Welony osiągają kilkanaście cm długości. Dlatego akwarium minimum 100l powinno mieć.
Moderator: Moderatorzy
mamuśka pisze:Dziś miałam szkołę no i w sali stoi akwarium - tak z 50 l.
Dwa tygodnie temu ratowałyśmy rybki bo filtr się zepsuł, woda była żółta i część rybek pływała do góry brzuchem...
Dziś przyszłyśmy to woda przejrzysta, nowy filtr i dużo więcej rybek .
Najpierw bylo ze 20 a dziś było ze 30 - ze 20 takich czarno białych z 7 welonek, 3 glonojady, i i ślimak duży - który właśnie jadł rybkę![]()
Nad tym wszystkim pływało z 10 malusieńkich rybek - tych czarno białych.
Zastanawiałam się, czy by nie odłowić kilka tych czarno białych rybek do siebie bo jest ich tam ewidentnie za dużoale pewnie bojek by je pozjadał
moje 25l to tak jak tamto akwarium bo tam takie przepełnienie...
*anika* pisze:No to teraz zbieram kasę na raczki- 70 zł dwie sztuki.
*anika* pisze:8O![]()
Wiesz jak na tym można zarobić?* A Ty się tego pozbyć chciałaś i jeszcze dopłacać za pozbycie się!
A masz je jeszcze? Jak tak, to chętnie przygarnę![]()
*wystarczy że byś sprzedawała na forach akwarystycznych po 20-25 zł za sztukę a i tak by były dużo tańsze niż w sklepach. 100 zł za 4 sztuki czegoś co Ci zbywa, nie fajnie?
To tak jak z plagą helenek (ślimaków, które żywią się ślimakami innego gatunku) - ok. 10-12 zł za sztukę. Wyobraź sobie 200 takich w akwarium?Toż to pełzające 2 tysiące
*anika* pisze:Ty mi nie mów, że one z akwarium wychodząbo ja przy filtrze kaskadowym mam szparę 10x1,5cm. Może jak nie będą miały po czym się wspiąć...?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości