UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE FUKSI ZNALAZŁ SIĘ !!!!!!! :) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 06, 2010 7:55 UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE FUKSI ZNALAZŁ SIĘ !!!!!!! :) :)

4 KWIETNIA W GODZINACH RANNYCH WYMKNĄŁ SIĘ Z POSESJI PRZY ULICY POTOCKICH PIES MINI SZNAUCER ,KOLOR CZARNY.
PRAWDOPODOBNIE ODDALIŁ SIĘ Z SUNIA ŁATKĄ ( PODOBNĄ DO REKSIA Z DOBRANOCKI) KTÓRĄ PRZYGARNĘLI ZE 2 TYG. WCZEŚNIEJ .
SUNIA WRÓCIŁA WIECZOREM ,SZNAUCERKA NIE MA :cry:

SZNAUCEREK FUKSIO BYŁ POD OPIEKĄ RODZINY NASZEJ FORUMOWEJ KOLEŻANKI Kaja888 .
WŁAŚCICIELE PIESKA WRÓCILI ,DZIECKO STRASZNIE PŁACZE I TĘSKNI ,SYTUACJA BARDZO NIE MIŁA :cry:

WCZORAJ SZUKALI CAŁY DZIEŃ .
DZIŚ BĘDĄ OGŁOSZENIA .

BARDZO GORĄCO PROSIMY O POMOC :!: :!: :!:

przepraszam ze na kotach ale tu więcej ludzi zagląda ,jest większa szansa .
prosimy o podbijanie.
Ostatnio edytowano Pt kwi 09, 2010 8:06 przez dorcia44, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto kwi 06, 2010 8:11 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

to podniosę!

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Wto kwi 06, 2010 8:40 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

Chełmskie portale ogłoszeniowe:
http://echelm.people-net.pl/ogloszenia/
http://www.chelm24.pl/ogloszenia-zwierzeta

Dorcia, niech w ogłoszeniach koniecznie napiszą, że to Os. Bazylany, bo nazwa ulicy mało znana w Chełmie
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto kwi 06, 2010 8:45 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

dzięki ogromne ,zaraz przekaże.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto kwi 06, 2010 8:53 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

w Chełmie pracuje Katia80, a mieszka mama 007, może coś też podpowiedza? :ok:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto kwi 06, 2010 8:56 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

bardzo wszyscy przeżywamy zaginięcię Fuksia :(
Dorciu bardzo dziękuję za umieszczenie ogłoszenia

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Wto kwi 06, 2010 9:29 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

na dogo też już jest ,założyłam wątek na psach zaginionych i na psach znalezionych do adopcji w woj .lubelskim .
Elu mocne kciuki za znalezienie Fuksia .
warto dać ogłoszenia do gazet ,lecznic ,azyli ,schron ,okolice zamieszkania ,sklepy zoologiczne i inne sklepy również.
Powodzenia.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto kwi 06, 2010 9:34 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

warto ogłoszenia wywieszac wszędzie na śmietnikach,przystankach,pzred szkołami,kościołami,lecznicami dla ludzi i zwierza......Pojść specjalnie w porze wyprowadzania psów i ludziom dać do łapy ogłoszenia...Nie zaszkodziło by i kocie karmicielki znaleźć i im dać info.Czasem tam psy przychodzą w poszukiwaniu jedzenia...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto kwi 06, 2010 9:48 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

xandra pisze:w Chełmie pracuje Katia80, a mieszka mama 007, może coś też podpowiedza? :ok:

Katia80 mieszka w Lublinie i w Chełmie nie bywa codziennie, ale na uczelni mogłaby wywiesić ogłoszenia.
mama007 mieszka w innej części miasta, ale może jakiś znajomych ma w tamtych stronach.
Ja mieszkam najbliżej ale pracuję w innej części miasta i wracam późno do domu, więc w bezpośrednim szukaniu nie pomogę, a psy chyba lepiej szukać za dnia

Niech wywieszą też ogłoszenie w lecznicy na Litewskiej i Wolności (k/szkoły 11), bo to najbliższe lecznice.
Koniecznie przy wejściach na cmentarz komunalny (na murze wzdłuż ulicy tez warto) i przy "Modern Home" (sklep z glazurą na Bazylanach), przy meblowym "Skorku" (dawny AGD), a także przy Stokrotce.

