Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 28, 2010 18:07 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Sonia gdy stoi koło Fiorda to jest mniejsza od niego, ale to chyba przez to że on jest taki puszysty :wink: . Głaski przekazałam. :mrgreen:
Lolek Obrazek Fiordzik ♥ Obrazek Lilly Obrazek

AguuUunia

Od: Sob mar 06, 2010 23:53

Post » Nie mar 28, 2010 18:41 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Myślę, że Sonia zachowuje się bardzo ładnie - jest ciekawa nowego domownika i próbuje się znim bliżej poznać. Fiord z tego co piszesz to chyba się jej trochę boi. Jestem przekonana, że to z czasem minie. Najwyraźniej w jej towarzystwie nie czuje się jeszcze pewnie i dlatego fuka.
U nas Fiord wychodził sobie sam, a wcześniej mieszkał wolno na warszawskiej Pradze. Nie potrafi chodzić w szelkach, był samodzielny. Nigdy nie odchodził daleko i potrafił uważać na samochody i inne zagrożenia. Myślę, że lepiej zostawić mu otwarte okno i wyjść na dwór za nim, gdy on zdecyduje się na rekonesans ogrodu. Jeśli go wyniesiesz na rękach i postawisz na ziemi w szelkach, to wydaje mi się że raczej się przestraszy. Ale zawsze możesz spróbować...
A co z imieniem, zostaje? Czy masz już dla niego jakieś inne, odpowiedniejsze?
ObrazekObrazekObrazek

titu titu

Od: Czw lip 28, 2005 8:16

Post » Nie mar 28, 2010 18:59 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Oj, ja tylko dodam, że on nie mieszkał wolno na Pradze, tylko był ewidentnie przez kogoś wyrzucony, nie radził sobie jako kot wolnożyjący: był wychudzony, skołtuniony i chory, gdy się dał złapać.

Wasza okolica titu, to raj dla kotów, rzeczywiście mało niebezpieczeństw, ale jeśli Fiordek nie tęskni i nie rozpacza za wolnością, to może trochę mu ją ograniczyć, jeśli nie ma to złych konsekwencji, na rzecz bycia kotem raczej domowym?
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Pon mar 29, 2010 7:57 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

zgadzam się, ja tylko chcę powiedzieć, że moim zdaniem lepiej pozwolić kotu samemu podjąć decyzję, kiedy chce pierwszy raz wyjść do ogrodu, tym bardziej że nie jest to kot szwendający się tylko trzymający się domu, gdzie czuje się bezpiecznie. A wynoszenie go na rękach, w szelkach i postawienie na ziemi na środku podwórka moim zdaniem tylko go przestraszy i zaowocuje tym, że będzie się starał przypłaszczony do ziemi dostać ponownie do budynku.
U nas robił sobie tylko krótkie spacery, często siedział w otwartym oknie gapiąc się na ogród i wcale nie wychodząc.
Tu decyzja o tym co będzie należy bezwzględnie do obecnych właścicieli.
ObrazekObrazekObrazek

titu titu

Post » Pt kwi 02, 2010 21:46 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Dawno nic nie pisałam....
A napisać bym chciała, że Fiord zachowuje się jakby mieszkał u nas od zawsze. Im dłużej jest u nas tym więcej z Lilly robią bałaganu :twisted:
Dzisiaj kupiliśmy Fiordowi nową kuwetę, ponieważ w dwóch poprzednich się nie mieścił. Chodzi mi o to, że w jednej siedział, a w drugiej robił...
Nowa kuweta jest naprawdę duża więc Fiord mieści się w niej cały. Wymiary to: 55,5*44*14,5. Obok tej dużej stoi jeszcze jedna znacznie mniejsza dla Lilly :wink:
Niestety Sonia i Fiord jeszcze się nie dogadali. Przechodzą koło siebie jakby się nie widzieli. No chyba, że Sonia podejdzie zbyt blisko wtedy Fiord prycha.

Na dwór z Fiordem jeszcze nie wychodziliśmy.

