Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 21:28 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Ja-Ba pisze:Izo, nie wiem co z Patryczkiem 8O 8O 8O

No Patryczek kaleką nam chyba został Janeczko. Tak mi przykro. :( Jakiś koci drań mu to zrobił. :evil: Sam Patryczek walczył jak lew i przyszedł do nas ale juz z jednym tylko oczkiem i raną po ropniu. :( Jak go zobaczyłam to serce mi sie podniosło do gardła i łzy w oczach staneły. :( Rana juz prawie wygojona. Przemywamy. Oczko zakraplamy i podajemy antybiotyk. Rusza gałką oczną ale niewiele tam zostało. Samopoczucie ma dobre.Tuli sie. Nawet barankuje czasem. Apetyt wielki, ale jak na niego patrzę....Tak strasznie mi go żal. :(
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto mar 30, 2010 21:36 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Mój śliczny Patryczek :(
Mam nadzieje że go już przynajmniej oczko nie boli.

Izo, mnie mało na Twoim wątku bo przybyło mi własnych kotów i kłopotów w związku z tym, bardziej też jestem na wątkach konińskich, schroniskowych.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto mar 30, 2010 21:37 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Masz rację Megana niedosypianie jest okropne. :| Odbija sie na wszystkim.
Z ta pasją to nie całkiem tak. Praca w oleju tym różni sie od akrylu ze to tzw.farba mokra. Czyli długo schnie.Nie wysycha zaraz jak akryl.Akryl to farba wodna. Farby olejne sa na bazie oleju. Problem tkwi w szczególach. Jak chcesz coś uzyskać musisz naładać farbe na farbę póki jest mokra. Jeśli juz wyschnie to nic z tego nie bedzie. Z kolei jak coś popsujesz i chcesz poprawić musisz czekać aż wyschnie zupełnie, bo żadne patenty nic nie dadza. Trochę to skomplikowane ale efekt jest lepszy. :)
No polarki to jasne ze by sie przydały na jesien aby mozna było zagospodarować wcześniej w budkach...ale to znowu koszty.. :|

iza71koty

Post » Wto mar 30, 2010 21:40 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Ja-Ba pisze:Mój śliczny Patryczek :(
Mam nadzieje że go już przynajmniej oczko nie boli.

Izo, mnie mało na Twoim wątku bo przybyło mi własnych kotów i kłopotów w związku z tym, bardziej też jestem na wątkach konińskich, schroniskowych.

Pewnie jest to dyskomfort dla niego. Wiadomo. Co dwa oczka to nie jedno. :( Tym bardziej ze z czasem moze sie przez to osłabić drugie oczko. Myślę ze go nie boli. Pozwala sie dotykać. Zakraplać. Jest spokojny. :) Nie wykazuje bólu czy agresji.Chyba sie pogodził....Wiem ze masz masę pracy, czytałam. Dobrze ze wpadniesz choć na chwilke... :D

iza71koty

Post » Wto mar 30, 2010 21:42 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Megana , Aglo Pięknie Dziękujemy Wam Dziewczyny za wpłaty na Wirtualne Adoptusie. :D Wpłaty dzisiaj dotarły na konto. Dziękujemy z Całego Serca. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Śro mar 31, 2010 11:59 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

iza71koty pisze:Zezolcia

Weż mnie pod Wirtualną Opiekę

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Pokochaj Zezolcię .....

Obrazek

iza71koty

Post » Śro mar 31, 2010 12:02 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Witam się pięknie :1luvu:
Mało ,bardzo mało czasu w tym tygodniu ,bo święta depcą po piętach i muszę uciekać....!!!
IZA.....posłałam moim Adoptusią na święta coś ekstra .....kup im ode mnie to co najbardziej lubią lub to czego potrzebują.....wiem że to i tak nic w porównaniu do potrzeb.

Wymiziaj Honoratkę i Dinę :1luvu:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Śro mar 31, 2010 12:37 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Hopsam popołudniowo!

Moje Adoptusie jeść muszą. Jak się ma Serafinek? No bo Boguś Powsinoga wrócił :lol:

Piękna wiosna za oknem. Dobrze, że mam balkon, bo póki co to jedyna szansa na wyjście :mrgreen:

Antos rośnie, z każdym dniem robi się coraz ładniejszy :1luvu: .

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Śro mar 31, 2010 12:38 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

ROZLICZENIE ZA MIESIĄC MARZEC 2010 R.

