Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 29, 2010 18:19 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

wieści bardzo dobre, tylko ta kupa...... :roll: co to może być????????
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 29, 2010 18:21 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

tez sie nad tym zastanawiam..u mnie nie bylo takiego problemu..nigdy.. normalnie szok..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon mar 29, 2010 18:22 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

może to kwestia żwiru?

no bo jeśli kot sika poza kuwetą no to kłopot z pęcherzem, nerkami może być.
Ale kupa?
czy w takim przpadku kupę się bada? 8O

może żwir mu nie odpowiada.....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 29, 2010 18:26 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

juz sama nie wiem..ja uzywam u swoich kotkow Benek jasnoniebieski i Otkowi nie przeszkadzal..
moim kotkom zreszta tez nie przeszkadza..
normalnie chlopak mnie zaszokowal..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Pon mar 29, 2010 18:30 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

też czytałam, ale nie wiem co podpowiedzieć. Jeżeli ładna, zdrowa, zastanowiłabym się nad żwirem (rodzaj, wielkość ziaren, zapach), kuwetą i jej lokalizacją, dostawieniem na próbę drugiej... Niektóre koty lubią siooo w jedną a quuu w drugą. Wiem, że pewnie byłoby tak u Ciebie Ciepła, ale co szkodzi dostawić drugą, nawet odkrytą na próbę... A jeżeli kupka jest niepokojąca, luźna czy krwawa - bym zbadała. Kurcze nie wiem, może to stres na początku... ale próbować rozwiązać problem i szukać przyczyn trzeba od razu by nie utrwalać nawyków.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon mar 29, 2010 18:34 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

rybcie pisze:też czytałam, ale nie wiem co podpowiedzieć. Jeżeli ładna, zdrowa, zastanowiłabym się nad żwirem (rodzaj, wielkość ziaren, zapach), kuwetą i jej lokalizacją, dostawieniem na próbę drugiej... Niektóre koty lubią siooo w jedną a quuu w drugą. Wiem, że pewnie byłoby tak u Ciebie Ciepła, ale co szkodzi dostawić drugą, nawet odkrytą na próbę... A jeżeli kupka jest niepokojąca, luźna czy krwawa - bym zbadała. Kurcze nie wiem, może to stres na początku... ale próbować rozwiązać problem i szukać przyczyn trzeba od razu by nie utrwalać nawyków.

na poczatku kwarantanny Otto mial swoja kuwete z pokoiku u corki a pozniej razem z moimi kotkami w lazience i doskonale wiedzial gdzie jest..
normalnie nic mi nie przychodzi do glowy,tylko,ze moze cos nie tak ze zwirkiem..ale toby sikal tez gdzie indziej chyba..

Obrazek

Ciepła

Post » Pon mar 29, 2010 18:44 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

niby tak, ale w nowym domu może coś jest inaczej. Coś co dla ludzia nie robi różnicy a dla kota tak... Na pewno wypytaj o żwirek (najłatwiej jest ew. taki problem rozwiązać i wymienić na ten, który się Ottusiowi podobał u Was) i wszystkie możliwe szczegóły położenia i rodzaju kuwety. Może analizując te informacje coś się nasunie?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon mar 29, 2010 18:57 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

zobaczymy co pani Iza odpisze :roll: ..
i bedziemy uzgadniac..zwirek..a moze to kolor kuwet :?:
u mnie byly niebieskie..
nic mi juz nie przychodzi do glowy normalnie..

Obrazek

Ciepła

Post » Wto mar 30, 2010 1:41 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

A może jak w kuwecie jest już akurat zrobione siusiu, ale nie sprzątnięte, to Ottek nie chce wtedy robić w to samo miejsce? Miałam kotka, który dopóki nie sprzątnęłam kuwety po poprzednim użytkowaniu, nie używał jej ponownie. Często gdy ja sprzątałam kuwetę on niecierpliwie czekał obok i natychmiast gdy tylko było to już możliwe -korzystał z niej ponownie.

kotekŁatek

Od: Sob cze 09, 2007 19:10

Post » Wto mar 30, 2010 2:08 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

a to jest kryta czy odkryta kuweta? i czy zwirek sie nie zmienił? Czy kuweta nie stoi gdzieś zbyt na widoku - może kot się stresuje, bo ludzie chodzą obok?
Jakie były żwir i kuweta u Ciebie, Ciepła, i jakie są w obecnym domu?
Jak często sprzątane? Tam jest jeden kot?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto mar 30, 2010 7:43 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Może kuwetka jest za niska i nie może sobie usypać właściwego kopczyku? A może staoi tak blisko ścianek, że nie mieści mu się kuperek? A może to jeszcze jest kwestia stresu po zmianie otoczenia? Może warto Feliwaya wetknąć?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto mar 30, 2010 18:36 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

u mnie kuweta stala w lazience pod zlewem a druga kolo wc..
czesto wchodzilismy tam my i pies przeciez..
sama nie wiem..
mialam obie kuwety niebieskie odkryte..jedna byla duza a druga mniejsza..
zwirek niebieski Benek..

Obrazek

Ciepła

Post » Wto mar 30, 2010 18:45 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

kotka moich rodzicow miala to samo - nie weszla ponownie jesli bylo juz tam siku lub kupa, takze moze to to?
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Wto mar 30, 2010 19:02 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

myślę, że najważniejsze Ciepła będzie porównanie tego co ma Ottuś tam i co sprawdzało się u Ciebie. U Ciebie były 2 kuwety, a tam? Wiesz, to, że u Was nic mu nie przeszkadzało to nie znaczy, że tam nie może. Psiaka waszego lubił, a może np. (teoretyzując) kuweta stoi koło pralki, która się włączyła i go wystraszyła podczas czynności i zniechęciła... I źle mu się kojarzy...? Przy jednej kuwecie, do której się zniechęcił, siusiałby też pewnie poza więc to chyba nie to, ale chodzi mi o pokazanie, że są różne rzeczy i zdarzenia, które my być może ignorujemy a dla kota mają znaczenie.

Po Twoim opisie zaczęłabym od porównania żwirku i (jeżeli teraz ma tylko jedną) dostawiłabym drugą kuwetę. Niektóre koty (jak było z Otto?) kupkę zostawiają w jednej a sioo w drugiej. Może teraz ma zakrytą i coś mu w niej nie pasuje. Niech ta druga będzie ja najbardziej podobna do tej, z której korzystał u Ciebie. No i czy kupki są ładne? Może nie zdążył?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw kwi 01, 2010 14:28 Re: Otto srebny miziak Felv+ma swój DT ...kolejny cud ..Dziękuje

Boszszsz tyle postów o kupie 8O 8O :lol:
Ale to tylko na miau możliwe :lol:

U mnie mam ten sam problem z Pamelką , kupa poza kuwetą obok, dobrze że na kafelki,
Jest to związane ze stresem od momentu gdy wredna Milenka zaczęła ją przeganiać z kuwety.
A Milenka próbuje swoich sił na wszystkich, niestety tylko Pamela nie lubi jak jej się przezkadza w kuwecie.
Siu do kuwety nie wiem dlaczego.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]