Ciemne kropki wokół sutków kotki - co to jest???

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 02, 2010 19:25 Ciemne kropki wokół sutków kotki - co to jest???

Od póltora miesiąca mam u siebie kotkę (dałam jej DT w oczekiwaniu na adopcję, która nastąpi w drugiej poł. kwietnia). Zanim kotka trafiła do mnie, żyła na ulicy jako półdzika. 3 miesiące temu przestała karmić (karmiła przez ok. 3 miesiące).
Od ponad miesiąca kotka jest przeze mnie leczona z grzybicy. Tutaj więcej na ten temat:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=58979&start=150
Kotka od niedawna pozwala sobą bardziej manipulować, gdy obejrzałam jej dokładniej brzuch, gdzie zagnieździła się grzybica, zauważyłam ciemne kropki wokół części sutków, trochę tak, jakby pory były ciemne. Skóra wokół pozostałych sutków jest w "normalnym" kolorze, tj. bladoróżowa.

Obrazek Obrazek

Co to może być?
Może jestem przewrażliwiona, może to nic takiego, ze skóry nic się nie sączy, nie łuszczy...
P.S. Na pierwszym zdjęciu te żółte ślady na brzuchu są w miejscach dotkniętych grzybicą (efekt przemywania betadyną).

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Sob kwi 03, 2010 12:27 Re: Ciemne kropki wokół sutków kotki - co to jest???

podrzucę sobotnio. choć wiem, że świąteczne przygotowania nie sprzyjają przeglądaniu forum... ale może jednak ktoś coś poradzi.
lecę piec babę :)

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31