraj z wetką,kiedy byłam w lecznicy.Luis jest zdecydowanie JEJ kotem.Denerwuje się,kiedy wetka coś pisze na przykład zamiast go głaskać.Potrafi ze złości dziabnąć,oczywiście niegroźnie.Mnie się podoba,kiedy siedzi pod zamkniętymi drzwiami gabinetu,tak jakby czekał w kolejce.Czeka cierpliwie aż drzwi się otworzą i może wejść do wetki.On nie ma tam źle,ale wiadomo,że dom by się przydał.Na bruk nikt go jednak nie wyrzuci.Martwi mnie to jego oczko.Wetka nie ma pojęcia,co to może być.Sugeruje prześwietlenie(może to zęby?),ale trzeba by go było zawieźć,bo ona nie ma rentgena.Wezmę aparat i zrobię zdjęcie z bliska, może ktoś coś zasugeruje.Kot jest zdecydowanie fajny, ja go lubię.To jest kot,który bardzo przywiąże się do właściciela, bardzo pokocha i potrafi to okazać.
Mufka się bardzo powolutku,ale oswaja.Chce koniecznie wyjść.Wetka chętnie by ją wypuściła,ale boi się,że kotka może nie dać się jej złapać.Myślę,że to kwestia czasu, bo już jest zdecydowanie lepiej.Pozwoliła się dłużej głaskać, lizała moje palce (daję jej mięsko z ręki), kładła się łapkami do góry,a ja majtałam jej myszką na sznurku.Po jakimś czasie przypominała sobie,że należy syknąć,ale to już chyba z przyzwyczajenia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie kwi 11, 2010 8:17 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

:!:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Nie kwi 11, 2010 15:54 Re: Mufka złota buraska i Luis biały w łatki - NIKT ICH NIE CHCE

podniosę...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie kwi 11, 2010 16:00 Re: Mufka buraska - BŁAGAM o DT! Luis z lecznicy szuka DS!

velvet pisze:ObrazekObrazekObrazekObrazek

śliczna kicia
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]