1. od Megany dla Negritki - 30 zł
2.od Marmotki dla Szarusia - 20 zł
3.od Aksamitne_Futerko dla Ogonka - 20 zł
2.03.od Ja-by dla Trusi, Patryczka, Rybci, JP - 100 zł
2.03.od Wnusi i Kluska dla Sary i Halinki - 40 zł
2.03.od Afatimy dla Nikusia i Malinki - 50 zł
2.03.od Cindy dla kotków - 76.56 zł
2.03.od Iwety dla Murzynki i Teodorka - 40 zł
3.03.od Panikoty dla Szarusi - 20 zł
5.03.od Malgosiab dla Martinka, Puchacza i Dominika - 60 zł
5.03.od Anna3 dla Jacka i Wacka - 50 zł
8.03. od Bemki dla Księżniczki - 25 zł
9.03.od Prosiaczki2 dla Oczka - 20 zł
9.03.od Cos_tam82 dla Celinki - 25 zł
11.03.Bazarek Afatimy od Kot-linki - 25 zł
11.03.Bazarek Afatimy od Fonja - 20 zł
11.03.od Keny dla Bajki - 30 zł
12.03.Bazarek Afatimy od Bemoli - 24 zł
12.03.Bazarek Afatimy od Mjs - 25 zł
12.03.od Hydra_pl dla Stefanka - 40 zł
13.03.Od Anakolady dla Niedżwiadka - 20 zł
15.03.od Serum dla Diny i Honoratki - 100 zł
15.03.Bazarek Izy od Dagmary-olgi - 20 zł
15.03.Bazarek Afatimy od Taizu - 26 zł
15.03.Bazarek Izy od Majki 2006 - 80 zł
15.03.Bazarek Izy od Narni - 20 zł
17.03.Bazarek Afatimy od Wiory - 25 zł
19.03.Bazarek Izy od KESSI 77 - 30.50 zł
19.03.Bazarek Izy od Dagmary-olgi - 15 zł
22.03.Bazarek Izy od Eski - 32 zł
22.03.od IZY&ANI dla Niuni i Czarnej Biedroneczki - 40 zł
23.03.od Maelen dla Clio i Aiszy - 60 zł
24.03.od Corrado dla Juniorka - 20 zł
26.03.Bazarek Afatimy od MIKUSIA - 40 zł
26.03.od Wiory i Mamy Joli dla Frani i Miłka - 40zł
30.03.od Megany dla Negritki - 30 zł
30.03.od Aglo dla Bogusia i Serafinka za kwiecień - 40 zł
Dodatkowo od NOT dla kociakow - 100 zł

Dziękujemy Wam Kochani z Całego Serca :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro mar 31, 2010 13:21 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Śro mar 31, 2010 12:41 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Satoru mam pytanie czy Twoja wplata na Szczurka nie powędrowała przypadkiem na stare konto? :roll: Mam tam wplatę na 20 zł :D ale w tej chwili nie mam wyciagu. Nie mam też podglądu internetowego w to konto. Czy masz moze nowy numer konta?
Ostatnio edytowano Śro mar 31, 2010 12:49 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Śro mar 31, 2010 12:49 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

serum pisze:Witam się pięknie :1luvu:
Mało ,bardzo mało czasu w tym tygodniu ,bo święta depcą po piętach i muszę uciekać....!!!
IZA.....posłałam moim Adoptusią na święta coś ekstra .....kup im ode mnie to co najbardziej lubią lub to czego potrzebują.....wiem że to i tak nic w porównaniu do potrzeb.

Wymiziaj Honoratkę i Dinę :1luvu:

O Matko no to ciesze sie ogromnie. :D Mamy kryzys totalny. :( Martwie sie dodatkowo, bo to koniec tygodnia. Większość Opiekunów zwykle wpłaca na poczatku miesiąca. Jak nie dotrą jakieś wpłaty, bedę miała bardzo poważny problem.Nie będzie za co kupić kociakom na te kilka dni. Niestety większość wplat moze dotrzeć dopiero po Swiętach. :( To też bardzo mnie martwi, bo sytuacja jest taka, że nikt przed Swietami mi nie pożyczy. Pytałam już.Wiadomo kazdy ma Rodzinę, każdy musi zrobic zakupy. Dodatkowo Maz wróci dopiero póżnym popołudniem w sobote. A w sobote nie mam co liczyć na zakupy bo trzeba je zrobić najpożniej w piatek.I to raniutko bo ludzie też wykupuja korpusy przed swietami.
Dziękujemy Ci Serum z Całego Serca :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociaczki oczywiscie wymiziam. Kupię im coś ekstra i powiem ze to od Ciebie :D

iza71koty

Post » Śro mar 31, 2010 12:59 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

aglo pisze:Hopsam popołudniowo!

Moje Adoptusie jeść muszą. Jak się ma Serafinek? No bo Boguś Powsinoga wrócił :lol:

Piękna wiosna za oknem. Dobrze, że mam balkon, bo póki co to jedyna szansa na wyjście :mrgreen:

Antos rośnie, z każdym dniem robi się coraz ładniejszy :1luvu: .

