Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
puss pisze:jeśli to jest zły dział, to proszę o przeniesienie na K-Ł, ale pomyślałam, że tutaj więcej osób będzie mogło wypowiedzieć się w temacie.
puss pisze:gdy zaczynałam moje poczynania na forum miau, nie miałam pojęcia co to FIV czy FeLV, i gdy kot miał wykryty FIV, to była to tragedia i sprawa poruszała masę osób (Tygrys z Bydgoszczy [']). testy były stosunkowo drogie (ok. 100 zł) i niewiele osób decydowało się je robić. Obecnie jest tak, że właściwie każdy kot z ulicy, ze schroniska, który ma trafić na tymczas lub już do DS, ma robione testy. wiele kotów przez to ma problemy ze znalezieniem domu i bardzo długo czeka...
Jak wiele osób na forum zrobiło testy swoim domowym futrom zabranym rok, dwa, trzy lata temu ze schroniska czy z ulicy? czy jeśli robimy testy tymczasom, to czy nie warto przeprowadzić ogólnopolskiej akcji testów na naszych własnych rezydentach? boję się tylko wyniku takiej akcji, żeby nagle wiele kotów nie straciło domów. a może nagle okaże się, że mamy same białaczkowce i FIVowce...
ja miałam zabrać na tymczas Płaczusia z Zielonej Góry, i teraz okazuje się, że Płaczuś ma białaczkę. Czy to dla mnie problem? Nie. Miałam kota z FIVem i nie straszne mi to. Ale przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie narazi własnych kotów na mieszkanie z tymczasem, który ma białaczkę, prawda? A co jeśli któryś z moich kotów złapał FIV od Domino [']?
jakie są Wasze przemyślenia na temat testów na FIV i FeLV? Może warto napisać do producenta żeby obniżyć ceny jeszcze bardziej (obecnie w mojej lecznicy 65 złotych) żeby można było przebadać wszystkie nasze futra i żeby było łatwiej znaleźć DT i DS?
Sylwka pisze:Myślę dokładnie tak jak Jana. Gdyby testy były tańsze to warto by było testować wszystkie koty. Lepsza jest wiedza niz niewiedza.......
mziel52 pisze:Przy FIV niestety dobrych szczepień nie ma.
galla pisze:.....Ochcia dziś ma testy ujemne (2 pod rząd). Ale Lucek ma nadal dodatnie (już trzeci).....
PcimOlki pisze:galla pisze:.....Ochcia dziś ma testy ujemne (2 pod rząd). Ale Lucek ma nadal dodatnie (już trzeci).....
Wyzdrowiała? To możliwe?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, sylwiakociamama, Wix101 i 143 gości