Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 12:49 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

i jeszcze piekna Emanuelka
czy ona ma cos z uszkiem?

57. EMANUELA 67/03/10

Emanuela to piękna koteczka - trikolor, do schroniska trafiła 26 marca, czyli stosunkowo niedawno. Mruczy jeszcze zanim się ją dotknie, niesamowity z niej pieszczoch, jest bardzo przyjazna. Na kwarantannie przebywa do 3 kwietnia, bardzo potrzebuje domku.

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto mar 30, 2010 13:04 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

a pani która je oddała niech ma najgorsze w życiu święta niech jej wszystko się pospuje a w plackach zakalec - najlepiej do końca życia!!!! głupia krowa!!!! wstrętny babsztyl!!! też ja ktoś kiedyś odda i mam nadzieję, że będzie jeszcze wówwczas na tyle sprawna, że przypomni sobie moment, w którym pozbywała się kotów. pewnie w wielkanoc do kościoła pobiegnie i do komuni pójdzie.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto mar 30, 2010 13:23 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

allegro uzupełnione
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto mar 30, 2010 19:20 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:
Pieczarka pisze:Napiszcie coś więcej o Sepii. Jaka jest w obsłudze. Czy wymaga na początek klatki.
Poszukam dla niej tymczasu.
Markopolo00 umieścił ją na krakowskim wątku Puchatkowa.

w obsłudze trudna, fucząca i niedotykalska, ale drapie raczej w wyniku stresu a nie jakiejś specjalnej agresji (musiałam głęboko wsadzić rękę do budka żeby mnie pacnęła łapką - jeszcze jej wtedy nie znałam no ale chciałam wydłubać ją stamtąd żeby zobaczyć w ogóle co to), najchętniej schowałaby się do mysiej nory, nawet jak dziś na chwilę wyszła na wybieg, zaryła się po uszy w kuwecie pełnej trocin i stamtąd spoglądał na mnie z wyrzutem a potem gdy tylko wyszłam z pokoju czmychnęła znowu do budki, z której nigdy nie wychodzi jak się jest w pomieszczeniu,
z charakteru trochę podobna do niebieskiej, która była w schronisku jakiś rok temu - Nadieżdy Iwanownej jak dobrze pamiętam, wzięliście ją na tymczas, tamta też była na początku taka niedotykalska panna (btw jak jest teraz ?),
co do klatki to nie wiem, zależy jakie miałaby zasięg w domu, tak żeby móc mieć z nią kontakt,
natomiast w klatce bez kryjówki, pudełka, budka itp. może wpaść w ciężkie przerażenie

Ja zabierałam Ruskę, czarnego persa i Wranglera. Wrangler ma się świetnie. Po kastracji w schronie miał zapalenie. W ranie były włosy. W uszach świerzbowiec. Ale to już przeszlość.
Czarny persik odszedł. Niestety był zbyt schorowany.
Ruska zamieszkała na wsi. Nie jest do końca oswojonym kotem. Mieszkała 3 miesiące zamknięta i po tym zaczęła wychodzić. barbAnn wysterylizowała ją i wyleczyła. Może nie każdemy podoba sie taka decyzja ale dla kota uważam że była najlepsza. Ona jest w swoim zywiole. Przychodzi na delikaten głaski przy karmieniu. Ma dom, schronienie, duzo przestrzeni. Uważam że była za stara na takie zmiany.
Sepia jest bardzo młoda więc powinna szybciej się przekonać do człowieka. Ty bardziej że jest syjaowata a to koty które lubią ludzi na wyłączność. Może też tak być że ilość kotów ją przytłacza. Ja teraz nie dam rady ale po świetach ją zabiorę. usze jeszcze skonsultować w jaki sposób ją trzymać. Czy w klatcce czy osobno w pomieszczeniu gdzie nie ma innnych kotów. U mnie dom nie jest za bardzo spokojny. Dzieci, psy, koty. Ona powinna tarfić do samotnej, spokojnej osoby. Takiej która jest stale w domu i z małą ilością zwierząt. Nie piszę tego zeby jej nie zabierać. Takie mam przemyślenia.
Jak ktos ma jakies uwagi, propozycje to piszcie.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Wto mar 30, 2010 19:59 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Sepia najprawdopodobniej poszla dzis do domu :)

ToraNeko

Od: Wto lut 16, 2010 17:25

Post » Wto mar 30, 2010 20:04 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

tzn.została adoptowana czy było tylko zapoznanie się?

Emanuela ma ucho jakby nagryzione przez coś/kogoś

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Wto mar 30, 2010 20:19 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Sepia jest piękna dlatego było nią duże zainteresowanie,
miała po nią przyjść Pani , która bardzo ją chciała zabrać pomimo jej pozornej dzikości.
Ta Pani ma dziecko i nie wiem jak Sepia zachowuje się do dzieci,
ale jak koty niektóre trafiają do dobrego domu to zmianiają się nie do poznania.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Wto mar 30, 2010 21:07 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Dajcie znać jakby wróciła. Jak się pojawi jakiś persik to też proszę napiszcie. Najlepiej w tym wątku.
viewtopic.php?f=1&t=88954&p=5800556#p5800556

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Wto mar 30, 2010 22:20 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Nowe ogłoszenia wystawione.
Nie wiem czy ściągać ogłoszenia Sepii? Bardzo proszę o potwierdzenie czy już na stałe zostaje w tym domku. Trzymam za to :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro mar 31, 2010 16:56 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

mahob pisze:Nowe ogłoszenia wystawione.
Nie wiem czy ściągać ogłoszenia Sepii? Bardzo proszę o potwierdzenie czy już na stałe zostaje w tym domku. Trzymam za to :ok:

Nic mi nie wiadomo zeby mial to byc tymczas. Jest normalnie wpisana jako adoptowana, byla przed zabraniem sterylizowana.

ToraNeko

Post » Śro mar 31, 2010 17:44 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

W okolicu bloku 62 przy oś Boh. Września Nowa Huta
zaginęła bura kotka czteroletnia sterylizowana charakterystyczne
ma końcówki łapek delikatnie rude i pręgę na gawie rudą
właścicielka prosi o pomoc w odnalezieniu
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro mar 31, 2010 18:48 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Adele i Marynarza mozna zdjac, sa juz w domach, a cudownej pieszczoszce Antosi mozna podmienic zdjecia.

ToraNeko

Post » Śro mar 31, 2010 19:22 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

ToraNeko pisze:
mahob pisze:Nowe ogłoszenia wystawione.

Nic mi nie wiadomo zeby mial to byc tymczas. Jest normalnie wpisana jako adoptowana, byla przed zabraniem sterylizowana.

całe szczęście że sterylizowana
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Śro mar 31, 2010 19:25 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

ToraNeko pisze:Adele i Marynarza mozna zdjac, sa juz w domach, a cudownej pieszczoszce Antosi mozna podmienic zdjecia.

mam nadzieje, ze Marynarz już nie wróci...
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Śro mar 31, 2010 22:08 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Zaznaczam sobie tylko wątek... i pozdrawiamy z Kenusią (kiedyś Brukselą)...
Kurcze te koty zasługują na najlepsze domki! Z dzikiego i nieufnego zmieniają się w megamiziaki!!!
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

[poprzednia][następna]