^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 01, 2010 14:19 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

_kathrin pisze:
Never pisze:
_kathrin pisze:Umarł kot przywieziony dla mnie spod Palucha.

Umarł nad ranem. Sekcja wykazała potwornie zmienione narządy wewnętrzne. Chyba łatwiej wymienić co nie było paskudną masą.
Wątroba, nerki, trzustka, płuca. Nie miał najmniejszych szans [*]

8O
nie wierzę....

:(

a czy mozesz powiedzieć co mu było? będa mnie pytac o niego.... To był fantastyczny kot, taki kochany i grzeczny....

Napisałam PW.
Na to pytanie mogłaby odpowiedzieć histopatologia.
Zmiany mogły mieć podłoże nowotworowe, bakteryjne...
On na wolności nie pożyłby długo, może parę tygodni, stres przelał szalę.
Nie udało się zatrzymać biegunki.
:cry:

:crying: Żyć mi się odechciewa.

Kasia czy ja też mogłabym to pw ze szczegółami. To mnie p. J prosiła o znalezienie mu kąta. Będę musiała jej to jakoś powiedzieć :cry:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw kwi 01, 2010 14:32 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

alareipan pisze: :crying: Żyć mi się odechciewa.

Kasia czy ja też mogłabym to pw ze szczegółami. To mnie p. J prosiła o znalezienie mu kąta. Będę musiała jej to jakoś powiedzieć :cry:

Napisałam PW. Tam jest tylko bardziej szczegółowy obraz wyników sekcji. Chciałam oszczędzić smutku czytającym :(

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Czw kwi 01, 2010 21:03 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

Czy kocurek z Bródna jeszcze jest w lecznicy?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw kwi 01, 2010 21:11 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

Agneska pisze:Czy kocurek z Bródna jeszcze jest w lecznicy?

Kurna, JEST!

_kathrin

Post » Pt kwi 02, 2010 19:24 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

Ekhm, ja w kwestii formalnej - chciałam złożyć skargę/zażalenie/reklamację :twisted: . Dostarczony mi tymczas nie dał się zbadać :twisted: . Szczegóły w moim wątku, zapraszam :ryk: .
No i wszystkim członkom i sympatykom JOKOTA życzę, wraz ze stadem, wesołych i pogodnych świąt ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt kwi 02, 2010 19:42 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

Alix, zaraz pędzę do Twojego wątku. Bo jak każesz zabierać reklamowany towar, to plan B musimy szykować. :wink:

Kocur i kotka z Bródna już w swojej piwnicy. Kocur popylał aż się kurzyło. :lol:

A teraz zaczynam temat, który czaił się, ale już dojrzał do absolutnej konieczności wkroczenia do akcji. Pod Serockiem mieszka pani, która kocha koty. Tak można zacząć opowieść... I jak każdej dobrej duszy - okoliczni mniej zakochani w zwierzętach podrzucają coraz więcej zwierząt. Bo to tak fajnie przyjechać na wakacje, na letnisko, wziąć ze sobą kotka, a jeszcze lepiej parkę :twisted: , a potem jak się wraca na zimę do miasta - to zostawić. Przecież to kot, to sobie poradzi, prawda? Chałupy w okolicy full wypas, kasy nie brakuje, ale serca zdecydowanie brakuje.

I tak pani M. zostaje w swoim domu jedyna w okolicy na zimę i schodzą się do niej wszelkiej maści porzucone sieroty, żeby się ogrzać i dostać coś do jedzenia.

Teraz kotów jest kilkadziesiąt. Część była wysterylizowana w zeszłym roku, niestety dojrzało trochę młodych. :evil: Dzisiaj zobaczyłam kilka kociaków. Jeszcze karmione przez kotki, malutkie.
Dzisiaj też zabrałam na sterylkę 3 podrostki-kocurki i kotkę w ciąży. To powinien być koniec z kocurkami.

Za to ile jest niewysterylizowanych kotek? Ponad 20. Do doliczenia.
Umówieni jesteśmy za 2 tygodnie z lecznicą. Najprawdopodobniej pojedziemy z Piotrem568 na dwa samochody, żeby zgarnąć ile się da od razu. Bo dojazd poza Warszawę w ciągu tygodnia trudniej zorganizować. Mam nadzieję, że w ciągu jednego weeendu uda się wysterylizować maksymalnie dużo.

Nie wiem jakie ikonki można by tu wstawić, aby oddać mój stan ducha obecnie. Chyba jestem nieco podłamana tym, co widziałam. Przestaję mieć dzisiaj siłę do konstruktywnych rozwiązań. :oops:

Acha, i żeby nie było wątpliwości: przy tylu gębach do wyżywienia pani M. już nie wyrabia z "obrządkiem". Finanse padły.

Jakby ktoś miał nadwyżki jedzenia, odżywek, witamin, czegokolwiek - to tam wszystko zostanie wykorzystane.
Obrazek

Agneska

Post » Pt kwi 02, 2010 20:06 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

Cieszę się Agnieszko, że zaczęłaś ten temat.
Szarpiemy się z tym od dłuższego czasu.

