XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon mar 29, 2010 11:27 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

po polskich wystawach FIFe/ FPL - taka wystawa, to jak baardzo duży pokaz :wink:
ale - KOTY PIĘKNE !!!
wystawcy, mimo przeżywania ze swoimi pupilami ich ocen, spokojni bardzo mili dla rozmówców

GRATULACJE DLA KOCICH FINALISTÓW :1luvu:
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon mar 29, 2010 18:37 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

Bardzo fajna wystawa...niesamowicie zyczliwi ludzie i fajniusia atmosfera.Koty piękne..tez wpisuje w moj kalendarz wystawy SKR a i wszyscy mamy zaproszenie we wrzesniu na Swiatówkę

pacysia

Od: Czw mar 02, 2006 17:37

Post » Pon mar 29, 2010 19:19 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

Ja byłam jako widz, ale powiem szczerze, że nie podobało mi się wiele rzeczy.
Owszem kotów było mało w proporcji do wielkości sali, także na pewno dla wystawców plus, ale dla zwiedzających sprawiało wrażenie pokazu kotów, a nie wystawy.No ale przynajmniej cena za bilet była też odpowiednia.
Przez jakiś czas przyglądałam się pracy sędziów i przyznam się, że zdziwiło mnie, że przy porównaniu sędzia nie odkaża rąk.
Tak samo dziwi mnie podejście niektórych hodowców, że trzymali koty na klatkach i pozwalali głaskać wszystkim, którzy mieli na to ochotę.
Widziałam kilka kotów zupełnie nie przygotowanych do wystawy, futra nawet nie były porządnie wyczesane, nie wspomnę już o śpiochach w oczach i żwirku w futerku 8O
Bardzo duży minus dla organizatorów za brak nazw ras przy numerkach na klatkach. Zwiedzający co chwilę musieli się dopytywać co to za rasa. Na pewno dla wielu hodowców też było męczące ciągłe odpowiadanie na te samo pytanie, bo widziałam kilka karteczek napisanych już długopisem z nazwą rasy :)
Zdziwiła mnie także odpowiedź jednego hodowcy na zadane przeze mnie pytanie, czemu wybrał tą federację? Otóż dlatego, że mniejsza konkurencja, łatwiej o tytuły i nie ma takich rygorów przy kryciach i miotach, tak brzmiała odpowiedź 8O nie znam się na przepisach WCF więc bardzo mnie taka odpowiedź zdziwiła.
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Pon mar 29, 2010 21:12 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

czy mniejsza konkurencja..na pewno nie...krycie i mioty takie same rygory jak w FIFE..poczytaj regulamin

pacysia

Post » Pon mar 29, 2010 21:17 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

To nie są moje słowa tylko pewnego hodowcy z WCF, regulamin WCF poczytam z ciekawości.
Obrazek

monitomi

Post » Wto mar 30, 2010 13:01 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

monitomi

... Widziałam kilka kotów zupełnie nie przygotowanych do wystawy, futra nawet nie były porządnie wyczesane, nie wspomnę już o śpiochach w oczach i żwirku w futerku ...

i myślisz, że to wynika przynależności do tej federacji ?

to popatrz na fotorelację z wystawy z Aten ...
/ po sfotografowanych sędziach , może wywnioskujesz z jakiej federacji TAK wyglądają koty ... na wystawie !!!/

http://www.ebiznesateny.friko.pl/koty/index.html

( o tym, że są tam koty z polskich hodowli , nawet już nie napiszę ... :( )

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Wto mar 30, 2010 14:06 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

łomatko!!!
te persy będą mnie straszyć po nocach 8O
nie do wiary, że ktoś te koty w ogóle wpuścił na wystawę :(

Puffy

Od: Sob cze 03, 2006 14:17

Post » Wto mar 30, 2010 14:37 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