AguuUunia

Post » Pt kwi 02, 2010 22:05 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

AguuUunia pisze:A napisać bym chciała, że Fiord zachowuje się jakby mieszkał u nas od zawsze. Im dłużej jest u nas tym więcej z Lilly robią bałaganu :twisted:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Pt kwi 02, 2010 22:56 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Hyhyhy 8)

Pięknych Świąt z tym nowym barankiem ;)
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Sob kwi 03, 2010 15:44 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Ślicznie dziękujemy.

Wszystkim forumowiczom i ich podopiecznym życzymy zdrowych i radosnych Świąt w pełnym gronie rodzinnym!! :D

AguuUunia

Post » Sob kwi 03, 2010 17:09 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Przegapiłam początki :oops:

Pozdrowienia dla Fiorda, to strasznie miła bestia jest :)

Nualla

Od: Pon paź 27, 2008 16:10

Post » Wto kwi 06, 2010 12:56 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Kolejne zdjęcia pana Fiordalskiego:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

(tak w nawiasie mówiąc :wink: to niebieskie coś to nie moja kołdra tylko przykrycie na łóżko/ to coś chroni moje łóżko przed włosami Fiorda :twisted: )
Ostatnio edytowano Wto kwi 27, 2010 12:39 przez AguuUunia, łącznie edytowano 1 raz

AguuUunia

Post » Wto kwi 06, 2010 14:43 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

jaki Lili ma cudny grzbiecio! :1luvu: nic dziwnego, że tak szybko wymiękł, Pan na Fiordach - taka cudna trójkolorzyca mu się za sublokatorkę przytrafiła, że powinien ją kwieciem obsypywać co dnia :mrgreen: szczęściarz - a jak spi w pozycji precla, nono! już zupełnie u siebie - i ten zadowolonych wyraz pysiaka :mrgreen:

a Sonieczka jak?
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt kwi 09, 2010 10:40 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Super, kociorro wygląda na bardzo zadowolonego :) Rozumiem, że wszystko jest w porządku i nie myślisz na razie o zwrocie kota?
U nas też widać zmianę. Kapsel dość szybko się zorientował, że Fiorda już nie ma. Widzę, że gdy wchodzi do domu to już nie rozgląda się nerwowowo na boki i rozwala się już na podłodze na środku przewracając się na boki i przeciągając, co znaczy że czuje się zupełnie bezpiecznie, odżył. Dawno go takim nie widziałam.
ObrazekObrazekObrazek

titu titu

Post » Sob kwi 10, 2010 10:19 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Nie nie myślę o zwrocie kociaka. Chyba "przyjaźń" Soni i Fiorda idzie w dobrym kierunku. Fiord już nie fuka. Gdy przechodzą koło siebie to tak jakby się nie widzieli, ale jakieś dwa dni temu Fiord leżał na kanapie Sonia przyszła położyła się jakieś 20 cm. od niego i nie przeszkadzało mu to;)

AguuUunia

Post » Wto kwi 27, 2010 12:29 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

A oto kilka fotek (te pierwsze były zrobione jeszcze przed przyjazdem Fiorda do naszego domu):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mama stwierdziła, że te zdjęcia z Fiordem i Sonią to jak igranie z ogniem 8) .
Chciałabym jeszcze dodać, że ostatnio jak się obudziłam to zobaczyłam że Fiordalski i Lillka śpią razem wtuleni w siebie. To było cudowne :1luvu: . Niestety zanim zdążyłam wziąć aparat do reki Lilly wstała :( .

AguuUunia

Post » Wto kwi 27, 2010 13:13 Re: Fiord prawie Norweg - wraca do adpocji - jest już w nowym DS

Piękne zdjęcia kocio-psie.
A Lilka śliczna panna i pewnie z chrakterkiem, jak to tricolorka :wink:

Ma Fiordalski szczęście, że mu się taki fajny dom trafił na koniec wędrówki.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

[poprzednia][następna]