Wszystkie musza jeść Aglo. :) Kazdy czeka codziennie.Każdy z nich stawia sie o swojej porze i chce napełnić brzuszek przed kolejnym posiłkiem następnego dnia.
Ostatnio te posilki niestety mamy nieco skromniejsze. Jest mniej niz powinno byc. :( Pocieszam koty ze jeszcze będzie lepiej. Niech wytrzymaja jeszcze troszkę. :| Wkrótce bedzie rybka, bedzie nam lzej. Jedzonka będzie wiecej.Nic innego mi nie pozostaje....niestety.Zima nas wykonczyła. Nie mamy zapasów. Wszystko idzie z metra....Codziennie dużo.
Boguś był wczoraj normalnie. :D On tak ma jak juz wróci to jest juz i je codziennie. Kiedy załatwia sprawy potrafi sie nie pokazać przez kilka dni. Ale zawsze wraca. Serafinek czeka codziennie. :D Nie czeka teraz przy swojej bramie tylko blizej. Tam gdzie karmię JP i Miłkę.Zajada z wielkim smakiem. Z kociaków z tego miejsca ostatnio brakuje mi tylko Tajfuna.
Dobrze ze Antoś rośnie i ma się zdrowo.Kciuki dla Was Wielkie. :ok: :ok: :ok:

iza71koty

Post » Śro mar 31, 2010 13:12 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Tak wiec Kochani mamy juz zaliczone w tym roku dwie sterylki i trzy kastracje. :D NOT jest szybka jak błyskawica, :D wiec mam nadzieję ze szybciutko załatwimy sprawy i nic juz pilnego nas nie zaskoczy, tak jak to było w ubiegłym roku. Pamietacie ten szał sterylkowy na Teczy????Ciezko było.Bardzo cieżko. :( Po Teczy pozostaje wielki zal i smutek. Rozpacz... :cry:
Kiedy uporamy sie ze sterylkami pomyslimy jak rozwiazać sprawe kociaków z Teczy, aby nikt na tym nie ucierpiał.
Potem trzeba sie bedzie zajać jakimś konkretnym przygotowaniem do jesieni i zimy. Zarówno w kwestii karmy jak i porzadku w sprawach budkowych. Tak aby kolejna zima nie była juz taka tragedia i zaskoczeniem. :)
Oczywiście jeśli w sezonie któraś z Was bedzie miała mozliwość załatwienia gdzieś polarków za grosze bedziemy bardzo wdzieczni. :D I prosze odkladajcie dla nas. Napewno jesienia beda bardzo potrzebne. :D
Ja jeszcze chciałam zapytać Iwetko w sprawie suchej karmy. Jak wygląda sytuacja i czy byłaby nadzieja dla nas na jakiś zakup potem???Lub w trakcie sezonu???

iza71koty

Post » Śro mar 31, 2010 13:27 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

sie witam
ciag dalszy sniegu z deszczem plus okropna wichura i cale 5stopni :evil:
Niunia szaleje i wydrapuje okno :roll: wariatka w ta pogode na dwor chce sie wybrac :roll: :wink:
wszytkie stwory powrcily do zycia przez ostatnia poprawe pogody,a tu taki zonk i znow zima nam wraca :roll: (wczoraj jak szlam do pracy to szczurzysko mi droge przebieglo.ale byl ogromniasty 8O )pewnie tez go ta pogoda milo zaskoczyla, zreszta jak nas wszystkich.

choinka ja teraz nie dam rady niic ekstra doslac
ale moze juz niedlugo pojade do domu to cosik wiekszego sie zorganizuje :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro mar 31, 2010 14:32 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Wiem Wioruś. :) Każdy ma cięzko. :| Przednówek. Po zimie .Teraz jeszcze Swięta. Mnie to akurat specjalnie nie wzrusza, ale chodzi mi o nie. Zebym miała z czym do nich pojść. Zeby nie było jak kiedyś, ze łzy w oczach , mało jedzenia, nie ma jak podzielic a one patrza człowiekowi w oczy w nadziei. Wtedy człowiek ma ochote zapaść sie pod ziemię a serce podchodzi do gardła.... :( Człowiek ma o tyle lepsza sytuację ze jak go nie stac , wielu rzeczy potrafi sobie odmówić i nie kupić lub kupić pożniej. Z kociakami jest gorzej....one tego nie rozumieja. Czekają codziennie.
Dodatkowo jest cieżko, bo skonczyły nam sie środki w Vivie. No i leżymy zupełnie jeśli chodzi o sucha karmę. :( Ta karma z Vivy to Ogromny Ratunek dla nas. Sa koty które nie rusza nic innego.Tak jak i sa takie które muszą dostac choć odrobinę puszki.Kiedy jest ryba jest lzej. Wiekszosć kotów ja uwielbia i wtedy mozna dać suchego odrobinke mniej. No ale narazie jest jak jest
.
:(

iza71koty

[poprzednia][następna]