Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2010 9:46 Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

Do piwnicy znajomej mojej siostry od dłuższego czasu przychodzą koty. Obecnie są to dwa samce i trzy samice. Są dzikie - jeden się łasi, reszta nie podchodzi. Ta dziewczyna je dokarmia w tej piwnicy. Nie są wykastrowane/wysterylizowane. Jednej samicy najprawdopodobniej zaczyna się rujka. Jedna właśnie odchowała młode którym udało się znaleźć nowe domy.
Ale to wszystko to jak wiecie błędne koło.

Nie znam się na kotach, nie wiem co społeczność miau robi w takich sytuacjach. Wiem, że trzeba je wysterylizować, chociaż samice. I wypuścić potem?????

Czy mogę liczyć na Waszą pomoc w tej kwestii?? Nie wiem gdzie są tani weci z których usług korzystacie w przypadku sterylki, nie wiem czy i jak złapać takie koty, na dobrą sprawę o kotach nie wiem nic.

Ta dziewczyna oczywiście pomoże w tym wszystkim logistycznie, ja też mogę, finansowo (po części) także.

Mieszka przy podchorążych.

Proszę Was o pomoc.

Gabrysia (na dogo zdwrdwd)
"Kiedy zostanie wycięte ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba - człowiek zrozumie, że nie da się jeść pieniędzy".

gaber

Od: Śro lip 05, 2006 8:09

Post » Pt kwi 02, 2010 10:03 Re: Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

zaznaczam i podnoszę..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt kwi 02, 2010 12:18 Re: Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

Gaber, witaj na forum.Może brak Ci doświadczenia,ale za to nie brakuje zdrowego rozsądku i empatii.Podnoszę watek,osoby z Krakowa na pewno pomogą.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob kwi 03, 2010 1:23 Re: Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

koty (szczególnie kotki, w pierwszej kolejności te podejrzewane o ciążę) trzeba złapać w klatkę- łapkę i zawieźć do weta, a po rekonwalescencji wypuścić, chyba, że się zdecydujecie oddać je do adopcji, bo na tyle się przez ten tydzień oswoją. Klatką (bądź informacjami gdziej jej szukać) i informacjami o możliwościach tańszej/darmowej kastracji dysponują wolontariusze z Krakowa (np. Rustie czy Tweety), jeśli okazałoby się, że z funduszami nie jest tak różowo, zapraszam tu :)

super, że chcesz pomóc tym kotom, trzymam kciuki! :)

i wnioskuję o przeniesienie wątku na Koty :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro kwi 07, 2010 7:14 Re: Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

Na szczęście sprawa w toku - w czwartek będziemy (z pomocą edit :1luvu: ) łapać pierwszą kotkę.
"Kiedy zostanie wycięte ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba - człowiek zrozumie, że nie da się jeść pieniędzy".

gaber

Post » Śro kwi 07, 2010 7:41 Re: Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

Trzymam kciuki za powodzenie :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro kwi 07, 2010 11:23 Re: Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

Termin się przesunął -> trzymajcie kciuki w niedzielę.

gaber

Post » Śro kwi 07, 2010 14:18 Re: Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

Łapcie to, co wejdzie do klatki (drugi raz nie dadzą się skusić), kocurkom też się małe ciach należy :D

Wielkie kciuki i witaj na forum :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro kwi 07, 2010 20:38 Re: Dzikie niewysterylizowane koty w Krakowie

gaber pisze:Termin się przesunął -> trzymajcie kciuki w niedzielę.

trzymam cały czas :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09