[WRO] Silver nie żyje :( Biegaj za TM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 05, 2010 19:16 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

i co tam u dziewczynki? robale zwalczone? jakiś domek się wkońcu na niej poznał czy dalej nic?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon kwi 05, 2010 23:28 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

wyjechalam z domu na swieta, wiec nie mam przyjemnosci ogladac robali ;) pewnie sie zwalcza, co sie maja nie zwalczyc :) niestety nie ma zadnego odzewu na ogloszenia :(
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Wto kwi 06, 2010 16:01 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!! Grey MA DOMEK!

Obrazek
nie wygląda dobrze takie otarcie, co na to chirurg?

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto kwi 06, 2010 16:33 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

Wiecie co ja się tak zastanawiam czy nie lepiej było by jej bez tej łapki (nie wiem może głupio gadam wiadomo, że lepiej jest mieć wszystkie niż 3 ale skoro ona się nią nie posługuje, ciągle robią się otarcia to nie wiem co lepsze)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto kwi 06, 2010 17:10 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

JaEwka pisze:Wiecie co ja się tak zastanawiam czy nie lepiej było by jej bez tej łapki (nie wiem może głupio gadam wiadomo, że lepiej jest mieć wszystkie niż 3 ale skoro ona się nią nie posługuje, ciągle robią się otarcia to nie wiem co lepsze)

kotce łapka nie pomaga, a wręcz - z tego co tu opisujecie - uniemozliwa poruszanie sie i inne czynności
tyle że najważniejsza jest decyzja dobrego weta -chirurga

jessi74

Post » Wto kwi 06, 2010 17:11 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!! Grey MA DOMEK!

jessi74 pisze:Obrazek

dwie podobne koteczki Zuzia i Silver, z prawie identyczną kontuzją :( :roll:

jessi74

Post » Wto kwi 06, 2010 20:12 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!! Grey MA DOMEK!

jessi74 pisze:
jessi74 pisze:Obrazek

dwie podobne koteczki Zuzia i Silver, z prawie identyczną kontuzją :( :roll:

Bardzo dziwnie się złożyło Silver i Zuzia dwie srebrne koteczki i prawie identyczne urazy.
Obrazek

JaEwka

Post » Wto kwi 06, 2010 20:34 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

Silver była o Gruszki i Mateusza, Mateusz ją badała dokladniej - i mowi że jak ja to nie boli nrmalnie na niej chodzi i sie myje to jest ok. Wiec nie wiem.. Głupio może myśle, ale miala by wieksze szanse po amputacji? Głupio no :(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Wto kwi 06, 2010 20:53 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

molly88 pisze:Silver była o Gruszki i Mateusza, Mateusz ją badała dokladniej - i mowi że jak ja to nie boli nrmalnie na niej chodzi i sie myje to jest ok. Wiec nie wiem.. Głupio może myśle, ale miala by wieksze szanse po amputacji? Głupio no :(

No ale ona chyba nie chodzi na niej normalnie ? Bo po tych otarciach sądzę że ją raczej powłóczy. Idźcie może jeszcze raz na konsultacje i porozmawiajcie z dr Gruszką co myśli o ewentualnej amputacji.
Obrazek

JaEwka

Post » Wto kwi 06, 2010 20:58 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

Ona sie na niej opiera normalnie. tzn nie na opuszkach tylko na tym swoim nieszczesnym zgięciu

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Wto kwi 06, 2010 23:15 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

silver opiera sie na lapce w tym miejscu, gdzie widac mniejsze otarcie (to wieksze to jakas stara blizna), giba sie cala, bo lapka jest krotsza (bo zgieta). jest w niej czucie az do konca, bo rusza paluszkami. uzywa jej tez np do zakopywania zwirku w kuwecie. z drugiej strony tez myslalam o tym, ze ta lapka bardziej jej przeszkadza niz pomaga, silver kilka razy probowala ganiac za sznurkiem, wyglada to dosc smutno, bo na panelach sie slizga i przewraca :(
nie sadze zeby dobry chirurg poprawil jakos stan lapki, chyba, ze nam wszytskim i weterynarzom ktorzy silver widzieli, blednie sie wydaje, ze lapka jest nienaprawialna.
na pewno kotek z lapka wyglada lepiej niz bez lapki. co do komfortu zycia, to ciezko mi wybrac, jak byloby jej lepiej :(
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Śro kwi 07, 2010 7:31 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

molly88 pisze:Silver była o Gruszki i Mateusza, Mateusz ją badała dokladniej - i mowi że jak ja to nie boli nrmalnie na niej chodzi i sie myje to jest ok. Wiec nie wiem.. Głupio może myśle, ale miala by wieksze szanse po amputacji? Głupio no :(

z całym szacunkiem do takich lekarzy jak dr Gruszka czy Mateusz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: mam do nich najwieksze zaufanie, oczywiście zaraz po pani dr K.Marszałek :1luvu: :1luvu: - ich koleżanka :ryk: :ryk: ale może powienien obejrzeć łapkę jakiś chirurg? np dr Bieżyński?

jessi74

Post » Śro kwi 07, 2010 8:22 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

monika74 pisze:Mam ogromną prozbe
właśnie rozpoczęło sie głosowanie na kandydata do krakwetu
bardzo prosze o głosy na kocią doline
viewtopic.php?f=1&t=109662&start=15

jessi74

Post » Śro kwi 07, 2010 15:12 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

Dla mnie kotek z łapką czy bez łapki jest tak samo piękny :wink: Mimo iż Silver ma w tej łapce czucie tak jak pisałam wyżej wydaje mi się, że bardziej jej ona przeszkadza niż pomaga. Z resztą Yosia widzi najlepiej jak radzi sobie kotka. Sama pisała, że Silver się przewraca jak próbuje coś ganiać. Trochę to dziwnie zabrzmi ale wydaje mi się, że bez łapki miałaby większą szanse na domek. Ludzie może boją się wziąć kotkę z takim urazem :conf: (może myślą sobie, że z taką chorą łapką potrzebna jest zwiększona opieka a co za tym idzie i droższa :roll: )
Obrazek

JaEwka

Post » Śro kwi 07, 2010 15:35 Re: [WRO] Silver szuka pilnie DS!!Gruszka ZDJĘCIA!

JaEwka pisze:Dla mnie kotek z łapką czy bez łapki jest tak samo piękny :wink: Mimo iż Silver ma w tej łapce czucie tak jak pisałam wyżej wydaje mi się, że bardziej jej ona przeszkadza niż pomaga. Z resztą Yosia widzi najlepiej jak radzi sobie kotka. Sama pisała, że Silver się przewraca jak próbuje coś ganiać. Trochę to dziwnie zabrzmi ale wydaje mi się, że bez łapki miałaby większą szanse na domek. Ludzie może boją się wziąć kotkę z takim urazem :conf: (może myślą sobie, że z taką chorą łapką potrzebna jest zwiększona opieka a co za tym idzie i droższa :roll: )

w zupełności się zgadzam, a przecież życzę kotce jak najlepiej
jest jeszcze inna kwestia, kotek o czterech łapkach ma innny środek ciężkowści niż na trzech łapakach, Silver moze boi się poruszać z uwagi ta łapkę , gdyz nie może utrzymać równowagi aby chodzić w sposób nie raniąc sobie łąpki
nie brzmi to dziwnie, chcemy dla kici jak najlepiej przecież.
a jeszcze spytam, czy w łapce jest czucie?

jessi74

[poprzednia][następna]