Mamy już 2 lata i 6mcy -Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 13:01 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Melduję się :mrgreen:
pogaduszki na całego a ja gapa nie tam gdzie byc należy :oops:
to się nazywa wyczucie miejsca i czasu :mrgreen:
http://niebiesciuchy.blogspot.com

uwarka

Od: Sob sty 02, 2010 16:28

Post » Wto mar 30, 2010 13:22 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Początkowo na Kotach jak najbardziej aktualne były info - ale odkąd zajęłam sie kotami pani D. nie daję rady prowadzić dwoch watków - oczywiście będę uzupelniac na bieżąco. Już dawno miałam Cię zaprosić tu, bo się zorientowałam, ze chyba nie wiesz o Małych Czarnych w kociarni, ale jakoś tak przypominało mi się nie wtedy, gdy byłam przy kompie..

uwarko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: witamy :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto mar 30, 2010 21:21 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Marzenia11 pisze:Początkowo na Kotach jak najbardziej aktualne były info - ale odkąd zajęłam sie kotami pani D. nie daję rady prowadzić dwoch watków - oczywiście będę uzupelniac na bieżąco. Już dawno miałam Cię zaprosić tu, bo się zorientowałam, ze chyba nie wiesz o Małych Czarnych w kociarni, ale jakoś tak przypominało mi się nie wtedy, gdy byłam przy kompie..

To barrrrdzo częsta przypadłość... Przynajmniej u mnie... :roll:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro mar 31, 2010 0:00 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Uwarka
Witaj ... ja często nawet nie wiem gdzie popełniłam posta, tu czy tam, ale ze mnie gapa straszna :oops: :mrgreen:
Pozdrawiam Serdecznie >^^<
lesna

Post » Śro mar 31, 2010 11:15 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

teraz już będę regularnie zaglądać :oops:

uwarka

Post » Śro mar 31, 2010 11:19 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Marzenia11 pisze:Moja rezydentka Duża upomniała się. W końcu. Tak jak przez 3 lata naszego wspólnego bycia i zycia nie lubila zdjęć tak dzisiaj pozowała tak chętnie i pięknie, że obiecałam jej, że w nagrodę za znoszenie Małych Czarnych umieszczę jej zdjęcia w necie. Oto czynię :wink:

Drugie pytanie konkursowe: czy to kot czy tygrys?

Obrazek

oczywista oczywistość :ryk:
TYGRYS
odmiana środkowoeuropejska występująca w dżungli miejskiej
u mnie w domu grasuje dzika PUMA, troszke potraktowana wybielaczem, grafitowa, nie czarna :mrgreen:

uwarka

Post » Śro mar 31, 2010 20:30 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

uwarka pisze:
Marzenia11 pisze:Moja rezydentka Duża upomniała się. W końcu. Tak jak przez 3 lata naszego wspólnego bycia i zycia nie lubila zdjęć tak dzisiaj pozowała tak chętnie i pięknie, że obiecałam jej, że w nagrodę za znoszenie Małych Czarnych umieszczę jej zdjęcia w necie. Oto czynię :wink:

Drugie pytanie konkursowe: czy to kot czy tygrys?

Obrazek

oczywista oczywistość :ryk:
TYGRYS
odmiana środkowoeuropejska występująca w dżungli miejskiej
u mnie w domu grasuje dzika PUMA, troszke potraktowana wybielaczem, grafitowa, nie czarna :mrgreen:

No uwarko, szacun za tak wyczerpująca odpowiedź :piwa: :piwa: :piwa: jesli poprawnie odpowiesz na pierwsze konkursowe pytanie to beezie nagroda :lol: :lol: :lol:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro mar 31, 2010 21:22 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS "Kim jest Słodziak?" str.29

Marzenia11 pisze: jesli poprawnie odpowiesz na pierwsze konkursowe pytanie to beezie nagroda :lol: :lol: :lol:

:ryk: :ryk: :ryk:
Powodzenia Uwarka :ok:
Hi hi
Pozdrawiam Serdecznie >^^<
lesna

Post » Śro mar 31, 2010 23:29 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS str.29-nieoczekiwana zmiana miejsc..:)

Khm.. hm... zwłaszcza, ze sie wygadałam to jest łatwe :oops: :oops: :oops: :oops: no ale może uwarka nie będzie szukała mego wygadania tylko sama spróbuje..