Zrobiłam mapki tych okolic do wykorzystania w ogłoszeniach
większe:
Obrazek Obrazek

mniejsze:
Obrazek Obrazek

Jak będzie gotowe ogłoszenie to dajcie je tutaj, na uczelni może też moja synowa wywiesić
Obrazek

Amika6

Post » Wto kwi 06, 2010 9:55 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

napisałam już do Kati80 i mama007 ,podesłałam linka do wątku.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto kwi 06, 2010 10:00 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

dorcia44 pisze:napisałam już do Kati80 i mama007 ,podesłałam linka do wątku.

Dorciu mama007 mało teraz bywa na forum, ale jak chcesz to mogę póścić SMS by odebrała Twoją PW
Obrazek

Amika6

Post » Wto kwi 06, 2010 10:29 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

Amika6 jak możesz ,bardzo ci dziękuje.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto kwi 06, 2010 10:51 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

hej hej,
odebralam smsa od Amiki i jestem.

teren zdecydowanie nie moj na co dzien, mieszkam daleko, a pracuje jeszcze dalej, ale... cale swieta lazilam w tej okolicy na spacery, nie rzucil mi sie w oczy zaden sznaucer.

dorciu - popros o wiecej informacji, czy on byl przyciety jak typowy sznaucer? czy taki zarosniety? (strymowany? nie wiem jak to sie nazywa fochowo).
ogloszenia na pewno warto wywiesic w lecznicy na Wolnosci i tam gdzie napisala Amika. do tego jeszcze w sklepie zoo przy starym przystanku busow - tam przychodzi sporo ludzi zawsze. dobrze byloby zeby ogloszenia byly ze zdjeciami psiaka.

no i duzo, duzo ogloszen na samych bazylanach - jesli to byl niebojacy sie ludzi pies to moze ktos go w dobrej wierze zabral? na blokach, klatkach schodowych, sklepach mniejszych, kioskach - w najblizszej okolicy jest sporo blokow.

i ja bym jeszcze wywiesila w strone lasu te ogloszenia - przy Borku sa tez domy, a jak pies sie wystraszyl mogl wlasnie poleciec w strone lasu.

mama007

Od: Czw lut 17, 2005 14:43

Post » Wto kwi 06, 2010 11:16 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

SMS poszedł

Kaja888 rozxumiem, że masz kontakt z właścicielami
Wklejam mapkę (odwróciłam by się zmieściła) z ważnymi informacjami

Obrazek

pkt. 1
- to jest bardzo rozległy cmentarz i zaraz za nim jest las
pkt. 2
- las Borek - tutaj też trzeba szukać i warto przy ścieżkach porozwieszać ogłoszenia, bo dużo ludzi chodzi nam ze zwierzakami na spacer.
pkt. 3
- to najbliższe osiedla odzielone od Bazylan polami, ugorami i łakami. Tam też ludzie chodzą na spacery z większymi psami. Wbrew pozorom odległość nie duża i psiak może być na sąsiednich osiedlach.
W mniejszym kółku jest duży market Lidl, a to po drodze wracających z pracy.

Ja mieszkam w bloku zaznaczonym malutkim kółeczkiem, ten kompleks budynków tuż poniżej to bardzo duża szkoła "ósemka" (podstawówka + gimnazjum), tam uczą się m.in. dzieci z Bazylan.
Z basenu i sali sportowej popołudniami korzysta dużo dorosłych, więc warto powywieszać ogłoszenia z obu stron szkoły (od Połanieckiej i od Parku XXX-lecia).
Zaraz za szkołą (patrząc w dół) jest Kościół dla tych osiedli.

Wzdłuż ul 3 Maja jest kilka przystanków autobusowych, korzystają z nich ludzie z obu osiedli
Obrazek

Amika6

Post » Wto kwi 06, 2010 11:33 Re: UWAGA CHEŁM WOJ. LUBELSKIE ZAGINĄŁ !!!!!!!!!!!!!!

Fuksio miał zamówioną wizytę do fryzjera na 14 kwietnia :( (był nieostrzyżony), także na pierwszy rzut oka może nie wyglądał jak typowy sznaucer tylko jak taki czarny zarosnięty dziabełek. Zdjęcia jego mam aktualne robiłam w piatek telefonem, ale nie mam jak ich wstawić tutaj, chyba żebym komuś z Was mogła podesłać mmsa i Ktoś mógłby je tu wkleić

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

[następna]