egwusia pisze:...Mogę sie załozyć, że dziś na Mirkowym balkonie swieci słońce !![]()
Słońce wyjrzało zza chmur tylko na chwilę no i jest dość chłodno, więc zdjęć balkonowych na razie nie będzie.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
egwusia pisze:...Mogę sie załozyć, że dziś na Mirkowym balkonie swieci słońce !![]()
Femka pisze:w sensie, że mirka_t zamierza zgarnąć całą populację bezdomnych, których nie wezmą inni?alfabia pisze:Kto by wziął koty które brała Mirka?
ze schronisk też, czy tylko z ulicy?
ja pierniczę, może ktoś użyczy dodatkowego mieszkania?
ja mam tylko marne 140 m2
EDIT: oczywiście zwracam się do wszystkich oprócz: dalia, MariaD, anulka111, haniaszaraf, nezia, karolinah.
przynajmniej do czasu, kiedy sama nie zostanę zbanowana
EDIT2: do listy zbanowanych dodaję fruuu
alfabia pisze:Femka pisze:w sensie, że mirka_t zamierza zgarnąć całą populację bezdomnych, których nie wezmą inni?alfabia pisze:Kto by wziął koty które brała Mirka?
ze schronisk też, czy tylko z ulicy?
ja pierniczę, może ktoś użyczy dodatkowego mieszkania?
ja mam tylko marne 140 m2
EDIT: oczywiście zwracam się do wszystkich oprócz: dalia, MariaD, anulka111, haniaszaraf, nezia, karolinah.
przynajmniej do czasu, kiedy sama nie zostanę zbanowana
EDIT2: do listy zbanowanych dodaję fruuu
Na razie zauważyłam odpowiedź że również nie ty. Ale nadal brak kto zatem?
reddie pisze:dalia pisze:po drugie koty nie zdychają - umierają lub odcodzą
zdechnąć - 1. pot. «o zwierzęciu: skończyć życie»
Słowo "zdechnąć" jest obecne w moim słownictwie (często używam też określenia "zwierzęta padłe"). Czy to jakoś źle o mnie świadczy?
Edit: Oczywiście pytam czysto informacyjnie i raczej z ciekawości. W oderwaniu od poprzedniej wypowiedzi z użyciem wspomnianego słowa.
tosiula pisze:[quote="mirka_t[Pozwól tym, które nie miały tyle szczęścia pożyć choć chwilę w cieple bez głodu i łajania. Dlaczego chcesz im i to odebrać.
Przeczytałam kilka stron tej dziwnej dyskusji. I to są najmądrzejsze słowa jakie znalazłam. Nikt z nas nie wyrywa się jakoś by dać tym kotom dom na całe życie. A one mają prawo do pełnej miski i ciepełka. Nie wydaje mi się, że należy krytykować sposób na życie Mirki. I tak jak ona napisała: kto chce to pomoże. A reszta widzów powinna zająć się swoim życiem. Linczowanie Mirki nic tu nie pomoże. A zwłaszcza nie pomoże kotom, którym ona pomaga.
amyszka pisze:tosiula pisze:[quote="mirka_t[Pozwól tym, które nie miały tyle szczęścia pożyć choć chwilę w cieple bez głodu i łajania. Dlaczego chcesz im i to odebrać.
Przeczytałam kilka stron tej dziwnej dyskusji. I to są najmądrzejsze słowa jakie znalazłam. Nikt z nas nie wyrywa się jakoś by dać tym kotom dom na całe życie. A one mają prawo do pełnej miski i ciepełka. Nie wydaje mi się, że należy krytykować sposób na życie Mirki. I tak jak ona napisała: kto chce to pomoże. A reszta widzów powinna zająć się swoim życiem. Linczowanie Mirki nic tu nie pomoże. A zwłaszcza nie pomoże kotom, którym ona pomaga.
Użytkownicy przeglądający ten dział: elmas, fruzelina, Silverblue i 748 gości