GDYNIA - FUKSIK [*] ... smutno...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2010 12:31 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

mpacz78 pisze:No coś będzie trzeba wykombinować, żeby ją ubierać tak żeby nie zanieczyszczała otoczenia, to mniejsze męczenie niż klatka.
Chyba na weekend świąteczny wezmę Fuksiora do siebie to coś pokombinuję.

A może w lumpeksie popatrzeć za takimi pajacykami dla dzieci rozmiar ten najmniejszy 56 może być na zamek lub na guziki lub body.A pampers przywiązywany do szelek był już próbowany ? zdejmuje ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt kwi 02, 2010 13:15 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Dzisiaj się dowiedziałam , że mam rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy w UK.
Rozmowa jest 19.04, jeszcze musiałabym dojechać...a w zasadzie dolecieć do UK.

O tyle o ile TŻ da sobie radę z Tiną i Jagą , to z Fuksicą może mieć problem.
Będzie potrzebne TDT na 3-4dni.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt kwi 02, 2010 16:01 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Na 3-4 dni to nie problem, może trafić albo do dr Łukucia albo do mnie, ale ogólnie musi być DT dla niej, ona nie może całymi miesiącami siedzieć u weta w klatce, nie mówię już o kosztach ale głównie o tym żeby nie zafundować tej kotce tak beznadziejnej wegetacji.
To, że Seja zdecydowała się dać jej dłuższy DT (około 2 mies) jest dla mnie jedynym argumentem żeby nie myśleć o rozwiązaniu ostatecznym.
Byłam wczoraj odwiedzić kicię u doktora, oni oczywiście robią co mogą żeby się nią opiekować, ale wiadomo jak jest, kicia nie jest szczęśliwa, doktora się już boi bo albo ją kłuje zastrzykami albo wyciska pęcherz czego ona też nie lubi.
Oby była ładna pogoda chociaż w święta (chociaż jest to podobno wątpliwe) chciałabym żeby Fuksik chociaż trochę czasu spędził na powietrzu i na słońcu na tarasie, na trawke gdzieś bym ją wzięła... tak mi jej szkoda ... że ma takie prze**ane życie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob kwi 03, 2010 19:40 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Może jest jakiś przełom w sprawie Fuksi.
Dziś testowałam wszystkie możliwe pomysły jak zabezpieczyć kuper Fuksi żeby nie musiała w klatce siedzieć i chyba się udało !!!
Połączenie puszorka, majtek na cieczkę z podpaską w środku i to powiązane ze sobą z obu boków tasiemkami dało radę, co prawda kicia wyglądała jak w kaftanie bezpieczeństwa i początkowo tylko się turlała i przewracała zamiast chodzić, ale po jakimś czasie nauczyła się w tym normalnie poruszać i zabawom, bieganiu nie było końca, naprawdę wspaniały widok.
Kicia uwielbia zabawy rozruszała wszystkie moje koty.

A teraz założyłam same majty z podpaską bez reszty ustrojstwa i na razie od 30 min. nie ściągnęła ale staram się odwracać jej uwagę od majtasów gdy tylko zaczyna się nimi interesować, może się przyzwyczai i będzie w gatkach śmigała.

Z zastrzykami sobie radzę, aż jestem w szoku, jeszcze niedawno było to dla mnie totalnym kosmosem - zrobić zastrzyk, ale wet mi kilka razy pokazał, wytłumaczył i już podskórne daję radę robić :mrgreen:
Fuksia dostaje Niwalin - może to coś pomoże.

Ale nawet jeśli nie uda się jej wyleczyć, ale uda sie ją nauczyć chodzić w gaciach to na pewno zwiększy jej sznase na adopcję i na tymczas.
Oby te święta były czasem nadziei na odmianę losu, na normalne życie dla Fuksiorka nawet gdyby miała zostać "majtkowym" kotem.

Ines miałaś rację, że trzeba walczyć, a ja już nie raz się poddawałam nie dawałam rady i myślałam, że coś jest niemożliwe, a czasem niemożliwe staje się możliwe...
Dziś po raz pierwszy od długiego czasu odżyła nadzieja w sprawie Fuksi.
Majtkowe życie lepsze niz klatkowe.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob kwi 03, 2010 21:48 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Ja pracuję nad przekonaniem TŻ by Fuksia trafiła do nas chociaż na te 3-4 dni jak Seji nie będzie.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Nie kwi 04, 2010 8:59 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

mpacz78 , to świetna wiadomość, za majtasową Fuksię :ok:
Bazarek też ruszył.

Wesołych Świąt dziewczyny :D

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Nie kwi 04, 2010 13:26 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Ja tez sie ciesze, przede wszystkim z tego ze Fuksia nieswiadoma swojej trudnej sytuacji potrafi byc wesola i szczesliwa rozrabiara.Ona potrafi z tym zyc - warto wiecej w tym dopomoc.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie kwi 04, 2010 14:15 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Tak, Fuksia jest bardzo radosna, bawi się jak szalona, uwielbia kulac piłeczki, orzechy czy co tam znajdzie, dziś poszalała trochę na tarasie na słoneczku, w majtasach to całkiem inna jakość życia, jak siedzę przed kompem to biorę ją na kolana siedzi wtedy spokojnie i mruczy, cieszy się bliskością człowieka.

Dziś też spędza większość dnia poza klatką, jest tam tylko na noc i jak wychodzę z domu lub nie mogę mieć na nią oka, bo ona wciąż kombinuje z tymi majtkami ale nie zdejmuje tylko skubie skrzydełka od podpaski, które wystają :lol:
Daję ją do klatki z kuwetą aby też widzieć czy jest jakaś poprawa po Niwalinie ale chyba za wcześnie jeszcze, za krótki okres.

