Mam Problem z kotem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 29, 2010 16:26 Re: Mam Problem z kotem

Stało się coś czego bym się nie spodziewał, Dziś w nocy zdechł Wiktor, pies który był u rodziców w Wałbrzychu, a teraz był u nas, od środy nie miał apetytu itd. identyczne objawy jak u fifki. Także podejrzewam, że to raczej umyślne otrucie, z tym że moja suka chodziła wszędzie razem z wiktorem a jej nic nie jest. Podejrzewam jeszcze inną możliwość, może suczka jest nosicielem jakiegoś chorubska. Rodzice zadzwonili że zdechł i było już za późno na pobranie krwi. Czy macie jakiś pomysł czego to mogą być objawy?wet w Wałbrzychu stwierdził, że to zatrucie tylko nie wie czym.
Także wspólne objawy jakie wystąpiły u kota i psa:
-Apatia
-brak apetytu
-brak pragnienia
-ogólne osłabienie organizmu
- początkowo problemy z chodzeniem później niemożność wstania
-wymioty
-ciężki oddech
- chęć leżenia na zimnej powierzchni kot na płytkach i panelach a pies na balkonie
Jak macie jakieś pomysły to piszcie

imperator

Od: Sob mar 20, 2010 16:15

Post » Pon mar 29, 2010 21:13 Re: Mam Problem z kotem

No , ale tragedie! Z tego co wiem choroby psie nie przenoszą się na koty i odwrotnie. Nie możesz winić suczki za całe zło. Nie ukrywam , że podejrzane to się wydaje. Chyba przyjrzałabym się jednak sąsiadom.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon mar 29, 2010 21:36 Re: Mam Problem z kotem

zadam głupie pytanie:czy Twoi sąsiedzi skarżyli się na Twoją suczkę albo na psa rodziców kiedy był u Ciebie?
oskarżenie mogło być kompletnie urojone,ale doprowadziło do tego że któryś z sąsiadów wziął na cel suczkę albo oba psy nie przejmując się czy inne zwierzę[czy nawet człowiek,bo nie wiadomo czym zatruła się kotka i pies rodziców,prawda?].
szkoda że pobranie krwi bądź autopsja nie wchodzi w grę.nie wiadomo czy substancja przez którą umarły zwierzątka nie zaszkodzą człowiekowi...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pon mar 29, 2010 21:55 Re: Mam Problem z kotem

Bardzo przykra sprawa...Chyba ktos do tego reke przylozyl - tak to mi sie od samego poczatku zdawalo.Ciezko kogos podejrzewac - ale tak to niestety wyglada. :cry:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro mar 31, 2010 15:37 Re: Mam Problem z kotem

Tak szybko postępująca choroba u zwierzaków innych ras i te same objawy??? Trochę to dziwne 8O

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro mar 31, 2010 21:24 Re: Mam Problem z kotem

Tak więc pozostaje podtrucie, już rozmawiałem z sąsiadką która ma zwierzaki i jest w szoku. Też przyjrzy się sąsiadom. Tylko zastanawia mnie jedno skoro zostały podtrute to dlaczego (na szczęście) mojej suczce nic nie jest, skoro chodziła razem z Wiktorem i była prawie cały czas na dworze? EH nie daje mi to jakoś spokoju...

imperator

Od: Sob mar 20, 2010 16:15

Post » Czw kwi 01, 2010 12:53 Re: Mam Problem z kotem

Mysle, ze mogla to byc tez zatruta mysz lu b szczur i on nie miala z tym czyms kontaktu a tamte dwa zwierzaczki owszem? Tez nie wiem co o tym myslec - przykre to bardzo...

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia]