Cosia Czitka,Balbi,Mić-kopciuszki, wracajcie do gniazd!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2010 16:16 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Za kratami spaceruje sobie Czitka :mrgreen:

A biedne kotki same w domu, buuuu....

Może by Czitkę wypuścili za społecznym poręczeniem? Z forum na przykład :wink:

Albo za kaucją.... Ale skąd kasę brać :roll:

Jakiś wątek żebraczy, czy cuś :evil:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt kwi 02, 2010 17:48 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Tak, za kratkami, to ja :(
Za kaucją mówią, że wypuszczą, ale ja już na nic nie liczę :cry:
Jakieś jajka podeślijcie albo kurczaki, albo cokolwiek...
Wesołych Świąt :evil:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt kwi 02, 2010 19:09 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Obrazek
Wesołych Świąt dla Was wszystkich

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pt kwi 02, 2010 19:31 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Wesołego Alleluja
Obrazek

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt kwi 02, 2010 21:02 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Bardzo dziękuję :1luvu:
Jest mi już świątecznie , a do tego bezpiecznie, super!
Dostałam też małą przesyłkę z ogrodu - zdjęcie i list.
Podobno dzisiaj pojawił się kumpel Wiotki, albo inna Wiotka. Na murku siedział i obserwował moje stado z góry.
Obrazek
Wyglądał raczej na bandytę, wielki, zwalisty i miał mord w oczach.
Z krótkiej relacji pisemnej wynika, że Mić nawiał na jego widok do domu.
Nie mam pojęcia co tam się dzieje, trochę się martwię :roll:
I w dodatku nie wiem, kiedy mnie wypuszczą, ale jutro podobno przysługuje mi spacer. Spróbuję nawiać.
Obrazek

czitka

Post » Pt kwi 02, 2010 21:43 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Ja tam żadnego mordu nie widzę :)
Miły koteczek. To szósty? 8)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt kwi 02, 2010 21:53 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Nie czekaj do jutra, prognozy niekorzystne, spacer mogą odwołać :|
Teraz, zaraz. Pilniczka do paznokci Ci nie zabrali ? No to tym pilniczkiem kratę piłujesz, chwilę Ci pewnie zejdzie, ale noc długa, zdążysz. Potem wiążesz prześcieradło do resztki kraty i sruuu, na dół (mam nadzieję, że nie zakwaterowali Cię na ostatnim piętrze ? :roll: ). Następnie w kucki przemykasz pod murami udając kota (pamiętaj, w razie jakichkolwiek pytań straży odpowiadasz "miauuuu" a nie "to tylko ja, kot"). Przy okazji musisz poszukać jakiegoś kamienia, albo cegłówki, co z muru odpadła. Dotarłszy do bramy rzucasz wzmiankowanym kamieniem/cegłówką w jakiś odległy punkt (najlepiej blaszany dach), dla odwrócenia uwagi strażnika przy bramie i jak tylko odwróci głowę...czmych na wolność !
Powodzenia :ok:

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Pt kwi 02, 2010 22:01 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Masz rację, mogą odwołać spacer z powodu deszczu.
Myślę. Bo muszę zabrać prezenty: jajka i kurczaki, zawinę w prześcieradło i tłumoczek zarzucę na plecy.
Ruszę po północy 8)
Obrazek

czitka

Post » Pt kwi 02, 2010 22:13 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Prześcieradła nie marnuj na tłumoczek - musi Ci posłużyć jako lina zjazdowa. Jajka i kurczaczki ładuj za pazuchę. I udrapuj się gałązkami bukszpanu - łatwiej wtopisz się w otoczenie.

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Pt kwi 02, 2010 22:14 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Hm...
:mrgreen:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie kwi 04, 2010 21:49 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- Komu kota/tkę?