Kinga umiesz wstawić fotkę z komórki? Jak możesz to pokaż tu Fuksicę w majtasach, ja niestety nie mam aparatu (poza komórką) a nie wiem w jaki sposób moja komóra miałaby być kompatybilna z kompem...

Niestety we wtorek rano muszę odstawić Fuksię spowrotem do weta, bo wt, śr i czw prawdopodobnie będę w pracy do późnej nocy, mamy coś bardzo pilnego do skończenia do domu będę przychodziła tylko pospać na kilka godzin, więc nie dam rady się nią zająć ale może na weekend wezmę ją spowrotem gdybym nigdzie nie wyjeżdżała no a potem to do Seji pójdzie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie kwi 04, 2010 23:05 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

http://www.fizjopet.pl/

Może warto by tam pojechać z nią?
To jest w Gdańsku.
Faktury pewnie wystawiają.

Tina dziś kończy rok :) jak ten czas leci :)

seja

Post » Pon kwi 05, 2010 19:17 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

dubel
Ostatnio edytowano Pon kwi 05, 2010 19:27 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon kwi 05, 2010 19:26 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Seja, nie wiem czy to jest tego typu fizjoterapia, najwyżej zadzwoń i pogadaj, ale wydaje mi się że oni się czym innym zajmują, kobiety mające problem z nietrzymaniem moczu mogą ćwiczyc mięśnie Kegla, ale do tego chyba Fuksi nie namówimy :lol:

Seja jakby co to Fuksia jest nauczona nosić gatki, już prawie nie zwraca na nie uwagi, nawet bez puszorka ładnie nosi, no dwa razy się zdarzyło że w szale zabaw i gonitw się zsunęły, ale jak ma się na nią oko to może chodzić w samych gatkach, jak nie ma się czasu jej pilnowac to lepiej włożyć przyczepione do puszorka - tego nie zdejmie.
Podpaskę trzeba wymieniać co 2-3 godz. wtedy jest juz zasikana, moze pampers byłby chłonniejszy ale pampersy się kiepsko trzymają ale może da sie ją przyzwyczaić, na razie gatki dla suczek i podpaska ze skrzydełkami dają radę.

Mogę pożyczyć klatkę, nie jest co prawda moja, ale na razie nie będzie chyba potrzebna gdzie indziej, klatkę warto mieć żeby ją włożyć choćby na noc albo jak się wychodzi z domu.
Jak będziesz gdzieś wyjeżdżała to ja mogę Fuksię przejąć na parę dni, teraz jak udało się ją przyzwyczaić do majtów to opieka nad nią jest łatwiejsza, nie mam już takiego doła że musi być ciągle w klatce, najwyżej ją wszędzie ze sobą noszę żeby miec oko na nią czy nie zdjęła majtów i kicia mi towarzyszy tam gdzie akurat przebywam, potem jest wybiegana i nawet jak ją zamykam do klatki to śpi tam spokojnie i odpoczywa.

Czas leci, to prawda, minął rok odkąd nasz Jasio (Szczęściarz) został znaleziony.
Minęły ponad 3 mies. odkąd Soksik jest u mnie na DT i ciągle jest niedotykalski i nie nadaje się do adopcji :?
Czas leci i wiele się zmienia, może i los Fuksi się odmieni, w sumie jak ktoś byłby w miarę dużo w domu że mógłby mieć oko na te jej majtasy to taka kotka mogłaby całkiem normalnie funkcjonować w takim domu, a gdyby był to dom z ogrodem to w ciepłe pory roku mogłaby spedzać większość czasu na dworze bez majtek, ona nie jest skoczna porusza się głównie po podłodze mało wskakuje na wyższe przedmioty, wiec sądzę że gdyby posesja była ogrodzona płotem to nie próbowałaby się wydostać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon kwi 05, 2010 23:21 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro kwi 07, 2010 0:12 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Wylot mam 17.04. Wracam 20.04. także nie ma mnie 4 dni, bo w Polsce będę dopiero po 22.00, a wylot mam 10.30 z Rębiechowa.
4dni na to żeby pojechać na 1h godzinną rozmowę kwalifikacyjną ...cóż.

Wychodzi , że nawet na niecały tydzień zgarnę Fuksicę.

seja

Post » Śro kwi 07, 2010 9:43 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

seja pisze:Wylot mam 17.04. Wracam 20.04. także nie ma mnie 4 dni, bo w Polsce będę dopiero po 22.00, a wylot mam 10.30 z Rębiechowa.
4dni na to żeby pojechać na 1h godzinną rozmowę kwalifikacyjną ...cóż.

Wychodzi , że nawet na niecały tydzień zgarnę Fuksicę.

Seja weźmiesz Fuksię po powrocie rozmawiałyśmy z Moniką trochę ona będzie miała Fuksię trochę ja ją wezmę do siebie a ty na spokojnie po powrocie.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro kwi 07, 2010 21:36 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Ok, dla mnie bomba,bo już kombinowałam co i jak.
Dobrze , że Fuksik ma gdzie się podziać.

Co do odbioru, to u dr Łukucia? ...bo ktoś mnie musi nauczyć wyciskać pęcherz... pampersa chyba się sama nauczę zakładać...to chyba nie jest skomplikowane i nie różni się dużo od pampersów dla dzieci, czy dorosłych?

Denerwuję się wyjazdem...i boję.

seja

[poprzednia][następna]