Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 03, 2010 11:01 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka nasz Króliczek jest coraz śmielsza co mnie cieszy.Zdecydowanie ciągnie ja do zabaw.Jeszcze z kociastymi boi sie ,ale sama szuka przedmiotów potrzebnych do tego.Spinacz to jej ulubiony zabawek. Ma apetyt jakby większy, tylko nie zawsze wie na co. Podsuwamy różne różności ale jak dziś zje z apetytem, to już jutro jest błeee.

Kochani w imieniu swoim, swojej rodziny (mówię o całości :lol: )a przede wszystkim Fioneczki życzymy Wam i Waszym bliskim wesołych i pogodnych świąt.
Niech Króliczek Wielkanocny przyniesie tylko dobre chwile, pogodę i spokój.

Forsę też niech przyniesie i domy dla tymczasów i....(dopisać proszę sobie co komu potrzeba :lol: )
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 03, 2010 19:57 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fioneczka dziś mnie doprowadziła do łez!!!!
Nie uciekła jak podeszłam i dała sie chwilkę wygłaskać. ja stałam nad nią.Ona bała się i boi ludzi sterczacych na sobą.
jest kochana i taka śmieszna z tymi swoimi ciagle wystraszonymi oczyskami.
Obrazek

ASK@

Post » Sob kwi 03, 2010 21:58 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ASK@ pisze:Fioneczka dziś mnie doprowadziła do łez!!!!
Nie uciekła jak podeszłam i dała sie chwilkę wygłaskać. ja stałam nad nią.Ona bała się i boi ludzi sterczacych na sobą.
jest kochana i taka śmieszna z tymi swoimi ciagle wystraszonymi oczyskami.
Kochana Myszeczka :1luvu: Ufa Wam coraz bardziej. Nie jesteś już ciocia samo zło :mrgreen:
Siem poryczałam :oops:

ASK@ pisze:Niech Króliczek Wielkanocny przyniesie tylko dobre chwile, pogodę i spokój.

Amen!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie kwi 04, 2010 5:58 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka dziś zdecydowanie upomniała sie o jedzenie.Właśnie zdziera tapetę ze ściany(tę kociolubną) i wygłupia sie na napojach tj.skacze po opakowaniach już wczesniej przez nia wywalonych.Pikus lezy obok i przygląda sie.Zrobili sobie noski i mała poleciała dalej...Dziś am duzo energii w sobie i widać,że ją roznosi :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 04, 2010 18:28 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

pusto, głucho?...a to święta :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 04, 2010 19:49 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Pewnie tak.
Do góry Fioneczko!
Obrazek

hanelka

Post » Nie kwi 04, 2010 21:54 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

do góry Fioneczko!!!
Na forum, z apetycikiem i z energią do zabawy!!!
Mokrego Dyngusa Asiu :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pon kwi 05, 2010 5:47 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka bawi sie z Bianką :lol: tak jeszcze nieśmiało, ale jednak zaczynają podskakiwać ze sobą. Dobrze by było, bo ona wujcia Pikusia uznaje najlepiej a Bianka Wojtka. podzieliły sie kotami. Pikuś jest czuły i pilnujący małej ale Wojtek olewa adorację Bianki.
Fionka zmienia sie coraz bardziej.Moze to moje wrażenie ale ona inaczej też stapa.Jakoś pewniej.Wracaja jeszcze momenty szleńczej paniki i ucieczki,ale (pu,puk...)wychodzimy na prosta. Dziś jakby więcej zjadła.W kuchni zaczyna sie robić szwedzki stół jak to TZ marudzi.Bo kazdy lubi co innego.

Dziękuję za mokrego dyngusa i także życzymy fajnej olewki :piwa:
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 05, 2010 11:05 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka dziś delikatnie podskoczyła mi do wyciągnietej ręki i wcisnęła głowinę do głaskania. Potem ochłonęła i odeszła na krok.Ale nie uciekła. Dostała ulubionej śmietanki.Teraz śpi w szafie z Bianką.
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 06, 2010 9:46 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fiona dziś nei wiedziała gdzie am sie schować jak nasze łapciuchy do siebie sie dorwały.Kawał kotysynów z nich :mrgreen:
U Fionki widze duze postępy, mimo wszystko.zagląda częściej do miski oraz bawi sie częściej i próbuje bawić sie z innymi kotami.Ale Buniek to tratuje wszystko na swej drodze,jak złapie to ugryzie (aż dziewczyny drą japy) a Pingusia jak dorwie zabawkę to już nie puści.Wczoraj ganiała sie z Pikusiem i Biaka.
Dziś w czasie szykowania jedzenia coś o nogi mi sie ocierało a to była Fionka :lol: Wzięłam ją an ręce delikatnie i chwilkę potrzymałam przy policzku.jak zesztywniała dopiero puściłam.Ale nie uciekła jak kiedyś tylko została.
Kudełki już jej prawie całe odrosły. Na ogonku am taka smieszną kitkę bo na czubku kikucika są włosy dłuższe. Jak jest poddenerwowana to strasznie jej kita chodzi :lol: Oczy też zmieniają wyraz-nie są takie wystraszone.Oraz postawa zmieniał sie. Chodzi jeszcze przykulona ale coraz częściej przemierza pokój na równych nóżkach.
Będzie z niej pokojowiec, chodź wiele czasu jeszcze może upłynąć. Napisałam "moze" bo nie wiem.To może zmienic sie bardzo szybko albo jeszcze potrwać.
Będzie trudno rozstać sie z Króliczkiem-ale taka nasza rola.
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 06, 2010 9:53 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ASK@ pisze:Dziś w czasie szykowania jedzenia coś o nogi mi sie ocierało a to była Fionka :lol: Wzięłam ją an ręce delikatnie i chwilkę potrzymałam przy policzku.jak zesztywniała dopiero puściłam.Ale nie uciekła jak kiedyś tylko została.
:1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Wto kwi 06, 2010 13:25 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

widac ,ze pusto jeszcze poświątecznie!!!
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 06, 2010 13:31 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Witajcie po swiętowaniu!!!
cieszę się, że Fioneczka radosna bardziej i mniej się boi; oby to był stały trend; trzymam za nią kciuki i całuję w mokry nos :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto kwi 06, 2010 13:47 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Witamy wszystkich po świątecznie :1luvu:
Myślę, że idziemy ku lepszemu...Tylko boję się tego głośno powiedzieć.

Fioneczka jest śliczna i mądra dziewczynka. Ma całe życie przed sobą. Ale ją będzie nam szczególnie trudno wyadoptować, bo bardzo ja pokochaliśmy. Zaczynam zachowywać się do niej jak stara kwoka a TZ jak napuszony indor :mrgreen:
To nie znaczy,że jej nie oddamy. Musi mieć swoje szczęśliwe życie.Nie w zbiorowisku zwariowanych kotów i ciągle zmieniających się tymczasów. Jestem pewna,że na swoim w miłości i spokoju rozkwitnie. Chodź nie wykluczam chwilowego buntu i strachu.
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 06, 2010 15:05 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka zwiedza szafki kuchenne.Siedzi w garach :lol:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]