Udało się, uciekłam i barykaduję się w domu.
Nie do końca skutecznie, jestem osaczona. Wiotka bywa codziennie wieczorem, pobawi się i wdzięcznie znika, idzie do swojego domu :P
Natomiast niepokoi mnie Bandyta. To dziwny kot, dziwnie się zachowuje. Gdy zapada zmrok codziennie siada na końcu murku po lewej stronie. Siedzi w pozycji królika i obserwuje. Gdy podchodzę, aby go wstępnie zamordować nie ucieka. Patrzy na mnie z góry, jakby chciał coś powiedzieć. I siedzi. I patrzy. I się nie rusza. Po kilku minutach odchodzi, ale żeby wiał w popłochu, to nie.
Przychodzi tak od czterech dni, ale nie odważył się, jak Wiotka, wskoczyć do ogrodu. Dzisiaj był też. Siedział. I patrzył, tak dziwnie patrzył.
Zabrałam koty do domu, była prawie 22-ga. Mić i Cosia przylepili się do oszklonych drzwi tarasowych i obserwowali ogród, ale jakoś tak się wiercili. Odsunęłam zasłonę, a tam....nos w nos Bandyta 8O Na tarasie! Przy moich drzwiach! Zaświeciłam lampą, wcale nie uciekał, tylko się kręcił. Miałam okazję, aby z bliska mu się przyjrzeć, bardzo podobny do Cztusi, aż przebiegłam po pokojach, żeby sprawdzić, czy jest w domu. Taka sama biała muszka na szyjce. Potem się odwrócił i odszedł, piękny, gruby ogon w wyraźne czarne pręgi...I potem mnie tknęło, ale to pewnie bzdura. Wszystkie burasy są podobne.... Miciuś był identyczny jak Tuta, różnili się tylko pędzelkiem na końcu ogona właśnie, Czitka ma biały, Miciek miał czarny.
Powiedzcie, że to nie może być prawda....Miciek zaginął we wrześniu 2004 roku....
Ostatnio edytowano Pon kwi 05, 2010 9:06 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Nie kwi 04, 2010 22:10 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- czy Bandyta to może.....

Podobno one wracają.
Ja nadal czekam...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon kwi 05, 2010 11:54 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- czy Bandyta to może.....

Mimo zdecydowanych protestów Zainteresowanej składam Jej serdeczne życzenia urodzinowe :torte:

Sto kotów, sto kotów - tfu, miało być sto lat :mrgreen:

I - jako skromny upominek dwa linki z dodatkowymi życzeniami - aby takie obrazki nigdy nie pojawiły się za Twoim oknem :ok:

http://www.youtube.com/watch?v=SupajoBFvjA

http://www.youtube.com/watch?v=SQdmGPhq2QE&NR=1

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon kwi 05, 2010 18:10 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- czy Bandyta to może.....

Bungo, wiesz, że zamorduję Cię niebawem, ale w sumie to świetny dzień, przez rok nie muszę się martwić, że niebawem nadejdzie :twisted:
Filmiki mi się nie chcą załadować, ale komentarze- owszem, reszta więc zostaje kwestią wyobraźni, albo za chwilę się uda.
Chciałam zrobić coś dobrego Tego Dnia, więc postanowiłam nakarmić kaczki w parku, zwłaszcza, że pieczywa zostało pod dostatkiem. Mam sentyment do Taśtasiek, należało przeto sprawdzić, co w kaczych rodzinach słychać.
Zimno trochę, czasem wieje, co chwilę pada, ale pomyślałam, że całkiem stara nie jestem i rower to jest to :P
Siedziałam sobie na brzegu parkowych szuwarów i obserwowałam drób. Jest wielkie poruszenie!
One teraz, te krzyżówki, szukają partnerów. Niektóre już występują w postaci kaczek zakochanych tylko w tej jednej, lub jednym jedynym, inne krążą i szukają. Przeganiają się na wodzie, zrywają nagle do lotu, a wrzeszczą, a krążą!
Ale są już dostojnie pływające pary. Albo śpiące przytulone obok siebie na brzegu, śmiesznie tak łepki mają schowane pod skrzydła i dobranoc :P
Spotkałam też parę szczególną, strasznie śmieszną. Popatrzcie, jakim zdecydowanym krokiem ruszyły we wspólną przyszłość :D Obrazek :1luvu:
Wszystkiego dobrego, Taśki! Niech wam się wiedzie! :ok:
Kaczki potrafią, a my nie????
Eeee tam..... 8)
Obrazek

czitka

Post » Pon kwi 05, 2010 18:44 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- czy Bandyta to może.....

Nieśmiało przycupnę tu u Was. :mrgreen:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

[poprzednia][następna]