Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2010 8:11 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

jak tam wieści z frontu Ciepła?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob kwi 03, 2010 10:18 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Pogodę masz na myśli ? 8O 8O :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto kwi 06, 2010 16:24 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

u nas jak widac na mailu:

Dnia 5-04-2010 o godz. 20:20 izabela_ napisał(a):
Witam,
Piszę do Pani z pewną niełatwą sprawą. Informowałam Panią o sytuacji z kuwetą i niestety, z ciężkim, naprawdę ciężkim sercem będę musiała oddać Pani Otka. Sytuacja się nie poprawiła, a nawet jest coraz gorzej, już nawet nie tylko kupę robi byle gdzie, ale sika po podłodze, fotelach. Zmieniłam mu żwirek, rozstawiłam kilka kuwet w różnych miejscach, ale konsekwentnie je omija. Staram się być cierpliwa, nie karcę go, niosę we właściwe miejsce, gdy zamierza się załatwić na dywanie, ale nie mam już sił do ciągłego sprzątania po nim. Wiem, że to żywe stworzenie i nie można go tak przerzucać z miejsca na miejsce i początkowo nie brałam takiego wyjścia pod uwagę, ale może jednak z jakiś powodów nie jest mu tu dobrze i dlatego nie trafia do kuwety. Nie jest to dla mnie łatwe, bo to wspaniały kotek, ale skoro u Pani nie było problemów, a tu są, to może nie odpowiada mu miejsce, albo ja, choć oprócz tych incydentów nie mamy innych problemów. Ma apetyt, mógłby nie schodzić z kolan,lubi się bawić sznurkiem, nie jakoś bardzo chętnie i zawsze, ale bawi się. Dostawał przez ostatni tydzień Interferon, bo badanie krwi wykazało wciąż obecność wirusa.Ogarnia mnie już bezradność, może zmiana miejsca nie była dla niego dobrym rozwiązaniem. Dlatego pomyślałam, ze może powinien do Pani wrócić, może już tak na stałe.
Pozdrawiam
Izabela

no to tyle wiesci z frontu..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Wto kwi 06, 2010 17:03 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

O kurcze :( nic mądrego nie potrafię doradzić :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto kwi 06, 2010 17:10 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

A czy Pani Izabela zrobiła najbardziej oczywistą rzecz, jaką jest dla mnie przebadanie Otta? Złapania jego moczu i oddania analizy? Bo to w takiej sytuacji zrobilabym jako pierwsze....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto kwi 06, 2010 17:11 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

ja tez nic nie moge wymyslec..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Wto kwi 06, 2010 17:23 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Czy ta p. Iza jest już na 100% zdecydowana, żeby Otka oddać???
Czy próbowała feliwaya? Albo kropli Bacha?
Też nie mam pomysłu ... Ale może warto spróbować wszystkiego...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto kwi 06, 2010 17:58 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

dzwonila przed chwila do mnie pani Iza i jutro go odbieram..
bede w Seidlu o 18 to moze CC cos wymysli..jakies badania..
a przy okazji zaszczepie swoje :kotek:

Obrazek

Ciepła

Post » Wto kwi 06, 2010 18:35 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

strasznie mi przykro :cry:. Szkoda, że nie dała mu szansy... Analiza moczu, a potem szukanie przyczyn emocjonalnych ... pewnie jednak nie ma co podpowiadać behawiorysty, skoro już decyzja zapadła :(. Czasem potrzeba naprawdę niewiele aby rozwiązać problem... Bardzo bardzo mi żal. Ciepła, mam nadzieję, że wiesz, że to w żadnym wypadku nie jest Twoja wina... Czasem niestety tak się zdarza...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto kwi 06, 2010 18:39 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

wiem rybcie..
ja mysle,ze on teskni za Miko..barankowal sie z nia..ona go przewracala swoim wielkim nochalem..
a moze to zapach mieszkania po remoncie mu nie pasuje..
rybcie najwazniejsze jest,zeby Otek nie siadl psychicznie..
a reszte to sie jakos da nadrobic..

Obrazek

Ciepła

Post » Wto kwi 06, 2010 18:48 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Ciepła, to może i Miko u Was zostanie? Taka zgrana para by była... tak sobie marzę :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto kwi 06, 2010 19:12 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

moim zdaniem Pani Iza zrobiła zbyt mało aby pomóc Otto rozwiązać jego problem :( tak uważam.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto kwi 06, 2010 19:32 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

ja nikogo nie oceniam..
musze zadbac o Otka i tyle..
zeby chlopak sie nie rozchorowal albo co innego..
zreszta CC go jutro obejrzy dokladnie..

Obrazek

Ciepła

Post » Wto kwi 06, 2010 22:47 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Pozostaje nam trzymać kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto kwi 06, 2010 22:57 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

za nie manie żadnych dolegliwości
tylko taki protest kOttka
żeby wrócić do cieplutkiego domu
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]