Z tego domu zabrałyśmy już jeden miot. W Sylwestra. Kaprys, serotoninka, seidhee to stąd pochodzą wasze kociaki.
Do wzięcia będę niebawem dwa mioty, na razie są za małe.

Będziemy bardzo potrzebować pomocy, sami nie ogarniemy finansów. Koty potrzebują DT,DS.
Większość z tych kotów jest nosicielami kk, aż dziw, że nie przypałętało się nic gorszego.

_kathrin

Post » Pt kwi 02, 2010 21:30 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

:cry:
nawet wyobraźni mi brak co tam zastałaś Agnieszko!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 03, 2010 21:39 Podziękowania i życzenia

jopop pisze:Witajcie.

Nie, nie wróciłam...

Nie odczytam priwów, nie przejrzę co się dzieje, nie będę też zaglądać czy ktoś coś odpisał. Myślę o Was i kotach stale, ale nie jestem gotowa by tu wrócić. Jeszcze nie czas...

Zalogowałam się, by mieć do Was bardzo prywatną, zupełnie niekocią prośbę - nie chciałam obciążać kolejną sprawą JoKota.

Otóż 28 marca moja Babcia Wanda (nota bene właścicielka Kota Romka, jednego z kotów Ewy, od których na dobre zaczęła się moja działalność na forum...) będzie mieć 87 urodziny. Moja Mama bardzo chciałaby je jakoś wyjątkowo uczcić, sprawić Babci jakąś niezwykłą przyjemność. Wymyśliła - poproszenie internautów o maile z życzeniami. Dla mojej Babci komputer jest dość enigmatyczną maszyną, sądzę, że nawet kilkadziesiąt maili z życzeniami dla Niej byłoby czymś faktycznie niecodziennym i przyjemnym.

Jeśli więc ktoś z Was miałby ochotę sprawić przyjemność Babci, Mamie i mnie - proszę o wysłanie życzeń na adres: urodziny_wandy_87@onet.pl

Wszystkie listy pokażemy Babci na ekranie, a potem chyba wydrukujemy na ładnym papierze i zrobimy z nich album.

Dziękuję!

Odzywam się w wątku JoKota, bo wiem, że znajdę tu wielu przyjaciół - bardzo jednak proszę nie róbmy offtopa. Jeśli ktoś ma ochotę na kontakt ze mną - zapraszam ;) Dawny adres i telefon działają ;) Ten wątek zostawmy JoKotowi do działań :) Jestem z Was bardzo dumna, moi kochani! I trzymam kciuki!

Ściskam wszystkich Bliskich mi kociarzy!

Jopop - Aśka

Ponownie zalogowałam się na moment, by podziękować wszystkim, którzy zechcieli wysłać maila. Sprawiliście nam wszystkim bardzo dużo radości, dziękuję! Przekazuję też najserdeczniejsze pozdrowienia od mojej Mamy i Babci.

Przy okazji - chciałam Wam wszystkim życzyć spokojnych, rodzinnych Świąt.

Pozdrawiam i ponownie znikam, jak ktoś ma ochotę, to wie jak mnie znaleźć :)

Powodzenia!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie kwi 04, 2010 18:30 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

Witaj :1luvu:
życzę Tobie z moimi kociastymi tylko radości i spokoju .Nie tylko w święta ale i na co dzień :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 04, 2010 21:26 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

ASK@, a jak Twoje koty?
Obrazek

Agneska

Post » Pon kwi 05, 2010 14:22 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

Agneska pisze:ASK@, a jak Twoje koty?

Angel i Pingusia przestali wymiotować i zaczeli jeść. Bianka ostatni raz wymiotowała wczoraj, teraz własnie zjadła trochę. Ale od wczorajszej nocy Rudzik ma objawy pozostałych.Reszta trzyma sie jakoś.I niech tak zostanie.
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 05, 2010 17:46 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

bosh, czasem mi rece opadaja. dlaczego ludzie sa tacy wredni?
ale matka natura juz planuje, jak sie nas pozbyc. :(
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Wto kwi 06, 2010 14:40 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

Jest akcja do zrobienia!

W okolicach Małej na Pradze, zostały porzucone dwa dorosłe, domowe koty. Trzeba je przejąć na kastracje/sterylizacje. Jeden jest miły i podchodzi do ręki, drugi (długowłosy, szary) mocno przestraszony, trzeba łapać w klatkę.
Karmicielka zobowiązała się je na krótkie DT umieścić w swojej łazience, ale to bardzo awaryjnie.
Będzie jej trzeba pomóc z ogłoszeniami.
Jeśli ktoś ma czas jutro, przyłączę się do akcji.

Gdzie są nasze klatki-łapki?

_kathrin

Post » Wto kwi 06, 2010 15:15 Re: Grupa ^JoKot^ - potrzebni kierowcy i łapacze!

Klatki są u mnie.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

[poprzednia][następna]