Tymczasem moja kocia banda na diecie. A ja przynajmniej coś gotowanego "przy nich" raz dziennie zjem :twisted: :twisted: :twisted: wczoraj zaserwowałam gotowanego kurczaczka - został w miskach, dzisiaj dołożyłam drobniutko pokrojoną wołowinkę - musiałam okrasić intestinalem, a i tak 90% zostało w miseczkach. Teraz wieczorem gotowana wołowinka drobno pokrojona plus surowa też drobno pokrojona - generalnie skubnęły co nieco, Noteczka zjadla, ale już szukają misek z chrupkami... boż przeciez jeszcze niedawno tu były, do diaska, i gdzie są? 8O 8O 8O 8O no gdzie :?: :?: :?:

Dziś w rzyganku prym wiodą Mała i Nusia .. na szczęście to takie standardowe rzyganko kłaczkowe :wink:

Marzenia11

Post » Śro mar 31, 2010 23:36 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS str.29-nieoczekiwana zmiana miejsc..:)

A teraz historia z ostatniego poranka... Otwieram oczy, a tu - jak zwykle - kole mej poduszki, na brzegu łózka leży czarny kot. Przytulam się do futerka, glaszczę, wlącza się traktorek, głaszczę pod bródką, głaszczę po brzuniu, myślę sobie, jaka ta Nusia pieszczocha i patrzę.... a Nusia w nogach mych leży,a przytulam się do Notki 8O 8O 8O 8O
To już od teraz mam dwa mega pieszczochy :piwa: :piwa: :piwa:
i z wieczornych obserwacji śmiem sądzić, że szykuje sie trzeci :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :1luvu:

\']]]]]]]]]]]]]]]]][

Marzenia11

Post » Czw kwi 01, 2010 8:16 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS str.29-nieoczekiwana zmiana miejsc..:)

Marzenia11 pisze:

\']]]]]]]]]]]]]]]]][

chciałam tylko dodać, że ten cytat to komentarz Nusi :lol: :lol: :lol: zna ktoś może "koci" i może przetłumaczyć? :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt kwi 02, 2010 3:23 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS str.29-nieoczekiwana zmiana miejsc..:)

Marzenia
Tutaj poszukiwana jest czarna kotka :ok:
viewtopic.php?f=13&t=109657
Cytat prosta sprawa "to ja jestem mega miziak, ja i tylko ja" :ryk: :ryk: :ryk:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Pt kwi 02, 2010 7:43 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS str.29-nieoczekiwana zmiana miejsc..:)

Lesna
dobra robota :ok:

czy wy z Marzenią sypiacie?
kiedy patrzę na godziny waszych postów to aż mi ciarki po plecach przechodzą :?
o takich godzinach to urzędowałam we wcześnej młodości, teraz to o 24.00 zasypiam nad klawiaturą lub wędką :mrgreen:

uwarka

Post » Pt kwi 02, 2010 19:28 Re: 7-m Małe Cz.-KONKURS str.29-nieoczekiwana zmiana miejsc..:)

Sypiam :mrgreen: ale zdecydowanie za mało :mrgreen: kotów to nie interesuje :mrgreen:

Uwarko, co z pierwszym pytaniem konkursowym :?: :lol: :lol: :lol: próbujesz? :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt kwi 02, 2010 22:11 Re: 7-m Małe Cz.-kocie Świąteczne refleksje ... str.30

Dzisiaj kocia banda w liczbie 5 cały dzień gadała.. a że na korytarz trzeba wyjść, a żeby własnie koniecznie pogłaskać itp. Duża, rezydentka, była lekko smutna i zamyślona... dowiedziałam się, ze rozmyśla, dlaczego te Święta nazywają się Wielka-Noc skoro ona ma na imię Duża??? Ostro zaporotestowała przed określeniem, że jest Wielka, a żeby to udokumentować pozowała do zdjęć:

Obrazek

Nusia - juz dawno nie obfocona - przysiadła się do Dużej i też pozowała: powiedziała, że to specjalnie dla jej Wielbicielek i Wielbicieli :

Obrazek

Od siebie dodam, że zgodnie z przesłaniem "paś baranki swoje" kupiłam zagon owsa i oto one, przy pasniku - na pierwszym zdjęciu jeszcze zagon stał w torbach, a już się pasły :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Marzenia11

[poprzednia][następna]