Kamienie moczowe u kotki - pomoc Warszawa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 03, 2010 23:16 Kamienie moczowe u kotki - pomoc Warszawa

Witam wszystkich - z góry przepraszam ale nie przejrzałem forum bo mam tylko telefon i ciężko idzie ale żona prosiła wiec piszę - mamy kotke ok 6 lat rok temu zdecydowaliśmy się na zabieg sterylizacji. Podczas zabiegu okazało się ze nasza kotka ma kamienie moczowe i dodatkowo zostało to zoperowane. Pomimo diety która nakazał weterynarz po kilku miesiącach objawy powróciły i nasilają się. Kotka się męczy a żona mi płacze - proszę o namiary na jakiegoś weterynarza w Warszawie który specjalizuje się w podobnych problemach - dzięki i Wesołych Świąt

t_rex_

Od: Sob kwi 03, 2010 23:04

Post » Nie kwi 04, 2010 0:02 Re: Kamienie moczowe u kotki - pomoc Warszawa

Kamienie były w pęcherzu czy w nerkach? Jakiego typu? Jakie są obecnie objawy? Jak sprawdziliście obecny nawrót kamieni - jakie badania zostały wykonane? Napisz coś więcej proszę.
Do tego nie trzeba wielkiego specjalisty. Dotychczas nie spotkałam się na forum z powszechną koniecznością operacyjnego usuwania kamieni, tylko wystarczyła dobrze dobrana dieta i właściwie leczenie.
Mój Rysiek miał fosforany amonowo-magnezowe i SUK (syndrom urologiczny kotów), czyli problemy z sikaniem. Jest w końcu wyleczony, choć miewał nawroty SUK przez kilka lat.

Na podforum weci polecani jest wykaz lecznic polecanych, zerknij tam koniecznie. Przy okazji napisz też tu w wątku z jakiej dzielnicy jesteś, to zawęzi zakres poszukiwań ;)
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01