Szarotka o kocim spojrzeniu i Gosia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 01, 2010 22:37 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

I oczywiście Killacie za wsparcie i pudełkowy pomysł. Coś tam się na pewno znajdzie dla malutkiej.
Ostatnio edytowano Sob kwi 03, 2010 16:47 przez kianit, łącznie edytowano 1 raz

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Pt kwi 02, 2010 11:45 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Witam.Kicia jest śliczna!Proszę napisać coś więcej o jej charakterze,stosunku do innych kotów.No i więcej zdjęć!Jest co pokazać:)
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Pt kwi 02, 2010 13:48 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

pozwolilam sobie troche pomajstrowac przy zdjeciach moze bedziecie chcialy zrobic ogloszenia, wysylam je tez na emaila do Basi

:1luvu: :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Pt kwi 02, 2010 14:10 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Super fotki,wszystko widać idealnie,choć troszkę upiększone:)Kicia jest cudowna!Jaki domek dla niej jest potrzebny?Może być niewychodzący?Zaczynam się zastanawiać nad koleżanką dla mojej kici:)pewnie by się polubiły:0)

anusia27

Post » Pt kwi 02, 2010 15:23 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Anusia, Ty się długo nie zastanawiaj,bo Kianit ogłosi kotkę i będą się o nią bić.Jeżeli masz jedynaczkę to koniecznie powinnaś jej zafundować kolegę lub koleżankę.Jestem gorącą orędowniczką domków z dwoma kotami.Niekoniecznie więcej,ale dwa na pewno.To jedno,a po drugie miałam już dwa dymniaczki,Tadzia i Baby.To są tak miłe stworzenia,takie to przytulne,że aż brak słów.Jest i po trzecie,czy głaskałaś kiedyś dymniaczka? Mają cudowną sierść.Tylko czy Kianit nie postawi zbyt twardych warunków? Na jej miejscu tak bym zrobiła.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt kwi 02, 2010 16:00 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

tak naprawdę to zdjęcia nie oddają nawet połowy uroku Szarotki
żadne upiększanie zdjęć nie pomoże :twisted: pomimo umiejętności Muac, to zdjęcia mogą się jedynie zbliżyć do tego dymno-pręgowanego ideału
Szarotka uwielbia i koty, i psy
na psa została odłowiona, a na jednym zdjęciu widać ją w towarzystwie kocura Kianit
Potwór nie jest słodkim pieszczoszkiem, a urokowi Szarotki się nie oparł

i uwaga - zaraz podpinam banerek ślicznotki, zaklepywać kotkę zanim dowie się o niej :twisted: świat
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt kwi 02, 2010 16:09 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

U Kianit jest teraz chyba kicia,ale jej na razie nie ma wysłałam maila,może odpisze jak dojdzie.Dziś się tu zalogowałam i marnie się poruszam:)a kicia przychodzi na kolanka?:)Mieszkam razem z siostrą i razem dyskutujemy o kici jej też tak bardzo się podoba no i ten charakter!:)
Ostatnio edytowano Pt kwi 02, 2010 16:18 przez anusia27, łącznie edytowano 1 raz

anusia27

Post » Pt kwi 02, 2010 16:12 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Szarotka jest u Kianit, ale jesteśmy prawie sąsiadkami - dzieli nas kilka osiedlowych uliczek
do mnie na kolana nie przyszła, z mamą Kianit śpi
proponuje napisać PW do Kianit, będzie wieczorem to napewno się skontaktuje

przeczytałam i widzę, że źle napisałam
Szarotka na kolana do mnie nie przyszłą sama
ale zgarnięta z podłogi przesiedziała mi na kolanach pół wieczoru pięknie mrucząc
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pt kwi 02, 2010 16:33 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Killatha,masz pw.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt kwi 02, 2010 17:20 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

była u mnie przed chwilką Kianit
niestety dzisiaj nie odpowie na żadne maile ani pw, nie ma internetu
a miała trochę zbyt mało czasu żeby posiedzieć u mnie

w końcu jak w domu ma się takie cudne koty to do domu wraca się bardzo chętnie i szybko ;)

Killatha

Post » Pt kwi 02, 2010 21:33 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Internet powrócił. Już jestem.
Muac :1luvu: :1luvu: :1luvu: Po prostu zrobiłaś dziewczynce portfolio :ryk:
Ostatnio edytowano Sob kwi 03, 2010 16:49 przez kianit, łącznie edytowano 1 raz

kianit

Post » Pt kwi 02, 2010 21:41 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Tak, dom niewychodzący byłby idealny. Mimo że została wzięta z podwórka, Szarotka wcale nie usiłuje tam powrócić. Takie zamiary z początku miała moja rezydentka Wrzawa (szczegóły wkrótce), a objawiało się to próbami robienia podkopu pod drzwiami balkonowymi :evil: Na szczęście szybko jej przeszło i okno pozostało na miejscu.
Ostatnio edytowano Sob kwi 03, 2010 16:50 przez kianit, łącznie edytowano 2 razy

kianit

Post » Pt kwi 02, 2010 22:00 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Szarotka nie przychodzi sama na moje kolana, ale... w jej oczach jestem osobą, która ufundowała takie atrakcje jak:
- wielokrotne wizyty u weta,
- wpychanie tablet i niewiele lepszej biostyminy,
- czyszczenie uszu,
- mordowanie pcheł (środek nie pachnie zbyt pięknie),
- itp.
Natomiast kotka chętnie zalega na kolanach mojej matki, śpi w jej łóżku, pozwala się jej nosić na rękach i pięknie mruczy. Wzięcie kotki na kolana nie jest problemem dla nikogo -wystarczy się schylić i podnieść.
Ostatnio edytowano Sob kwi 03, 2010 16:50 przez kianit, łącznie edytowano 1 raz

kianit

Post » Pt kwi 02, 2010 22:17 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Myślę, że Szarotka tęksni za kocim towarzystwem (może być też psie). Z przyniesionym przeze mnie na próbę Parszywkiem relacje ma dobre. Dowód pod spodem - zdjęcia robione na szybko, bo fotograf był bardzo zdziwiony (Parszywek nie jest uosobieniem otwartości i wdzięku).

Obrazek
Obrazek

Moje zdziwienie bierze się też stąd, że koty na zdjęciu się dotykają. Tylko raz widziałam, jak Parszywek spał, dotykając Wrzawy. Była wtedy awaria centralnego ogrzewania i temperatura znacznie spadła. Kiedy tylko ociepliło się w mieszkaniu, relacje moich kotów się ochłodziły. :?
Ostatnio edytowano Sob kwi 03, 2010 16:51 przez kianit, łącznie edytowano 1 raz

kianit

Post » Sob kwi 03, 2010 15:49 Re: Zabrze- Szarotka o kocim spojrzeniu. Czy wypatrzy sobie dom?

Pudełko było co prawda dla Szarotki, ale wcześniej zapakował się Parszywek.

Obrazek

I jeszcze dylematy świąteczne Szarotki.
Bawić się czy nie bawić?
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kianit

[poprzednia][następna]