K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 31, 2010 18:45 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

BarbAnn pisze:
markopolo00 pisze:Niech się już ten pi………… miesiąc skończy
Mój Mruczuś na niewydolność nerek
:(

nie
tylko nie Mruczuś

ja też protestuję! Mruczuniu, no przecież odpuść sobie chorowanie :( jakie rokowania?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro mar 31, 2010 21:50 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Karaluszku, daj znać co z Rysią, bo Ty pewnie znasz więcej szczegółów od wislackiegokota.

Vega29, transporter już u Anny09, wraca do Ostródy, Kropka pojechała do domu, piękna, olbrzymia kotka :1luvu:

Jutro Dymitr wraca do siebie. W piątek musimy odstawić ogony z Agamy za Zielonki i jedną pod kościół w Prokocimiu.
W Święta wislackikot ma dyżur transportowy, mam nadzieję, że spokojny, najbardziej obawiam się, że Rysia coś może wymyśleć, reszta wygląda ok

Tweety

Post » Śro mar 31, 2010 23:55 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Rysia na pewno nie czuje się gorzej, a może nawet odrobinę lepiej. Nie gorączkuje (u weta 38,2). Od czasu kiedy jest u mnie nie zaobserwowałam ataku duszności oprócz krótkiego momentu wczoraj po zastrzyku. Je samodzielnie i nawet dość chętnie - wsunęła dziś po kolei mleczko z żółtkiem, małego gerberka indyczego i sporą porcję mleczka z convem, przegryzając po drodze chrupkami. Widać, że przy jedzeniu się męczy, nic dziwnego, skoro oddycha samymi szczytami płuc (opinia dr Ch. po obejrzeniu rtg). Dzisiejszy wysłuch może odrobinę lepszy niż wczorajszy, płyn się w płucach nie zbiera. Kontynuujemy leczenie - Lincospectrin + Catosal podskórnie, oprócz tego Interferon. Jeśli nie zajdzie nic niespodziewanego kontrola u Chwastowskiego za tydzień. Ewentualna kontrola rtg za 2 - 3 tygodnie. Na razie nie ma potrzeby wykonywania badań krwi.
Ogólnie kicia jest słabiutka, prawie cały czas leży i podrzemuje, ale rusza się do jedzenia i troszkę się myje. Nie wykazuje najmniejszej ochoty do opuszczenia klatki, chyba czuje się w niej bezpiecznie.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Czw kwi 01, 2010 0:07 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Korzystając z okazji zabrałam do KV także Melvinka króliczka, który wczoraj w nocy wyciął mi numer w postaci nagłej biegunki. Dałam mu Nifuroxasyd i pomogło, ale jak była okazja to pokazałam doktorowi Ch. Obejrzał, osłuchał i powiedział - "o, to taki drugi Kamyczek? To już go lubię :) "
Melvinek ok, Nifuroxasyd wystarczy.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Czw kwi 01, 2010 9:41 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Dymitr już na wolności, bardzo dziękuję Wiślackiemu za jej mu zwrócenie i wszystkim zaangażowanym w jego oporządzanie i w zdobycie numeru do Pani Działkowej. Podobno D. pobiegł jakby mu ktoś soli na ogon nasypał. :)
Mój TYMCZAS Gatto zyskał nowy przydomek BARON.
Mój telefon się serwisuje nadal.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw kwi 01, 2010 9:43 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

lutra pisze:Dymitr już na wolności, bardzo dziękuję Wiślackiemu za jej mu zwrócenie i wszystkim zaangażowanym w jego oporządzanie i w zdobycie numeru do Pani Działkowej. Podobno D. pobiegł jakby mu ktoś soli na ogon nasypał. :)
Mój TYMCZAS Gatto zyskał nowy przydomek BARON.
Mój telefon się serwisuje nadal.

Wcale mu się nie dziwię :ryk:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw kwi 01, 2010 9:55 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

a dzisiaj do domu idą Borys z Gagą oraz Toro :)

Tweety

Post » Czw kwi 01, 2010 9:57 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:a dzisiaj do domu idą Borys z Gagą oraz Toro :)

A Kikur nadal czeka...... :(
Obrazek

miszelina

Post » Czw kwi 01, 2010 10:00 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

miszelina pisze:

bo to nie te domy były ...

Kto brał z kotowozu kontener, w którym były 2 paczki ulotek, jedne kocie i jedne psie a przynajmnjei czy ktoś wie gdzie te ulotki są teraz? Pilne!
Ostatnio edytowano Czw kwi 01, 2010 10:06 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Czw kwi 01, 2010 10:01 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Miałam maila w sprawie murki, przekierowałam na Miszelinę.
Dom z dziećmi 7 i 10 lat (ta Pani już raz pisała)...
Może sprzedasz kikurowskiego ...
Dziewczyny, czy on nadal krzywi główkę w wiecznym zdziwieniu? Bo jeśli nie, to może nie trzeba o tym pisać, to może ludzi zniechęcać...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw kwi 01, 2010 10:08 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:
miszelina pisze:

bo to nie te domy były ...

Kto brał z kotowozu kontener, w którym były 2 paczki ulotek, jedne kocie i jedne psie a przynajmnjei czy ktoś wie gdzie te ulotki są teraz? Pilne!

w poniedziałek na szczepieniu na kocimskiejv- widziałam transporter z ulotkami w środku koło stołu z lewej strony.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Czw kwi 01, 2010 10:14 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

lutra pisze:Miałam maila w sprawie murki, przekierowałam na Miszelinę.
Dom z dziećmi 7 i 10 lat (ta Pani już raz pisała)...
Może sprzedasz kikurowskiego ...
Dziewczyny, czy on nadal krzywi główkę w wiecznym zdziwieniu? Bo jeśli nie, to może nie trzeba o tym pisać, to może ludzi zniechęcać...

Tak, nadal krzywi.
Po 20 kwietnia pójdzie do kastracji, przed kastracją go raczej nie wydam, bo to mógłby być za duży stres na raz.
Obrazek

miszelina

Post » Czw kwi 01, 2010 10:37 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

mnie sie wydaje, ze Murka by sie odnalazla z dziecmi.
Ona potrzebuje duuuuzo uwagi i zabawy!
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw kwi 01, 2010 10:40 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

kosma_shiva pisze:mnie sie wydaje, ze Murka by sie odnalazla z dziecmi.
Ona potrzebuje duuuuzo uwagi i zabawy!

Popieram przedpiśczynię :D
Obrazek

miszelina

Post » Czw kwi 01, 2010 10:47 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:Kto brał z kotowozu kontener, w którym były 2 paczki ulotek, jedne kocie i jedne psie a przynajmnjei czy ktoś wie gdzie te ulotki są teraz? Pilne

część "jak pomóc bezdomnym kotom" poszła do galerii, bo na Chocimskiej już nie było.
żadnych psich nie widzieliśmy, ale wszystko co było, zostało odstawione na Chocimską..

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

[poprzednia][następna]