Go!Go! pisze:monitomi

... Widziałam kilka kotów zupełnie nie przygotowanych do wystawy, futra nawet nie były porządnie wyczesane, nie wspomnę już o śpiochach w oczach i żwirku w futerku ...

i myślisz, że to wynika przynależności do tej federacji ?

a czy ja napisałam, że to zależy od przynależności do federacji? nic podobnego!! stwierdziłam tylko fakty.
Obrazek

monitomi

Post » Wto mar 30, 2010 15:39 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

koty były czyste..osobiscie to widziałam..zawsze moze zdarzyc sie spioszek..wystawa to nie 5 min tylko 8h a koty w tym czasie spią..wiadome jest tez to ze chodza do kuwetki...wystawiam koty na wystawach Fife i nie widziałam zadnej roznicy w przygotowaniu kotow do wystawy Wcf..zapewne bedzie relacja i fotki z wystawy...

pacysia

Post » Wto mar 30, 2010 16:47 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

No patrz to mamy inne odczucia.Byłam w oba dni i dodam, że do południa. A ile wystawa traw to wiem doskonale. Dodam, że ja nie byłam na wystawie sama tylko z kilkoma osobami i przy tych samych kotach rzucało nam się w oczy właśnie nie przygotowanie do wystawy.
I żeby sytuacja była jasna, ja nie napadam w żadnym wypadku na WCF, bo coś mi się wydaje, że tak mnie odbieracie. Piszę moje spostrzeżenia jako obserwator i nie o wszystkich kotach.
Obrazek

monitomi

Post » Wto mar 30, 2010 19:02 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

to zapewne moje koty z Fife były wsrod tych przygotowanych :))

pacysia

Post » Wto mar 30, 2010 21:48 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

W SKR jest sporo młodych hodowców/ wystawców, którzy przygotowali koty jak umieli i jak im sie wydawało, że powinno być. Każdy się uczy całe życie, więc kiedyś się nauczą. Ja jestem bywalcem wystaw obu federacji i to od lat i różne kwiatki spotyka się i w FiFe i WCF.

A generalnie zapraszam na nasze wystawy.

PS - nie wiem jak Pan sędzia, ale Panią sędzinę obserwowałam i ona ręce przecierała zwilżonym ręcznikiem, a jak nie miała ręczniczka to zmieniała dłonie.
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Śro mar 31, 2010 12:52 Re: XV i XVI MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 27-28.03.2010r CZĘSTOCHOWA

byłam widziałam ...

co do spostrzeżeń ''monitomi'' - napisze tak ...
1. koty na klatkach - wystarczy zerknąć do wątku <<Kłopoty zdrowotne po wystawie>> , kiedy zupełnie przypadkowo zostało wybrane kilka zdjęć z wystawy ...
raczej na wystawie WCF nie wyglądało to aż tak inaczej ... bo duża grupa kocich wystawców tak robi
2. brak nazw ras na klatkch - nie urasta do problemu, kiedy po hali wystawowej chodzi się z katalogiem w ręce i widząc kota - można dowiedzieć się z jakiej jest hodowli, kto go wystawia, jakich ma rodziców, w jakim jest wieku ...
katalogów chyba dla nikogo nie zabrakło :wink: ? bo organizatorzy je zapewnili ...
/ właśnie temu służy katalog, który nawet dla nie-hodowcy i nie-wystawcy jest czytelny z wyjaśnieniem skrutów zamieszczonym na początku /
3. przygotowanie kota do show - to wielka sztuka :) , której się wciaż należy uczyć i obserwować zmiany / bardziej widoczne to jest u psów - kiedy na nowy sezon , wchodzą nowe sposoby ciecia ... /
potrzeba doświadczenia, umiejętności, znajomości kosmetyków i ... możliwości podglądania pięknych kotów ...

a może ...
jak już jestem na jakiejś kociej wystawie - to zapamiętuję piękne koty i fajne wrażenia ?

ObrazekObrazek

Go!Go!

[poprzednia]